knackig återkomst

Det är bara att konstatera. Att bor man på landet så ska man inte ha Comviq, vare sig mobiltelefon eller mobilt bredband. Det sistnämnda är det bredband alternativet vi har just nu. Det funkar. Ibland. Knappt. Nu har vi sprakat igång min gamla bärbara dator eftersom Anders dator är stendöd. Och ni vet hur bra det går att skriva på en annan dator än den man är van med. Blir MÅNGA feltryckningar!!! Annars så har vi en himla massa snö här, som hos alla andra. Snöar fortfarande! Tyvärr så vart det rätt så besvärligt att hämta ved när snön når upp till knäna. Först försökte jag med skottkärran. Men det gick ju inte alls. Hann bli rätt så svettig innan jag gav upp.. Sen vart det istället Tuva i en pulka och veden fick jag dra på pulka nummer 2. Ännu svettigare sen kan jag säga.... Ett problem som måste lösas. Annars blir vintern jobbig. Så en vedbod närmare huset står på önskelistan!!! Annars så lever vi o så. Förkylningen sitter fortfarande kvar, helt sanslöst. Men mycket bättre har det blivit. Men nu är det istället tänder på g som rubbar allt. Så när jag inte skottar snö och eldar så byter jag blöja.... Men det är helt okej tillvaro. För jag har världens bästa dotter. Och snön, den gör att det blir vackert ute och lite lite ljusare!! nu: pannkakor!!!

ofrivilligt avbrott

Datorn hemma har krashat av nån mystisk anledning... Alltså har vi inget internet på obestämd framtid..
Så nu har man ingen koll på nåt ju!!

Är nu i mina föräldrars hus å lånar deras dator. får göra det ett tag nu. Men så mycket bloggande kommer det inte att bli förrän vi har eget. Morr!!!!!

Och vi är fortfarande förkylda, verkar aldrig försvinna, den här skiten som vi har. Båda är lika risiga, och båda börjar bli lika lessa på att inte orka nåt. Tur att Anders är frisk!!!!

fotografering

FREDAG!!! :D

Idag var det dags för fotografering på öppna förskolan. Var lite smått tveksam om vi skulle pallra oss dit eller inte, för friska är vi ju inte än. Men Tuva studsade i sängen när hon vakna så då tyckte jag att dagsformen verkar bra.
Men det vart bara fotografering o snabbt hem igen. Märkte på henne när vi kom dit att hon inte kände sig så kry som det först verkade...
Men nu har vi iaf tagit kort, som jag hoppas blir bra. Och det är väl klart att korten blir bra. De är ju på Tuva :P

Tog även några kort här hemma när vi provade kläderna i början av veckan:






Lite svårt att sitta still


* oyeah! kom igen morsan det svänger ju! *


Det som gör det extra roligt och fint med den här klänningen,
är att den virkade min mormor till när jag var ca 2 år.
Är det inte fantastiskt, när ens dotter kan ärva ens kläder!


Det är (tyvärr) en av få plagg som finns kvar från min barndom eftersom det mesta brann upp.
Men den här klänningen låg i tryggt förvar hos mina föräldrar. Är OTROLIGT tacksam för det!!!!

Fotot blir en perfekt julklapp till mormor o gammelmormor!!


Nu blir eftermiddan lugn och kommer spenderas inomhus. För ute spöregnar det.. Bye till snön..
Så laddar vi om för att vakna imorgon pigga och krya!

Hålla på så här och vara smårisig?! ÄH!

sjuk

Feber. Snorig. Ledvärk. Urk

Det är dagsformen det. För både mig och Tuvan. Fast hon är 100 gånger piggare än vad jag är..
Kul den här dagen ska bli då.

5 minuter

Ja 5 minuter är vad Tuvaluva sov idag. FEM minuter!!!??
jahopp. Det bådar ju för en härlig kväll... Fast just nu så är det jag mest som är grinig och trött. Är så rackigt irriterande att inte få sin timma där mitt på dagen.
Hon somnade fint i bilen på väg hem från öppna förskolan. Sen brukar jag lägga över henne i vagnen hemma och hon fortsätter sova. Men inte idag inte..
Och det var inte direkt läge för promenad heller med tanke på snöstormen.. Har nog kommit ca 1dm på 2 timmar..

Så det var bara att morra av sig lite. Och sen på med alla paltor igen på henne och mig. För jag hade slut på ved. Jippi.
Hon fick sitta i skottkärran bland all ved. Gick snabbast så.. Säkert en härlig syn, men det var inte riktigt läge för att ta kort....

Nu är vi inne och kurar i soffan. Eller jag kurar, Tuva röjer.

Nu hoppas jag på att hon håller sig glad o nöjd tills Anders kommer hem. Fat han blir nog sen, trafiken är nog inte att leka med...

Kaffe?!

måndagmorron

På ett vis så gillar jag måndagmornar. Brukar inte ha nåt inplanerat på förmiddagen så jag och Tuva kan ta det lugnt. Och vila upp sig efter helgen...
Det ska ju fixas och jobbas så jäkla mycket så fort Anders är ledig, så man blir helt slut... Igår gick vi och la oss strax före 21. Skitrist verkligen, man det är ingen idé att kämpa när båda sitter och bara längtar efter sängen..

Men jag SAKNAR att sitta uppe på kvällarna med lite gott och liksom bara umgås med varann. Nu ser kvällarna ut så Vi lägger henne kl 20 ca. Det brukar ta ca 15 min att natta henne. Sen tar vi en snabbröjning här så det inte ligger leksaker överallt, och lite annat fix som man inte hunnit.
Klockan har väl hunnit bli 20:30 när vi dunsar ner i soffan. Och man håller på att dö av trötthet. Då lockar det mer att läsa i sängen än att glo på nåt skitprogram.
Jag brukar nästan alltid somna med boken i handen.. Skönt på ett vis. Men uj så trist.

High life som småbarnsförälder!!

Det som gör det extra påfrestande nu är att fröken Tuvaluva är EXTREMT mammig just nu.. Är väl en sån där förbaskad fas igen nu då.
Hon släpper mig itne ur sikte en sekund. Skulle basta igår eftermiddag och värma mig lite. Hon blir som förbytt och är inte ett dugg impad av att få vara med sin pappa. Blev en kort bastustund....

Det är tur att hon är söt!



:P


fryser

Fryser som en toka just nu. Kan det bero på att jag vart hela dagen ute kanske..?!
Har vart fantastiskt väder idag!! MEn askallt!
När Tuvan sov passade jag på att dona i växthuset som jag nu inrett lite provisoriskt som ett pysselrum så jag kan greja därinne i höst och vinter. Blir ju lite kallt, men man får klä på sig, och sen basta när man kommer in...

Hann också med att binda nåpra kransar som så småningom ska bli dörrkransar. Måste bara skaffa lite dekorationspryttslar..

Annars har helgen vart lugn. Igår var Tuvan hos mormor hela dagen så vi kunde fixa ute. Anders byggde altan och jag flyttade lite buskar och höststädade klart. Nu kan snön komma!!
Igårkväll kom Jim, Fröberg o Martin hit och käka tacos. Vi spelade lite plump och gottis medans vi tittade på Så mycket bättre.
En alldeles lagom kväll!

Nu är nog bastun varm, och sen är det dags att börja med maten. På menyn står lax med ugnsrostade rotfrukter.
Gott!!!

Det enda som jag är missnöjd med idag är att jag inte har chips o dip hemma... Jäkla miss!!!

16 månader

Idag är det den 5 november. Idag blir min lillfis alltså 16 månader. Helt sjukt egentligen.
Hon är ingen liten bebbe utan ett barn.

Och visst kan man konstatera att det hänt en en del med henne sen november förra året.

Med världens största tuppkam charma hon arslet av de flesta:


en 4 månanders gullunge


Här av vi ju Tuvaluva idag.
En stor tjej!
som fortfarande charmar arslet av folk!!



Hon är fin, min tjej!!!!


uppåt

Jo som kanske bekant så pendlar mitt välmående ganska mycket upp o ner.

Idag är det UPP!!! :D


Trots det att det kanske är histroiens mest gråa och regniga dag så känner jag mig pigg och glad. Den stora orsaken till det är nog att jag sovit riktigt bra inatt. Tuva sov ända till 7:30. Hoppas det håller i sig, vill inte ha nya dumma ovanor att vakna tidigt inte...
Och eftersom även lillfisan sovit bra är hon på bra humör och har kunnat leka en del själv.

Så nu när hon sover slog jag till på en smarrig lunch: nachotallrik.
Och brasan brinner fint, och jag bakar. Hör och häpna! Fast jag kanske mer ska säga att jag försöker baka. Vi har ju inte smakat på resultatet än... I ugnen står ett brytbröd i långpanna. Återkommer om resultatet.. kanske. Om det blir bra.. :P

Och en annan anledning till att jag är glad idag är att ikväll ska jag yoga! Yogar ju en del hemma med, men det blir så mycket annorlunda och mer givande när man gör det i en klass.
90 minuters TOTAL fokus på sig själv!!! Det ni!! och få till det här hemma, då får jag jag nog gå ut i vedboden om jag ska få en lugn stund.
Eller ska man skippa odlingen i växthuset och göra det till ett yogarum?!


Lappo

Nu har jag vart sådär usel igen på att visa några livstecken. Men jag kan skylla på att jag vart utomlands. Eller åtminstone till Åland. Och eftersom de pratar så lustigt där så känns det verkligen som om man är i nåt annat land :P

Vi åkte i torsdags. Resan dit var lång, minst sagt. Det är både charmen och pesten med att åka dit. Det tar nästan lika långt tid som flyget till Thailand..
Först tar man sig till ålandsbåten vilket tar bara en 20 min. Första färjan över ålands hav tar ca 2 timmar. Sen åker man över hela åland till ost-sidan. Det tar runt en timma. Därefter åker man en bilfärja på några få minuter. Över nästa ö, kan det ta en 15 min att köra över den tror jag.
Och inte är man framme än, nej nej. Nu väntar YTTERLIGGARE en färja. Och den tar 2.5 timma att åka.
Sen så, sen är man framme...
Och eftersom resandet inte blir så effektivt med färjeväntetider så tar det från dörr till dörr cirkus 10 timmar...

Men det gick över förväntan att göra denna resa med en 16 månaders.. Men utan att överdriva så var jag helt slut när vi väl kom fram.

Fredagen bjussa på kanonväder med 10 plus och strålande sol. Då blev det en heldag på sjön!!


Vi la lite nät och åkte omkring lite i båten ett tag.

Vi åkte sen i land på en kobbe och medans Tuva sen sussa gott i sin vagn då passa vi på att ta det lugnt och njuta. Och är man på åland, ja då njuter man med en pilsner i handen.
Och det är svårt att inte njuta med denna utsikt:



Tillbaks vid huset, " Skräddars" som kåken heter.


Inne i huset så var det gungstolen som var den bästa leksaken.. Och som hon gunga. Hon skratta. Mamma sin fick halvt hjärtattack.

Vi fick en vacker soluppgång medan vi väntade på färjan hem

Det var skönt att komma hemifrån ett tag. Men resan var inte bara härlig utan vansinnigt jobbig med. Varje natt kände jag mig som ett litet barn och ville bara hem. Lillfisan sov URUSELT då vi alla tre sov i samma rum. Så vi störde varann.
Hon raca med ett skitmaraton som hette duga, va galet mammig och man kunde inte vara i fred en sekund.

Så nu väl hemma igen är jag mer slutkörd än innan. Men nöjd ändå.



Och ålänningar är rätt kul ändå. Man har inte en mobiltelefon där. Man har en GSM.

(jag ber om ursäkt om nån ålänning läser det här. Detta är inte ett försök att dumförklara er. Bara göra lite narr kanske?!?!)



RSS 2.0