Holland

Vår resa till Holland var riktigt bra. Vi hade fint väder, även fast det hade vart lika bra här hemma. Men att då få komma ner till grönskan och där körsbärsträden var i full blom. Bara det gjorde en glad!

Vi var där för att se på blommorna. Och jisses vad med blommor vi såg! 



Vi kom ner på torsdagkvällen med flyg. Och eftersom vi inte ville slösa bort massa pengar på dyr taxi så skulle vi ta oss till hotellet på egen hand. Vi åkte först tåg, och sen skulle vi åka "tram" enligt damen i tågbiljettkassan. Och eftersom vi lyssnade båda lika halvdisträ när vi fick beskrivningen om vilken tram vi skulle ta och vart vi skulle hoppa av, så då hann vi ungefär 10 meter innan vi tittade frågande på varann och insåg att båda lyssnat lika dåligt...

Och att förstå den Holländska brytningen på engelska, ja det var inte helt lätt. Speciellt inte för mig som inte kan ett ord tyska. Jag tyckte mest dom harkla fram orden.
Men ingen av oss hade överhuvudtaget uppfattat ordet TRAM rätt, dvs spårvagn. Så när vi kom av tåget så visste vi liksom inte vilket sorts åkmedel vi skulle leta efter...
Men det löstes sig ganska snabbt och vi garva båda åt vår klantighet.

Sen kom ju nästa bekymmer. Att vi skulle åka spårvagn var ju klart nu. Men vilken linje och var i helsike skulle vi av nånstans?!
Som tur var så hoppade vi på rätt spårvagn, och en Petter-kopia satt i biljettluckan och hjälpte oss rätt. (efter att ha arvat en del åt oss vilsekomna turister förstås....)

Fram kom vi, inte gick det fort. Men det var ett skoj äventyr och vi sparade massa pengar. För det var den stora nackdelen med Holland. DYRT!!

På fredagen så väntade Keukenhof, den stora lökblomsparken som ligger några mil från Amsterdam. Vi tänkte att vi åker kommunalt dit och glada i hågen tog vi oss till flygplatsen igen (som även funkade som busstation).
Och tänk, vi var inte dom enda som skulle till parken....
Sablans massa folk, och massa köer och väntetid... Fast då visste vi inte att den här dagen var rena snabbkön jämfört med hur det skulle vara på lördagen...

Jaja, till parken kom vi efter lite om och men. Och där var det vackert vill jag lova!
Har valt ut en del bilder. Men vi tog så många och alla är jättefina så det var svårt att välja:










Och man kan ju säga att Holländare att en rejäl träskofetisch... Träskor överallt!





Det bästa med resan var nog ändå att jag å Anders fick ett par dagar för oss själva. Och att resan var från honom, att han faktiskt planerat sen i december!!











Utanför parken, och över större delen av Holland. Där fanns helt fantastiska fält av bara blommor! Vackert!!







Man kan ju säga att vi gick en del. Parken var 32 ha stor så även om vi inte orkade med att gå i precis alla gångar så såg vi ändå nästan allt.

På kvällen försökte vi hitta en vettig restaurang. Att hitta nånstans att äta var inte direkt några problem. Men eftersom vi var där så få kvällar så ville vi äta gott.

Till sist hamnade vi på en brasiliansk grill och åt jättegod mat. Jag åt en grillad firre med skitgod sås och bakad potatis. En bra restaurang. Förutom.. att klädsarna var att kohudar... Höll på att vända i dörren när jag såg det, och framförallt så luktade det typ död ko där inne. Men hungern och lukten av god mat från köket fick oss att stanna. Men det var inte ett ställe man satt kvar på länge inte...

På lördagen var det den stora årliga blomsterparaden. Vi hade listat ut vart vi trodde var ett bra ställe att se den på. Den skulle även passera Keukenhof, men vi kände oss klara med den parken så vi tog en annan buss till Lisse (tror jag det hette). När vi kom till flygplatsen/busstationen så såg vi att det var ett vettigt beslut att INTE åka till Keukenhof.

SHIT POMMES vad med folk som skulle dit.....

Inte för att det gick snabbt på nåt vis att ta sig några få mil med bussen. Trafikkaos big time väntade och bussen var mer stilla än åkte framåt...
Från fredagen hade vi lärt oss att ha med ordenligt att dricka och massa matsäck. Vad vi också borde haft med oss var en varsin bok. Sitta i köer i en buss är ju inte så värst spännande...

Och väntan tog inte slut bara för att vi kom fram till Lisse.
Första timman var helt okej. Vi hade med oss sallader och mackor, och åt det på en gräsplätt längs vägen där paraden skulle passera.
Men tiden och timmarna gick. Ingen parad. Vi visste i alla fall att vi var på rätt ställe eftersom det var packat med folk
.
Jag hann såklart nästan avlida av pissnödighet. Så när det inte fick längre gick jag helt enkelt hem till en familj som bodde på gatan och bad om att få låna toan. Inga problem, fick tom godis av dom!!

Och såklart när jag var på toa kom paraden så det var precis jag hann tillbaks till Anders innan...
Och vilka grejor dom byggt upp. Så imponernade!!

Allt ni ser, är gjort av blommor!!!!












Sådärja!

Efter att ha klarat av det, och tagit oss tillbaks till Amsterdam så var det bara att gå att äta och sen fort tillbaks till hotellet för att decka...

Det "enda" vi gjorde var ju att äta och se på blommor. Men man var ju ständigt i rörelse och i alla fall jag blir trött av så mycket folk. Så vi var aldrig ute och "röjde" på kvällarna utan mat, och sen till rummet för att läsa och sova.

På söndagen gick vi på en blomstermarknad, hade picknick i en park och utforskade helt enkelt Amsterdam. Sen på kvällen gick flyget.

Så om nån mot förmodan orkade med hela det här inlägget så får ni nu en summering av resan!

Det var fantastiskt att se denna mängd med blommor. Amsterdam är en jättetreliv stad och jag återvänder gärna nångång. Men tveksamt om det blir under blomsterparadhelgen. Det var för mycket folk överallt!!!







sovmorgon!

För första gången på MÅNGA veckor fick jag ta en sovmorgon för Tuva. Inga som helst protester! Gillart

Nu häver jag i mig lite kaffe. Sen så ska vi ut och greja i växthuset! Idag ska tomaterna planteras ner i bäddarna som först ska få massa koskit iblandat! Lovely!

Så vad gör ni inne?! UUUUUUT i det fina vädret!

närmar sig fredagsmyset

Idag har jag jobbat igen. Tuva har röjt med pappa sin hela dagen.

Tuvaluva har ju inte vart så impad av att jag börjat jobba, men kanske börjar hon vänja sig. För både igår med farmor och idag med pappa så har det gått riktigt bra. Det gör det hela mycket lättare för min del när jag inte behöver tänka på henne hela dagarna och ha det gnagandes i skallen....

Ikväll blir en lugn kväll med snask och tv. Till skillnad från?!
Så ser ju de flesta helgkvällar ut nu för tiden.

Och gillar jag det? JA!

Imorgon står mycket på agendan. Loppis ska vi dra på. Jag, Tuva och mormor.
Ska plantera om en massa. Anders ska bygga altan.

Blir med andra ord en utedag!



Så det är tur att man har en utetjej! Som förvisso är rädd för flugor....

matvrak!!

Smörgås å gröt
2,5 pannkaka
3 varmkorvar
mellis
kvällsmacka
Välling

Allt det här har Tuva slurprat i sig under dagen. Imopnerande!
Hon äter mer än mig....
Hon verkar ta igen för förra veckan när hon var sjuk. Men ändå. 3 varmkorvar efter en sån mastig lunch!!??

Tuva har vart med Farmor och kusin Mira idag. Jag har jobbat.
Så nu har vi tävling i soffan hon å jag om vem som är tröttast....


lortgris

Jisses, vad vi sovit!

Tuva vart tydligen helt slut hon med av att greja hela kvällen igår. Och inte har vi nåt bråttom nu heller är på morgonen...
Ont i kroppen har jag idag efter allt krattande, så vi ska nog inte göra några större projekt idag. Om jag kan hålla mig...
Alltid när jag tänker så, då sätter jag på mig "vanliga" kläder, ni vet sånna som vanliga människor har som inte är tänkta att lera ner sig med...
Men så går jag ut. Strosar runt lite. Och går det 10 min så är det länge, innan jag har börjat gräva, plantera eller nåt annat som innebär att jag ser ut som en jordhög.

Jag tvättar ganska mycket nu för tiden!

Men idag ska jag försöka hålla mig, mest för att skona ryggen. Men ut måste vi. Och vattna. Både i växthuset och sen måste det nysådda gräset hållas fuktigt med. Det skulle faktiskt vara fint om det kom en regnskvätt då och då så jag slapp vakta vattnandet hela dagarna....

Men i eftermiddag, då åker vi nog till öppna förskolan. Så att inte Tuva glömmer att det finns andra barn....

Och som påpekats så är jag ganska usel på att få med mig kameran, men ska försöka göra det idag.
Och för er som väntar på Hollandskorten... på G.. Men jag har inte ens kikat på dom själv än..

gräsligt bra!

Rädd för flugor det är hon, lillskrotan.. Men att sitta 2 meter ifrån en grävmaskin som är i full arbete. Det är inget läskigt det!
I alla fall inte om det är morfar som kör!

Vi åkte på jobb på eftermiddan.. Farsan kom med grävmaskinen och larva fram o tillbaks på hela tomten i syfte med att jämna till marken som satt sig rejält efter vintern. Det var gropar överallt och gräset jag sådde i höstas vart väl ingen succé direkt eftersom det tog sig lite dåligt..
Så nu började vi om igen. På ett plant underlag denna gång och nu var det lätt att kratta. Grävmaskinen gjorde fin mylla som var enkel att kratta i så jag hann med hela tomten nu på kvällen.

3000 kvm.

Bara så där ändå liksom.

Och inatt känns det inte som om det spelar nån roll om Tuva sover dåligt eller inte. För jag lär inte märka nåt hur som helst. Är helt slut nu!


senaste flugan

Tuva är tydligen rädd för flugor!

Och alla små insekter som flyger.

Kan bli jobbig sommar för henne.....

sån dära vardag igen

Påskhelgen är nu slut. Och tror det vart den bästa påsken på länge. Trots att vi egentligen inte gjort någe annat än att jobba. Men vi har varit hemma tillsammans alla tre och Tuva är frisk och blivit sig själv igen helt.
Vi har fått massa gjort på tomten, så även om det är minst 1000 projekt kvar innan det känns som en mysig frodig tomt så är vi en god bit på väg.

Vädret har ju som bekant vart helt overkligt bra. Igårkväll var jag och Tuva ute och spatserade lite på gården, och det var som en ljummen julikväll. Helskumt!

Sen att jag inte tagit mig tiden att ringa runt till vänner som jag tänkt ringa länge. Men dagarna har vart fullt ös verkligen och kvällarna har jag kämpat med att hålla mig vaken. Vi har tittat på film nästan varje kväll, och gårdagens film var den enda som jag såg slutet på.....

Idag måste vi ta oss in till civilisationen. En keps/solhatt måste skaffas till lillfjantan. Förre årets hittar jag inte och skulle säkert vara för liten ändå. Stackarn hade det jobbigt med solen och har fått lite färg i ansiktet.
Och om jag känner Tuva rätt så väljer hon den mest rosa och glittrigaste hon kan hitta....

Och jag tänkte att vi skulle ta bussen in idag! Ett litet (gratis) äventyr!

Sist var inne i stan hittade jag dom här grejorna på rean:


En klänning (el eg en t-shirt i stor strl), en tuff scarf med döskallar som jag gillade mer än Tuva. Och en vintermössa som förhoppningsvis passar nästa vinter. Den kostade 16:- så skit samma!
Allt skulle ialla fall provas på en gång!

Nu ska jag ut och vattna i växthuset. Första natten för tomaterna där så jag hoppas dom inte har farit illa...
Ni som är trädgårdstöntar vet hur nervös den här tiden är nu... Jag lägger ner MYCKET kärlek och tid på mina plantor och om då kylan tar dom. Då blir jag lessen, på riktigt....

ha en bra dag!!

friska

Friska är vi nu. Men det var nog först igår som jag tyckte att Tuvan började bli sig själv igen. Det slog henne hårt den dära febern. Och även på hennes föräldrar. Men hör och häpna, i 3 nätter nu så har hon sovit rätt så bra!
Så nu är vi pigga igen!

OCh vad gör vi om dagarna då? Vi är UTE!
Har så sablans mycket att göra på tomten så vi är ute från tidig morgon till sen kväll. Men vad gör det när det är sommarvärme ute?! helt fantastiskt jö!

Så nu vet ni iaf att vi är friska, pigga. Men har fullt upp!

UT MED ER!!!!!!

bloggtorka

Bloggtorka AB...

Lite för mycket uppförsbacke för att jag ska orka skriva massa mojsgojs....

Tuva sjukdom visade sig vara tredagarsfebern. På 4:e dagen kom prickarna och hon är som en prickig korv över hela kroppen! Hon börjar pigga på sig men är verkligen inte sig själv än. MEn jag är otroligt lättad att det är över för den här gången.

Vi har åter stora problem med Tuvas mammighet som vi kämpar emot. Morgonen slutade i gråt och gräl från alla håll och kanter, sen drog jag till jobbet där det är kaos. Anders stod ut med en odräglig och gnällig dotter hela dagen.

Glömde jag nåt. Jo det lilla detaljen att jag inte knappt sovit sen i söndags.


sjukan

Vi lever men det är knappt. Har vart på sjukan hela förmiddan men egentligen utan att komma fram till nåt.
Har tagit urinprov som mamma ska ta md till sjukan i eftermiddag.

Hon har inte fått nån mer febertopp idag så kanske är det på väg att vända ändå. Hon är lite lite piggare och får i sig lite frukt.

Själv är jag som död. Vill lägga mig under en gran och dö. Eller åtminstone sova....


tredagarsfebern?

Sjukstugan rullar på. Nu på eftermiddan är febern över 40 grader igen och lillskruttan är just en skrutta nu...
Sjukvårdsupplysningen trodde på urinvägsinfektion. Vårdcentralen trodde på tredagarsfebern.

Om det ör det sistnämnda så borde det gå över tills imorgon och prickar borde då med komma. Så vi skulle avvakta till morgondagen. Forsätter febern så åker vi in till sjukan.

Jag har läst på lite om febern, och mest överallt så står det att barnet inte blir så påverkad trots den höga febern. Men Tuva är väldigt påverkad. Men det kanske kan bli så med. Inte vet jag!

Ni med barn som haft den febern, hur dålig vart ert barn? och kom prickarna efter 3 dagar?

febern goes on

Vet inte vad jag ska säga om natten. Borde väl vara helt väck av trötthet. Men jag har vart alldeles för orolig för att känna efter. Febern har vart hög natten igenom. Jag la en madrass nedanför hennes säng så jag kunde vara nära henne.
Hon sov såklart inte bra alls utan vaknade och var jätteledsen mest hela tiden. Det som var bra var at hon drack mycket vatten. Och nu på morgonen har hon ätit smörgås och druckit juice.

Vi gick inte upp ur sängen förrän vid 10-tiden, då bar jag ner henne till soffan där hon legat sen dess.
Men hon är lite piggare nu, så det känns bra. Det är väl antagligen alvedonen som gör det, men det är ju bara bra att alvedonen gör sitt jobb.
När jag ringde till sjukvårdsupplysningen igår så sa hon att det KAN vara en uinvägsinfektion. Så om febern fortsätter utan snuva eller hosta så ska vi söka. Men vi avvaktar lite till. för en sväng till sjukan blir ju jättejobbigt för henne så jag vill inte göra det i onödan...

Känns ruttet att sitta inne när det är sånt fantastiskt väder ute.. Men jag hoppas på att att hon är lite piggare ikväll så hon tycker att det är okej att mysa med sin pappa lite. Då kan jag gå ut tänkte jag.

hög feber!

Nu är jag rätt så orolig, trots att jag kanske inte borde behöva vara det enligt en hel del googlande och telefonsamtal till sjukvårdsupplysningen.

Men när min lillfjant har 40,5 i temp. Då blir jag orolig ändå! För hon är väldigt medtagen och varm som en kamin!
Just nu ligger hon coh sover, och jag ska snart lägga mig på en madrass inne hos henne.

Ens barn ska inte vara sjuka!

Jag är iaf glad att ja hann komma hem igen. Hade inte känts bra att vara i Holland just nu...

men...

Skönt att vara hemma, och med min älskade lillfjanta. Som är sjuk.

Hon hade plötsligt bara kräkts i natt sa mamma när jag kom dit. Och fått skyhög feber.
Hon var piggare en stund på morgonen och lekte lite när jag kom för att hämta henne.
Men nu har hon hög feber igen och är ordentligt hängig. Hon har inte kräkts mer, men har ingen aptit och vill mest sitta i soffan och bli omkramad.

Just för tillfället är hon lite lite piggare med hjälp av alvedonen. Men annars så är hon inte kaxig idag inte.

Stackars liten.

Så dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Att vi skulle vara ute hela dagen i det härliga vårvädret och fixa i trädgården.
Nä, det blir en dag i soffan med film och kramar.

hemma igen

Nu har vi varit i Holland. Har inte haft en tanke på bloggen, vilket har vart ganska så skönt....

Vi har haft det bra, kommer ett inlägg om resan sen med massa picks. Men det har jag inte tid med nu, för jag ska hämta skruttan hos mormor. Tuva har jag inte träffat sen i torsdags eftermiddag.

Så gissa hur mycket jag saknar trollungen!!!!!!!

imponerande!

Ibland blir jag impad av mig själv.
Hur man ibland lyckas så bra med att slösa bort en hel dag!
Visst har jag väl fått lite gjort. Skurat toan och sånt mindre upphetsande. Fått vinterdäcken utbytta. Vattnat blommorna.

Men med tanke på att vi ska ut och resa imorgon så finns det en hel uppsjö med andra saker på to-do listan.

Men vi får väl göra ett jätteryck imorgon istället då. Vi behöver inte åka förrän vid 15-tiden, och Anders är ledig hela dagen så då ska vi väl hinna med resten. Kanske

Istället för att göra nytta då så sitter jag i soffan med Tuva. Jag bloggar och slösurfar. Hon titttar återigen på Bullerbyn.

Om det är nån som tycker och tror att dottern min bara sitter framför dumburken så är så inte fallet. Men det är då som jag får tiden att blogga...

Snart får jag ta mig ur soffan och laga middag, och sen drar jag iväg på yogan. Har vart tveksam till att kunna yoga den här veckan eftersom jag fortfarande är moggis med handen som jag drog till med släggan. Men jag får linda ordentligt så ska det väl gå bra, hoppas jag!

hepp

prep inför resan

Yeay, vi fick sova gott i natt! 2:a natten i rad. Sug på den ni!
Men vi börjar ändå dagen i lugn takt. Tänk vad jag älskar våra mornar. Först mys i sängen, och eftersom Tuva numera vaknar tidigt så är Anders kvar hemma så vi har en familjestund några minuter innan han måste åka.
Sen är det frukost för vår det. Och efter det kommer det bästa. Kaffe och film i soffan.
Just nu är det "Alla vi barn i Bullerbyn" som gäller!

Verkligen helt okej start på dagen!



Pizza är gott, men tydligen inte med massa lök och stark krydda!

Idag ska vi vara hemma. Packning o städning står på schemat. Svärisarna ska bo här en natt med Tuva så då känner jag att jag inte vill lämna det skitigt... För svärmor, hon är av den sorten att det ska vara rent! Även om hon inte kräver det av mig så känns det bättre för min del att lämna över huset i rent skick!!

veterinärbesök....

neeee. Bästaste skräpkatten är sjuk... Vi var till veterinären idag lite akut eftersom Tubbe har vart hängig i några dagar, och idag kom han inte ens ner till frukost. Han som annars står på första parkett för att få sig en mumsbit.
Slö och trött var han och det kändes inte okej...

Så vi drog till djurkliniken. Jag trodde att han ätit nåt skit, men det visade sig att han hade jäteont i ryggen!
Han måste fått en rejäl smäll av nåt. Kan ha vart i stormen häromdagen, att en gren eller nåt blåste in ihonom. Kanske.

Nu får han smärtstillande och en mer ynklig katt få man leta efter. Stackarn.

Och vi som ska åka bort. Vet inte hur vi ska göra med skrutten då. Bara han blir bra snart så!!

drömmer om Holland

Sitter och drömmer om Holland. På torsdag åker vi dit, är där till på söndagkväll.
Fy sjutton va härligt det ska bli!!

Just nu är väl ostörd sömn kanske högst på listan, men annars är det meningen att vi ska till Keukenhof, en 32 hektar stor lökblomsterpark, vi ska se den stora årliga blomsterparaden, gå på blomstermarknad mm.

Ett paradis för en florist!

Anders blir väl inte lika till sig av allt det här, men även han längtar bort. Och tänk att få rå om varann i så många dagar!
Men hur jag ska klara mig utan Tuva så länge.... jag vet inte. Så länge har vi inte varit ifrån henne förut. 4 nätter blir det....
Men Tuva kommer det verkligen inte gå nån nöd på. Hon ska hänga med mormor o morfar mest. En natt bli det bus med farmor o farfar. Så hon kommer ha det bra!

Just nu är väl Hollandsvädret inte det allra bästa. Men bara för nån dag sen så var det 18 grader o sol. Så det hoppas vi på!!!!


blä blev till jääää!

Dagen visade sig bli alldeles kanon! Solen kom fram och det blev årets skönaste dag!!
Vi strosade omkring på gården, hälsade på morfar, rensa i rabatter, och fick oväntat besök av Angelica och hennes tokiga hund. Medan vi 2-benta åt mellis på altanen så for Lotus (hunden) omkring som om hon varit instängd i hela sitt liv.
Vem kan vara dyster med en sån sprudlande glädje?!

Vi har riggat babyvakten i Tuvas rum nu så vi kan gå ut i växthuset på kvällarna när hon har somnat. Det finns massa att göra där så kvällarna är ju bra att göra det på. Med tanke på att det idag var +34 så håller det nog värmen bra på kvällen med!
Men så tog jag en långdusch nyss, och tänkt så skönt det var att dunsa ner i soffan med morgonrocken på...

Så vi får se vad kvällen blir.....

dagen fortsätter i samma anda

Pissdagen fortsätter. Vi kommer till öppna förskolan, då är det fotografering där idag. Det betyder för mycket folk och jätterörigt. Inget bra för en trött unge och en ilsk morsa. Vilken besvikelse!!

Så istället drar vi ner på stan och gör av med lite pengar... Helt spontant blev det en hårklippning för Tuva. Första gången hos frisör, och det gick galant!! Hon satt som ett ljus och sa inte ett pip på hela tiden. Sen att hon vred på huvudet mest hela tiden så frisörskan var alldeles svettig, det är en annan femma.

Men jag fick betala 250:-, va det inte lite väl mycket? eller?!

Men fin är hon nu ialla fall! (foto kommer senare). Och en klippning behövdes, nu kanske vi slipper svinton varje morgon....

Vi handlade även lite mat, vårvantar och lite stuf från Apoteket. Sen vart jag hungrig så då åkte vi hemåt. Tuva somnade i bilen och fick sova där när jag åt mat i lugn och ro inne. Snart ska hon få i sig lite lunch och sen ska vi nog gå ut på gården. Fin väder är det!!

pisskit!

Skulle lätt kunna dra till med många svordomar just nu. Natten var nog den värsta hittills, jag är helt rökt.
Och som om inte det vore nog så var jag ett klantarsel igår. När jag höll på med rabattkanten så drämde jag släggan på handen. Det gjorde såklart jätteont då, men sen tänkte jag inte på det på en stund. Tills handen svullna upp och gör nu skitont.

Så här sitter jag. Handikappad med en ond hand, trött så ett as.

Idag blir det att ta till alla tålamodsreserver som finns. Förhoppningsvis så blir en förmiddag på öppna förskolan den bästa idén... Det är lättare att hålla tålamodet uppe bland folk.

trädgårdsfix

Idag har vart en riktig utedag!
Vi har hunnit med massa, som tex att bygga odlingsbäddar i växthuset, grillat hamburgare till lunch, gungat och jag har gett mig på projekt fixa rabattkanter av hasselkvistar och pil. Typ som på den här bilden:




bildkälla: google

Men hur det än tog emot så gick jag och Tuvan in sen. För det var ju bara nån dag sen hon hade feber så även om hon är pigg idag så är det dumt att utmana det...
Istället drar vi till mormor en stund!

sweet sunday

Jag börjar väl som vanligt med en nattuppdatering: bättre är svaret. Och jag fick en sovmorgon när Anders å Tuva gick upp. Den gjorde susen den och jag känner mig nästan pigg idag!

Förhoppningsvis så blir dagen bättre för oss alla idag, igår var inget rolig för nån av oss. Alla var lite sådär trötta å griniga. Tuva mest gnällde. Och jag kände mig som världens sämsta morsa när jag inte orkade höra på gnället. trots att jag visste att den berodde på trötthet och lite småförkylning.
Men idag tar vi nya tag!

Jag sitter mest och drömmer om mitt växthus. Skule behöva flytta ut saker dit för det är för fullt inne nu... Allt växer lite för bra. Iofs ett angenämt problem, men nu står allt för trångt....
Men när vi kommit hem från Holland så åker en del saker ut! men hjälp av värmefläkt på natten så ska det nog funka.

nu ska vi på med palltorna och gå ut! idag är det trädgårdsfix (läs: titta på när Tuva äter lera), och så till lunch är det nog nästan lag på att grilla nåt nu när solen skiner. Burgare?!

Ny favorit

 


Har ni smakat den här?

Det är min nya favvochirre. Så det ska det svullas på ikväll.

Och om det är nån som drar parallellen sourcream vs laktosintolerant, så är det ganska så lugnt med magvärk efteråt, för den innehåller bara mjölkarom.
Och det fixar min mage!

Tur för mig!


trött men nöjd!

Igårkväll tänkte jag ut hur jag skulle börja det här inlägget. Jag skulle berätta om hur bra det börjar gå med sömnen igen, och att Anders nu kan gå in till Tuva på natten utan att hon blir vrålsur.
Men det kan vi stryka...

Natten var hemsk. Låt oss nöja oss med det......

Men iväg har vi ändå vart idag. Köpt massa brädor till växthusets odlingsbäddar! Sen handlade jag godsaker till kvällen medan Tuva å Anders satt och mumsade varmkorv.

Jobbat har jag gjort i 2 dagar nu, och ni som jobbar och orkar/hinner/prioriterar att blogga då. All heder till er!
Jag orkar inte ens se åt datorn när jag kommer hem från jobbet... Så då vet ni det, varning för bloggtorka torsdagar å fredagar...

Men som jag nämnt nån gång tidigare så är det inte helt fel att jobba fredagar. Inte när maten står klar på bordet när man kommer hem. Sånt gillar vi!
Tuva som redan ätit sin middag stod istället för underhållningen!! Det var tydligen Glitterkväll igår här hos oss!



Med sin fina glitterklänning (fd mormors linne), så snurrade hon runt runt. Och vi skulle klappa händerna och tjoa förtjust! Sötfia!!!

det slår mig rätt så ofta, hur fasiken gick det till när jag fick den mest prinsessiga flick-flickan av dom alla?!
ja jag undrar jag....

Nu blir det en lugn eftermiddag här. Ute går inte att vara för det tokblåser idag med och Tuva är fortfarande lite förkyld..
Ikväll blir det film med chirre o dipp!

Ha en fin lördag goa ni!!!


kortis

hade en fantastisk dag igår, trots liten hissincident... haha men jag får skriva om allt ikväll, för nu ska jag jobba hela dagen lång!

Mot Stockholm!

Idag är en stor dag!

Lantismorsan å lantisungen drar in till huvudstaden!
Vi har bara 8 mil dit, men jag är där väldigt VÄLDIGT sällan..
Trots att jag gillar att gå en sväng på stan (helst Gamla stan), och har en drös vänner där mm, så blir det nästan aldrig av.
Det ska bli jättekul att åka dit, se folk och göra nåt helt annat. Men jag vet med att efter ett par timmar i betongdjungeln så längtar jag hem.

Att bo inne i Stockholm, då missar man mycket tycker jag. Allt som händer i naturen, att inte kunna gå och spana efter nya vårtecken varje morgon. Känna lukten av jord, gräs. Kunna gå ut hur man vill, naken om man skulle vilja det utan att nån störs.
Lugnet som närheten till naturen ger en (iaf mig). Att bara kunna öppna dörren och gå ut barfota i gräset.
Grilla på altanen. Odla massa skoj.

Men jag vet väl att jag missar mycket att bo så här på vischan med.. Att gå på bio i den här hålan är ingen filmupplevelse direkt på vår unkna biosalong. Utbudet av shopping och restauranger är ingen höjdare.
Man missar många event av de olika slag osv.

Men, det gör jag så gärna så! Känner mig lite som tjuren Ferdinand ibland.... jag trivs bättre här, på min bondgård, där jag kan lukta på blommorna och...

haha

Men jag vet ju att många av er som läser här bor just i Stockholm,

Vad tycker DU är fördelarna med att bo i stan?
Och skulle du kunna tänka dig att istället på så här, att ha ett riktigt lantisliv??

ska väl tillägga att jag visst vet att stockholm inte bara är betong o trängsel, utan det finns fantastiska parker, stora grönområden, och att man kan spana våretecken i rabatter och andra sorts vårtecken (som att uteserveringarna sätter fart).
Så jag är inte helt lost... Menn jag har väl fördomar om stan precis som stanarna har fördomar om landet.
Precis som det ska vara!!

Frisk(are)

Jag ser ljusning i snorandet och hostandet. Natten var ganska så okej, så det borde väl betyda att förkylningen är på väg att ge sig för den här gången.
En frisk Tuva är en gladare Tuva!




Förbaskat tur det, eftersom vi ska ta oss in till Stockholm imorgon! Längtar så det nästan gör lite ont i magen! Men det är väl så, när man ska få hälsa på en god vän.

Den här sötnosen ska Tuva få leka med imorgon


Och få shoppa lite!
Skor står på listan för mig o lillskitan. Tuffa sneakers ska det bli!

Dagens planer är ännu inte bestämda.
Öppna förskolan? 4-h gården? Traktorspaning? äta lera?


varning! städning pågår!

Nu ska vintern bort!

Så nu ska Tuva å jag vårstäda bort allt vad tjocka vantar, mössor heter!
Eller lite spar vi framme än så länge, eftersom temepraturen är rätt snål med att ge många plusgrader än så länge. Men bara känslan av att ta bort det allra varmaste. Den gillar vi!

Men att städa med en galen unge när man ska plocka iordning saker i olika lådor.
Ni kan ju tänka er hur bra det går?!

Nångång kanske jag får ordning på kaoset...

host inatt igen

Att ha en förkyld skrutt är ingen höjdare! Hon är inte jätteförkyld och inte så värst hängig heller. Men ändå tillräckligt för att man inte kan göra vad man vill...
I och med förkylningsastman så låter det mer än vad det är, så jag vågar nog inte ta mig till öppna förskolan när hon hostar så mycket.

Natten var lika spännande som den innan. jihaa...
Måtte hon hosta mindre inatt.. Vi behöver få sömn allihopa nu. Men det ska vi ju få snart. För om en å en halv vecka drar ju jag o Anders till Holland!
Tuva hänger då med mormor o morfar.

Tuva är redan färdigpackad!
 

förbjuda förkylningsastma?!

Ni vet när man är sådär trött på kvällen så hela kroppen värker och bara skriker säng! sova! säng!
Och när man väl lägger sig ner o gosar in sig i kuddarna, och man ligger så där perfekt och ska precis till att somna....

HOST HOST...... WOOOÄÄÄÄÄÄÄÄÄ...

Och se där ja, där börjar nattens springande in till en förkyld och superhostig Tuva.
Vi får hoppas att det här är vinterns sista fökylning och dess astma. Tanken var ju att vi skulle sluta med medicinen nu i april men det kan vi inte riktigt göra än.
Suck

Men ett framsteg har gjorts. För första gången på flera veckor kunde jag ligga kvar i sängen när Anders tog upp Tuva. Inte helt utan protester dock, men det gick.
Det var räddningen för mig kan jag säga.

För idag får vi finbesök. Ida å Fredrik. Vi ska grilla lunch. Sen att det sket sig med fina våvädret som utlovades. Grilla ska vi tametusan göra!!

helgen äntligen här!

Nu har jag återhämtat mig lite från den första börjajobbachocken! Igår kändes allt mycket bättre redan.

Men det är skönt att vara hemma med Tuvaluva idag. Vi har vår vanliga lugna morgon tillsammans med kaffe och Pippi. Dagen blir nog väldigt lugn, eftersom hon blivit lite småförkyld. Inte så mycket, men tillräckligt så att förkylningsastman satt ordentlig fart igen.

Hosta = inte så mycket sömn nej.....

När jag kom hem igårkväll, ja då hade Anders bullat upp med massa godsaker! Middan var rökt lax med kladdijoxpastasallad (som jag iofs bestämt att vi skulle äta, men han hade lagat till det).
När Tuva somnat kollade vi på tv och smaskade på rökta räkor med limeaioli.

MMMM gott!!

Så det verkar vara en bra grej det här med att jag jobbar fredagar. Har inget emot alls faktiskt att bli bortskämd med smarriga saker varje fredag!!

RSS 2.0