läkar-återbesök

Idag ni, idag har det vart mycket för lilla Tuva och mig.

Går till och med upp innan Tuva vaknar (som jag eg skulle kunna göra varje dag om jag nu inte vore så j-a morgontrött..), men allt för att vi ska få så mycket tid som möjligt på öppna förskolan. Idag var det inte hysteriskt mycket folk utan lite mera lagom. Tuva hade kul, jag hitta några vettiga mammor att prata med. Annars vimlar det av skumma prettomammor där..

Vi gick sedan en långpromis med Anneli och Adrian som sällskap. Vädret var strålande så det gjorde gott!

Kl 14 hade vi återbesök på barnläkarmottagningen ang infektionsastman. Tuva ska fortsätta ta granulatet resten av vintern, fram till april nånting. I maj ska vi på ytterliggare ett återbesök för att kolla hur det gått. Sen, om hon inte får tillbaks hostan, ska hon vara medicinfri under sommaren men vara beredda på att det kanske kommer tillbaks under hösten igen. Det beror på hur känslig hon är. Då ska vi inte vänta på att det kanske går över av sig självt utan sätta in mediciner på en gång istället!
Inhalatorn kan vi nu skippa helt, om hon inte får hosta igen då såklart.

(skriver detta mest för min egen skull så jag kan gå tillbaks i vår!)

Imorgon blir det en tur till Väddö tror jag. Måste testa det lugnande medlet som katten ska få när vi drar till fjälls. Men måste prova så det biter på honom.... Kan inte ha en hysterisk katt i bilen i de ca 60 mil det är till fjällstugan..
Så då passar det bra med en väddö-dag!

OCH! årets första tulpaner är idag inköpta. Det gör mig lycklig!

Hemma igen

Vi kom iväg. Och har haft en toppenhelg!
Ingen blev sjuk nåt mer, och vi hade hur trevligt som helst.

En lugn helg, utan att för den skull vara trist. Lördagen sov vi länge, gick en sväng på stan. Halva reapriset överallt och jag fick förtvivlat gå förbi mängder av grejor jag hade velat ha. Men några lyktor på indiska blev det. Sen var min ryggsäck full (vi flög med bara handbagage). Men min plånbok var väl glad för det. Men min shoppingnerv, den våndades!

Eftermiddagen spenderades på Iksu Spa. Vi bada bubbelpool och basta tills vi vart skrynkliga som russin och sådär lagom mosiga i skallen.
Jag yogade mig pigg innan middagen som intogs på en italiensk restaurang.
Betyget på maten var: det såg bättre ut på menyn än vad det var. Eller bra var det ju.

förrätten var en skaldjurmix på toast med parmesankräm. Så god så man höll på att smälla av!
Den byggde ju upp gigantiska förväntingar till resten av maten. Tyvärr hade dom tabbat sig med mig mat (som ja besällt en vecka iförväg...). Laktosfri var den. Kanongod vitvinssås i mängder, men det var bacon i salladen. Salladen var också jättegod, den som jag fick först. Den salladen jag fick tillbaks på tallriken var ju utan bacon, men annars en helt annan sallad. Som var skittrist. Och så hade jag fått ny sås med, men inte äns hälften av mängden.

Så maten förvandlades från kanongod, till skittrist..

Men jag var glad ändå! I trevligt sällskap kan man stå ut med sånt! 

Efter en trerätters är man ju rätt mätt. Så vi åkte hem till våra vänner och tittade på en film och sen somna. Perfekt!
filmen hete "Devil" och gillar ni obehagliga filmer så kolla på den. Fruktansvärt bra! jäklar vad jag hoppa till flera gånger.
Deras katt som ett tag låg i mitt knä flög all världens väg när jag hoppa till.
Sen låg hon inte mer på min mage inte...

Nu är jag hemma med världens bästa trollunge igen! En trollunge som kommer somna tidigt ikväll. För hon har haft det alla tiders med mormor o morfar. Sånt blir man trött av! 

next: UmäÅ

JAAAAAA!!!!

Resan blir av! Nu ska jag packa och piffa till mig.

Och jag ska sluta känna efter hela tiden om jag ändå mår lite illa kanske.. Stupid me!
Nu är vi friska och ska iväg!!

och nu nästa..

Först: tack för kommentarerna om vad era små gillar att se på dumburken!
Playhouse Disney är en kanal som jag väldigt gärna ha. Får se till att ordna det!

Inatt blev det Anders tur att bli magsjuk. Och han blev det med råge.. Han som aldrig blir sjuk tar verkligen i ordentligt när han väl blir det. För en gångs skull så klarade jag mig bäst (hittills ta i trä....). Blev risig i magen, men redan på eftermiddan igår kände jag mig piggare så Tuva och jag kunde ta oss ut för att leka i snön. Även om det var mest Tuva som lekte och jag satt på pulkan och var lite småyr...

Såklart tycker jag synd om Anders, men börjar också bli riktigt orolig att vi inte kommer iväg på vår myshelgstrip till Umeå.
Tanken är att vi ska ta flyget från Bromma kl 20 ikväll och vara i Umeå till söndag.
Det ska ju vara våran tadetlugntochbaraätagottochSOVAhelg. Bord har bokats på en italiensk restaurang och jag har besällt en specialmeny (som laktosintolernat, veggo och får ont i magen av det mesta). Om jag ska få ett lyckad besök på restaurang så krävs planering.. Och det är sjukt god mat jag ska få. Om allt går som det ska.
Vi ska också till Iksu spa, och bada lite bubbelkopp och sånt .

Vi hoppas på det bästa att Anders blir tillräckligt pigg för att orka, och i väntan på det så ska vi nu ut.
Solen skiner och det ser bara hur skönt ut som helst!!!!

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2055317/tuvaluva?claim=f32u6e3c987">Följ min blogg med bloglovin</a>

Försöker få till det här med bloglovin..

nästa..

Tuva är hur pigg som helst idag! SKÖNT att det gick över snabbt för henne. Tyävrr ha väl jag fått en släng av skiten med. Fast jag spyr inte och utan att behöva gå in på detaljer så blir det många toabesök....
Känner mig rätt yr i bollen så idag blir en lugn dag. Får väl lägga mig på lekmattan och göra mitt bästa med leken.. Och Moraträsk rullar redan och lär få göra det större delen av dagen.
Måste nog hitta på någe mer än den här DVD, hon kommer ju lessna för eller senare..

Vad tittar din lilla på??


spy-update

Faktiskt så verkar det här vara nånting som passerar snabbt, den här magsjukan. Tuvan har inte kräks sen 8:30 eller vad det nu var, och fått i sig lite matigt i magen. Såklart har hon ingen aptit med bulle, några slevar äppelmos och sen litelite risotto har gått ner. Hon dricker självmant massa vatten och har även orkat med ett snabbt bad.
Kändes inte så fräscht med hårstyling a la kräkla...

Tvättmaskinen går varm, gick åt handdukar o lakan i natt... Tom jag har kunnat duscha eftersom jag fick min beskärda del av spyor på mig i natt!
Inte så kuligt, MEN när det är ens eget barns spyor. Oj vad man inte bryr sig om att det egentligen är skitäckligt!

Nu sover hon igen och jag hoppas hon sover länge.. Mest för hennes egen skull, men också för min. För jag tänkte lägga mig på sängen jag med... Och snart har jag nog en sån här glad och busig TuvaLuva igen:




sjukstuga

Klockan 4 i morse så var det dags för oss att få det.
Magsjukan!

Hade vart konstigt om vi inte fått en släng av när de flesta jag känner verkar ha eller haft det. Men likföbannat snorjobbigt!

Tuva är den som är sjuk, mellan kl 4-6 spydde hon vart 10:e minut men sen lugnade det ner sig och nu har inte spytt på över en timme. Hon sitter tom och smaskar på lite kanelbull bredvid mig är i soffan.
Så det finns hopp om att det går snabbt förbi.

Tyvärr får akupunkturen strykas från dagen och alltså Tuvas busdag med mormor får skippas. Mamma och jag kom överrens om att hon inte skulle komma hit alls för at slippa bli smittad.
Vi har inte än gett upp hoppet om vår Umeå-helg.... och är Anders o jag friska så vill vi ju inte ha en sjuk mormor!

Så den här dagen blir vad den blir....

halva reapriset

oj vad vi har fyndat idag! Halva reapriset, sånna priser gillar jag!

Det var på Åhlens vi hittade det mesta:



Mockasiner 24,50:- strl 22/23 (är lite för stora nu)
Strumpor 7,50:-
Tröja 24,50:- strl 86
Strumpbyxor 20:- strl 86/92
Mössa 10:-
Pyamas (Kappahl) 50:- strl 86/92



Klänningarna kostade runt 50:- st. Strl 86, den lila strl 92

 

Stora fyndet var regnstället. Ord pris 450:-. Idag betalade jag ca 100:-
Var osäker först om jag köpt på gränsen till för litet regnställ, strl 86/92, jag vill ju att hon ska kunna ha det länge.
Och det kommer hon kunna. Jisses så stort det var!
Så Jennie, om du läser det här. Du var osäker du med, men vi valde rätt storlek! :P

Nöjd? jepp!

Vågade inte ens gå in på dam-avdelningarna i affärerna. Blev dyrt nog ändå.. Men jag hittade lite sminkpryttslar så nu får jag klara mig ett år eller så....

På stan-svängen hann vi även med lite röj på bibblan och en lunch, där vi träffade på Jennie o Alice. Vi har en fruktansvärt bra tajming att lunchdejta. Fast om man tänker efter så är det inte helt överraskande heller när man träffar på nån annan morsa. Det finns ett bra fik här i stan om man har barnvagn. Och tiden är oftast kl 11.
Men bra tajming ändå!


mot staden

Börjar med att slänga in en bild på världens bästa lilla tjej:



Idag hade jag tänkt att vi inte skulle vara hemma så mycket. Blir ju lite trist i längden det.
Så snart ska jag packa väskan för en heldag i norrtälje.
Blir väl en sväng till bibblan och deras fina barnhörna. När jag stuvat i oss lunch på någe kafé hoppas jag på att Tuvan sover en liten stund så jag kan handla lite i lugn och ro. Trots att jag inte använder så jättemycket smink så tar det ändå slut nångång. Och nu är det detta nångång.
Jag får alltid pengahybris när jag ska köpa smink, för jag tycker det är på tok för dyrt. Men jag försöker sätta perspektiv på det när det blir typ 1-2 ggr om året som handlingen sker...

Tanken var också att det skulle bli en långpromenad. Men jag ändrade mig när jag titta ut. Vädret är kanske inte det roligaste...


Måndag

Tråkiga måndag...

Dagens to do:

* Ett alldeles för dyrt besök hos tandläkaren
* Lämna och hämta Tuva som då får vara med pappa sin på jobbet
* Lek o lunch med Sofia o Mira
* Skriva matlista för kommande veckan

Tuvas to do:

* Röja på pappas jobb
* charma alla på pappas jobb
* Busa med Mira
* Äta pannkakor
* Busa hemma med mamma
* Titta på moraträsk

Kan väl tycka att Tuvas lista ser lite mer lockande ut. Tur att jag får en lunchdejt ialla fall!

Yogis


Kände mig lite frustrerad när det inte blev någe middag borta. Vi kom inte iväg alls utan vart hemma hela dagen.
Det vart ju en bra dag ändå.
Men inte som jag ville kanske.

Men efter ett skönt yogapass så kände jag lugnet i mig och ryckte tag i oss så vi alla fall kom ut på gården en stund!


Några yogis-kort:



















Namasté


börjar se ljuset

Söndag = slappdag = tröttdag

Istället för att dra på alla kläder och dra ut med Tuvan sitter jag här, i soffan, och kommer mig inte för så särskilt mycket..
Nä jag sitter mest och drömmer om vad som väntar under våren. Först ut är Umeå-helgen nästa helg. Då vi ska äta, sova oc mysa med våra vänner.
Vi hinner vara hemma knappt en vecka, sen drar vi till fjälls. Där blir vi i 2 veckor.
I mars kanske jag börjar jobba, men jag hinner knappt börjar jobba förrän vi drar till Holland på en långweekend. Sen vips så är det i slutet av april.
Då är det vår och jag pysslar i växthuset för fullt.

Äntligen börjar jag se slutet på denna låååååånga vinter. Jag gillar vintern. Egentligen. Och att denna vinter har varit snöig är ju bara bra. Måtte det aldrig bli gegg-vintrar igen!
Men.. efter fjällen får det räcka. Jag vill gräva, plantera, odla, vara ute!

Sen att det fortfarande är januari.. Det förträngs just nu!

Annars är dagsplanen så här: Vi ska försöka bjuda in oss själva på middag nånstans... Även om det är slappdag så vill jag komma hemifrån och träffa lite folk..
Vi ska bara komma på vilka som ska få äran att ha oss till bords i afton....

borde

Borde gå och väcka Tuva nu. Klockan är 14:00 och det brukar vi ha som sov-stopp tid så inte kvällen ska bli så lång för henne (och oss...).
Men jag ligger tvärskönt i soffan. Det tar på att springa på stan....
Jag botaniserade bland små bebiskläder och hittade så mycket fint. Tur att det ska födas lite småttingar här under våren så man äntligen får köpa minikläder igen!

Men nu ligger vi däck här hemma. Huvudvärken är elak idag mot mig.

Fst jag får väl ta arslet ur och väcka fialottan...

lördag!

Idag är jag T R Ö T T !!!!

Lillfjantan drömmer om nätterna. Drömmer väldigt mycket.
Antar jag ialla fall.
För hon vaknar jätteofta och gnyr till. Oftast somnar hon om själv. Behövde bara gå upp en gång på hela natten.
Men jag har så J-A svårt att somna om när jag blir väckt hela tiden...

Så en dag som denna är jag glad att smink finns. Även fast man känner sig som en zombie så ser jag ialla fall inte helt fucked ut. Inte värre än vanligt.


zombievarning ?!?

Igår hade vi dubbelt upp med finbesök. Anneli med en 12 veckors Adrian som är urgullig! Fast han verkar inte tycka att jag är så särskilt charmig, för han börjar alltid skrika när han kommer till mig...
Lite oväntat, men ack så trevlig, så kom även Carro med Albin. En utmärkt eftermiddag blev det, trots den pissiga starten på dagen.

Nu drar vi in till norrtan och hämtar ut mer astmamedikamenter.
Astma-update: hon hostar nästan aldrig längre!!! wiiiiiiiiiiiii




dålig fortsättning

Nä jag tror jag drar täcket över huvudet igen.

Dagen fortsätter som den började. Brasan är svårstartad i dag så den slocknar mest hela tiden. Så inte blir det varmt inne nån gång.

Sen fortsätter eländet när vi kommer ut. Att det var halk var väl ingen överraskning. Men när jag kommer till vad som borde vara en helt tom soptunna är en ÖVERFULL tunna.
Jahapp då har dom inte tömt nån av våra tunnor.

går argt in igen och ringer direkt till kommunen för att anmäla detta. Inte ens det går bra, för hon i telefonen är så trevlig och tillmötesgående att jag inte kan låta arg.
Inte ens arg får man va!

skandal va?!

Nu ska jag försöka dammsuga, men med mitt flyt så sprängs väl hela snabeldraken i luften. Eller nåt!


dålig start

Den här morgonen började inte bra. Lyckades göra sump-kaffe TVÅ gånger på raken.
När det äntligen blev rätt på tredje gången gillt var jag sådär lagom charmig...

Men nu så har det ordnat till sig. Så nu ska vi ut en stund...

ooops

Faktiskt så är det så, att jag haft så mycket annat i skallen de senaste dagarna så jag har helt glömt att blogga!
Stackars er som vill följa mitt liv slaviskt....

Onsdagen försvann snabbt då jag fick akupunktur. Dom dagarna brukar mest vara en dimma för min del eftersom jag blir så trött av det. Men det är bara bra att jag blir lite väck, för då har det effekt!
Men lite fick jag ändå gjort igår: jag skicka iväg en beställning till Ellos. Inte vart det någe särskilt till mig utan det vart Tuva som drog vinstlotten. Kläder och fina saker till hennes rum.
När vi kommer hem från fjällen så ska det fixas i hennes rum. Hej å hå så bra det kommer bli. Har en sktbra plan på G, men mer än så får ni inte ur mig. Det får ni se. Sen!

Fjällen ja! Vecka 6 och 7, då är vi i Bydalen. Det ni! 2 veckors semester. JAG LÄNGTAR!!!

Idag for vi till min florist-kollega och satt och tjattra i 3 timmar. Vi har inte setts på hela vintern så det var skönt att babbla av sig lite av jobbtankar och sånt.
Hela våren är fylld med osäkra kort för min del. Jag vet egentligen inte alls hur nåt kommer bli.

Jag vet inte när jag kommer börja jobba.
Jag vet inte hur mycket jag kommer få jobba.
Jag vet inte alls vilka dagar jag ska jobba.
Jag vet inte vart Tuva ska vara när jag jobbar.
Jag vet inte hur jag ska få ihop det ekonimiskt eftersom jag nog inte kommer mer än halvtid.
Jag vet inte hur det kommer bli med huvudvärken när jag sätter fart med jobbet.

Härligt va...?!

Kanske inte så konstigt att värken har blivit värre på sistone.....

Men annars det mest spännande som hänt, det är väl att Tuva fått sin 16:e tand.
Fast det är ju inte så spännande. Mest skönt för henne eftersom det har kliat i truten på henne. Och skönt för oss då kanske hon sover bättre..


på spaning

Jag vet då inte vad som är så spännande där ute. Men nåt måste det vara. Jag som vuxen kanske inte kan se det.
Man kanske måste ha ett barns ögon?!



Eller en katts ögon?






öppna förskolan

Efter lite ändrade planer hit o dit så hamnade vi på öppna förskolan. Denna gång på Markuskyrkan.
Jag och kyrkor lirar väl inte sådär bra men man är ju inte i själva kyrkan så det var rätt lugnt med den kristna biten.
Det var första gången vi va där, och tusan va med kids det var där!
Och eftersom där är lilla Norrtälje vi pratar om här så kände jag igen en hel del folk. Så jag behövde inte sitta i ett hörn och vara blyg...
Fast ni som känner mig vet att det händer inte så ofta. Att jag sitter o är tyst i ett hörn!

Efter 2 timmars röj så är vi nu hemma. Tuva sover, och jag ska väl erkänna att jag är rätt trött jag med...
Många barn = hög ljunivå.
Men kul var det!

Eftermiddan blir till att vara hemma och städa lite. Planera matsedeln. Laga mat.

Spännande eftermiddag va?!

Finbesök

Igår hade vi en heldag med vännen Jannike och hennes finaste Wilma. Alldeles perfekt! Vi ses på tok för sällan, och vi skyller på den fåniga anledningen att jag bor här på landet och hon i Stockholm. Men det tar bara en timma att ta sig mellan så ursäkten är fånig. Anders o jag försökte tänka efter när vi var senast i Storstan. Tänker inte säga hur länge sen det var, bara att det var länge sen!





Varken Tuva eller Wilma hade tid att sova när man istället kunde ha skoj! Så båda småskitarna vart rätt trötta till slut.






Tuva var glad mest hela tiden, förutom när hennes mamma ville ha ett fint kort på mor å dotter.


Hade ju vart kul att få ett fin kort när även jag var med...


väntar o längtar

Idag ska vi få finbesök, Jannike med runda goa mage, och hennes fina Wilma. Har inte sett dom på evigheter så jag LÄNGTAR!

Så medan vi väntar så dricker jag kaffe, Tuva övar på sitt falsettskrik, Anders försöker förtränga sin bakfylla.

plask!

Premiärturen till badhuset kan inte sammanfattas med nåt annat än TOKLYCKAT!
Jisses vad Tuva hade kul! Inte ville hon gå upp, trots att hon skaka som en hund. Men med en glassmuta så gick hon till slut med på att lämna vattnet...

Däremot det där med att duscha är ju inte hennes grej. Och att duscha i en stor ekande lokal med massa annt folk. Nope!
Men vi blaska av oss lite snabbt bara för att få bort kloret. Ska ta e dusch här hemma istället...

Men rackarns så kul hon hade. Önskade att vi tagit med kameran. Men vi får åka dit snart igen!!

Tillsammans med badandet, lite sömn på dagen så räknar jag kallt med en lugn skön kväll.
En kväll för mig själv, för Anders är ute o slarvar!
Har laddat upp med massa ost och kex. Lajk it!!

dagisbesök

På förmiddan fick vi äntligen arslet ur vagnen. Vi har pratat hur länge som helst om att vi ska åka till dagiset där Tuva ska vara. Dels för att höra efter lite om och när Tuva får plats, + att visa Anders mitt gamla barndomshem.
Det finns bara bra saker med det dagiset, jag har nämnt dess för men är värda att nämnas igen:

 * Det ligger bara nån kilometer härifrån. Vi äger all mark fram till dagiset så vi ska köra upp en gammal traktorväg som går dit. Vi kommer med andra ord kunna GÅ och hämta Tuvan. Inte illa!!
 * Min gamla dagmamma jobbar där.
 * Jag känner alla som jobbar där, och de flesta föräldrar med för den delen.
 * Huset där dagiset ligger är mitt gamla barndomshem. Flyttade därifrån när jag var 12.
 * Vi arrenderar fortfarande gården som dagiset ligger på, så det är verkligen hemmaplan.

Det är verkligen perfekt!!
Dom tyckte det var jättekul att vi kom på besök. Tuva som är totalt oblyg kände sig som hemma direkt och började leka med andra barnen. De 2 veckors inskolning som de brukar ha, det kommer nog inte behövas....
Vi lämnade henne själv på nedervåningen när jag skulle visa Anders mitt gamla flickrum. Tror inte ens Tuva märkte att vi varit borta. Och inte ville hon åka med oss hem heller, utan hon ville givetvis vara kvar!


Men hallå! Vi kom ju just hit jö! Jag vill ju leeeeka. Men maaaaaammaaaa!
(bilden är ju visserligen tagen hemma innan vi åkte, men vad gör väl det)


Nu tlll det negativa. Hon får inte plats förrän i slutet av juni....
Aj då, eftersom jag börjar jobba i mars nångång.... Så det blir 3 månaders pussel som får involvera många släktingar.
Anders ska ta en pappadag i veckan i alla fall. Kommer ju troligtvis bara jobba ca 3 dagar i veckan så det ska nog gå.
Så lite ändrade planer bidde det. Hade hoppats på att kunna skola in henne i början av mars så det var klart tills jag började jobba. Men men...
Tuva kommer alltså vara nästan 2 år innan det blev dagisdags för henne.


Sen var det lite lek o bus här hemma innan sovstunden.

Det är tur att hon inte har så mycket saker.



Nu väntar jag på att Tuvan ska vakna, då drar vi iväg till Rimbo badhus!
Blir badhuspremiär för lillfisan!


livet på landet

Ni vet den där känslan man få ibland där man tänker att jo tusan jag klarar mig alldeles utmärkt själv. Att jag kan minsann, och jag är tjej!

Nä det är ingen separation på G, absolut inte. Men det är ändå skönt att känna att jag fixar det mesta på egen hand.
Att TJEJR KAN!

På förmiddan idag har jag fått känna på att jag verkligen bor på landet och att det är vinter.
Först var det ut och hämta ved. Inte en endaste vedpinne fanns inne. Och som ni vet så är det inte ett svett-fritt projekt.
Sen tänkte jag att vi skulle ta en promis. Gör inte det så ofta längre. Men inte kom vi långt, för vägen hade pyrt igen av nattens blåst.

Alltså blev det till att ploga snö istället! Återigen: Tjejer kan fixa biffen.
In med en överlycklig Tuva i traktorn (fick hon välja så skulle hon bo i en traktor). Satt som ett ljus hela tiden och det tog ändå över en timme. Lite knepigare var det för mig att ploga samtidigt som jag höll i henne. Så nu kan jag ploga med en hand med!!!

TJEJER ÄR BÄST, KILLAR ÄR BARA RUTTET FLÄSK!!

(en av de vettigaste saker som MoraTräsk sagt...)


Sen vart det försent med promenad så vi skotta snö istället vid huset. Är rätt slut nu, och det borde Tuva med vara. Det är jobbigt att sköta plogsvängen :P

Så jag kan väl tycka att förmiddan vart rätt produktiv. Och det är skönt ibland att få känna på det "riktiga lantlivet".
Ibland fantiserar jag om att jag levde förr i tiden. Ni vet då när de gamla bondesamhällena fanns och man levde sitt liv på sin gård med allt vad det innebar. Jag är medveten om att jag romantiserar det livet å det grövsta, men fantisera kan man ju göra.
Sen den lilla detaljen att jag skulle inte blivit många år på den tiden med tanke på alla sjukdomar jag haft och att jag innan jag kola vippen så skulle ja bli klassad som ett blint mongo eftersom jag innan ögonoperationen va typ halvblind..

Så nä, jag skulle nog inte vilja levt då.
Men det är skönt att få känna sig nyttig här hemma med. Värken är som tur lite lättare idag så det känns inte lika förjävligt. Lite frisk luft och dieselångor gjorde susen!

Nu ska jag äta min andra lunch. Min första lunch var pannkakor, men Tuva vräkte i sig det mesta av min portion med (och hennes egen).
Så om nån undrar varför jag är smal som en sticka nu, så är det för att Tuva gör så ofta nu. Snor min mat.

Bra bantningsmetod!


vill inte....

Dagens status: RENT ÅT HELVETE!

Jag är så in i helvetes less på att ha huvudvärk. Idag gör det mer ont än det gjort på länge.
Fattar inte vad jag gjort för ont i nåt tidigare liv för att förtjäna det här.

Ofta är jag stark och glad. Det är jag inte idag.

Hade det inte vart för världens bästa Tuva hade jag gått under. Men en pigg och glad 18 månaders behöver stimulans och skoj. Så jag har ringt in förstärkning: Farmor.

Hon och jycken kommer närsomhelt.

dimma

Idag är jag inne i dimman. Fast fel sorts dimma. Inte den där härliga småonyktra dimman.
Nä.
Det är den där jagharsåjävlaontiskallensåjagvillskjutamigsjälv-dimman.

Så den här dagen blir vad den blir. Räddningen är att jag ska få akupunktur i eftermiddag och då kommer världens bästa mormor hit.
Så tillsammans med dagens nålar och gårdagens yoga så borde jag kunna vända på det här, för den här gången.

Gårdagens yoga var fantastiskt och jag kom ännu ett steg djupare in i mig själv. Denna gång kom jag in i ett supperskönt flöde där alla andra i rummet bara försvann. Kvar var jag och en skön energi som bara flödade.

Så inatt sov jag. Och som jag sov. Som en prinsessa. UTAN sömnpiller. Jag har nog inte sovit gott utan piller på flera år!!!
Så detta är stort. Finns alltså hopp om att jag ska slippa ta avslappnande varenda jäkla kväll!


18 mån kollen

Idag var det då alltså ettåetthalvtårs-kollen.

Hepp!

Lilla damen är nu en stor dam. Åtminstone så har hon vuxit en hel del sen vi var där sist.

26 okt
vikt: 9.8 kg
längd: 78 cm

Idag:
vikt: 10,2 kg
längd: 81,5/82 cm

Vikten är alltså ett halvt kilo. Det är ju inte så väldans mycket. Men längden! På 2,5 mån har hon vuxit nästan 4 cm.
Det tycker jag är rätt mycket det.

Annars kunde hon allt som kontrollerades. Stapla klossar, rita, peka vart näsa, mun etc finns. Och kom fram till att det är 10-15 ord som hon använder dagligen nu när det rasslat till den senaste veckan.

Sprutan gick det bra med. Såklart vart hon ledsen när det stack till men det gick över snabbt. Skönt!
Nu återstår bara att se om hon får massa feber och det tresslet efteråt.

Vart era risiga efter sprutan?

Reaktionen väntar lite på sig med denna spruta, kommer om 5-15 dagar. Men det visste jag innan. Så jag planerade in sprutan i god tid innan vi drar till Umeå 28 jan. Vill ju inte lämna bort en risig Tuva och bara dra iväg!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det lugn och ro här hemma. Men snart så ger jag mig iväg till yogan. Är välbehövligt!!!

måndag

Måndag. Jahaja.

Tuvas dagisstart börjar närma sig. Min ångest ökar.
I mars är det tänkt att hon ska börja. Och när man har vart hemma hur länge som helst så känns 2 månader som om det är imorgon.
På fredag ska vi försöka få arslet ur och hälsa på dagiset. Mest för att kolla och tjata om att vi ska få plats när vi tänkt. Kanske känns bättre då, när man vet?!

Annars är det väl en sån där dag. Känner att det är en formsvacka på väg igen. Attsingen att jag inte kan hålla mig uppe längre perioder...
Fast solen kämpar sig fram idag. En solig dag känner man sig alltid pigg. Synd att det tokblåser ute bara...

Men eftermiddan blir rolig. Då är det 18mån koll!!!
återkommer!

Diskad

Diskbänken är det ställe som gäller nu! Att få blaska med vatten är ju alla tiders för en liten Tuvaluva.
Så nu går det väl åt typ 4-5 klädbyten per dag. För blött det blir det. Oja!


Jag kan jag, morsan!





Så nu kan jag laga mat i ganska så lugn och ro. Värre är det när JAG ska diska...


sweet

Har nu sovit nästan 11 timmar i sträck. Ätit frukost i soffan. Nu blir det kaffe och sen yoga.

Dagen börjar bra!


Bara liiite koko!


nya ord

Det verkar som det här med talet börjar släppa för Tuvaluva!

ME LIKE!

Hon har nu lagt till bla följande i sin pratreportear:

Ulle = bulle
Maj = majs
dchpppfff = clementin (svårt att stava till det, men av nån anledning kom jag på vad hon mena och det var nåt sånt)
aa aaa = apa
ääää = får
offf = hund

Och en hel del ord som jag inte alls är med på vad hon menar.
Ett lexikon - ja tack!

Men nya ord kommer hela tiden!!

Kan din lilla många ord?

BF!

Ute toksnöar det som vanligt. Plogsvängen igen tro?!

Nu laddar jag med kaffe och googlar recept på paj. Det ska bli nån slags kräft- och laxpaj i aftonen. Till förrätt ska det bli kräftor. Efter det en smarrig pannacotta med pasionsfrukt.
Ikväll slår vi till på en tre-rätters. För ikväll är vi BF

BARNFRIA!!!!

Tuva ska röja med mormor o morfar, och vi ska bara va hemma.
Tänk, ha barnvakt fast man bara ska vara hemma!!! Det blir första gången det. Och jag ska njuta av varje tugga vid middan, att få sitta ner STILL under en hel måltid. Hinna känna vad maten smakar!

Det är lyx lyx lyx LYX!


spagetti-inferno...





me vs snöstormen

Idag var vi alltså iväg på Albins 2-årskalas. Tuva skulle hjälpa till att öppna presenterna, så det vart ett bra tillfälle att lära Tuva att allt är inte hennes. Gick sådär, men lyckade undvika ett utbrott.
Vi smockade i oss fika och barnen lekte.

Glömde helt att ta med kamera, och hade tänkt ta kort på Tuvan när vi kom hem. För hennes outfit var vrålcool.
Döskalletröja och jeanskjol. Men det glömde jag med.

För jag slängde in Tuvan hos Anders för att ut o ploga snö. JÄDRANS vad det har snöat och blåst!!
Mörkt hade det hunnit bli, det toksnöa, tokblåste, traktorn slirade, jag vart svettig.

Resultat: det gick. Och för att vara första gången som jag ploga så kan jag tycka att det vart godkänt!

Fortsätter vädret så här så blir det till att göra samma sak imorgon. Då med Tuva i traktorn.
Det kommer väl gå det med.


Nu får det bli ett litet kort yogapass.

väska innehöll nyfödd bebis

Sånt här gör mig så arg. Gjorde mig arg innan jag fick barn, men dra åt skogen så arg jag är nu!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8374531.ab

Aftonbladet i dag.. En bebis. Lämnad i en väska.

Fy fan!

Läs artikeln om ni vill ha magknip

kalasdag

På dagens schema står 2-års kalas!!!
Söta Albin är numera en jättestor kille och idag ska han firas. Blir kul för Tuvan att få röja lite! Anders lämnar vi hemma så han får lite egentid.

Tuvas astma börjar bli bättre!!!
Hon hostar inte alls lika mycket längre. De 2 senaste nätterna har börjat likna nåt. Tur det säger jag!

Återkommer sen efter kalasandet!

18 månader

Helt sjukt,
jag har en dotter som är 1 å etthalvt år!!
Man blir alldeles vimmelkantig av tanken.

Hon är världens bästa dotter med!
Och så hoppas jag att varje mamma känner om sin dotter.

Den stora kärlek man känner för sitt barn går inte att jämföra med nåt annat.
Den är speciell!
Unik!

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥








♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥






  


fix o trix

Sitter just nu i soffan med en omtöcknad Tubbe. Idag var den stora kasteringsdagen, och inte riktigt vaken är han än.
Men likförbaskat ska han ändå fara omkring efter mig. Så jag håller mig lugn i soffan en stund.
Han får passa på att vila, för snart kommer mormor med Tuva.


Lilla söta skräpkatten

Tuva fick spendera dagen hos sin mormor. Jag har passat på att göra massa ärenden när Tubbe ändå var hos veterinären. En supertrevlig lucnh med Angelica i yogastudion hann jag också med.

Idag är jag väl lite så där "mittemellan" trött. Fick sova hyfsat fram till 04 i natt. Så det får man väl se som en förbättring...
Men det hela känns lättare av att Anders är ledig imorgon så då kan vå båda turas om att sova på förmiddan.

OCH! min bästaste mamma tyckte att Tuva kunde sova hos dom på fredag så Anders o jag kunde få en god natts sömn. JAAAAA TACK!!!
Och det blir första gången som vi bara kommer vara hemma när vi har barnvakt.
Äta middag i lugn o ro, kanske ska dra till på en tre-rätters? och sen bara få SOVA!!!

Har jag sagt att jag har världens bästa mamma?
För det har jag!!!


svammel

Dagen blev inte så tokig ändå. En sväng till stan och köpte grejor till badrummet. I och för sig måste jag tillbaks till jysk imorgon för att byta några saker, men men.. En bit på väg i alla fall.

På tv:n rullar (som vanligt) Mora Träsk. Det måste vara tidernas bästa, alla kategorier!!
Tuva ÄLSKAR dom. Hon försöker hänga med på rörelserna och lallar med. Ska dumburken stå på så kan det ju lika vara nåt där hon åtminstone får träna motoriken!
Och just nu passar det mig ganska bra att inte göra nåt alls utan slöa jag med.

Och apropå absolut ingenting: Tuvas tand nummer 15 visa sig imorse!! Snart är alla mjölkisar här. Nr 15 var den andra vampyrtanden!


rökt

Natten var... jaaa..
Lång och jobbig!

Vi har två terrorister här i huset. I natt höll båda igång. Jippi.

Kan det vara så att Tuva känner sig instängd i sitt spjälsängsfängelse? Ni som har koll, vad tror ni??
För det är ju inte bara hostan som bråkar med henne, hon sover uruselt ändå. Är en vanlig säng lösningen eller blir det bara en jävla massa spring då?
Spjälisen måste väl bort snart hur som helst, för snart svingar hon sig över kanten...

Tips önskas även hur man bonar om och mysar till hennes blivande nya säng! Vi tänkte ta en 80-resårbotten med bäddmadrass. En egen sänggavel tänkte jag göra av spånskiva, tunn skummadrass o sen klä in det i nåt fint tyg.
En sänghimmel med har jag tänkt. Men hon kommer vara en liten fjärt i den stora sängen. Vill bona om det mer...
Massa kuddar, och..?! help!!

Nu drar vi in till stora staden Norrtälje och härjar lite i affärer. Men det blir väl inte det där strosa runt på stan-vändan. För kallt som rackarns är det ute. -19. Inte okej!!

hjälpredan!

Fröken Jag-ska-hjälpa-till-med-allt!!


Skära gurka är bra det.


Och gott!
Munnen full...

Det blir sällan nån gurka kvar att lägga i salladsskålen
Men lite svinn får man räkna med...


hemmadag

Idag ar vi hållt oss hemma. Inte vart mycket att välja på, Anders snodde bilen. Den skulle nämligen besiktigas idag, och det redan kl 7 i morse. Så okristligt tidigt går ju vi inte upp. Så det fick han sköta!

Men dagen har gått fort ändå. Har babblat alldeles för mycket i telefon, tycker Tuva..
Fast vi har även hunnit med att busa i snön, dammsuga och nu lagat mat. Och tvättat!
Så ni ser, så upptagen jag varit idag. 

Husmorssysslor, jajamen! 

Har även påbörjat projekt göra-om-badrumet-på-övervåningen. Tidigare har vi haft skötbordet och alla Tuvas grejor nere. Skötbordet får stå kvar ett tag till (för jag får tusan inte till det där med att byta skitblöja stående utan att bli kladd överallt). Men allt annat, som tandborstning och sånt, ska vara där uppe. Där vi vuxna gör allt sånt.

Men jag stötte på problem ganska så raskt. Vi har ju tusan ingen bra förvaring där inne! Nu när blöjor, handdukar, tvättlappar och allt ska få plats. Ja då vart det bökigt... Och mindre saker lär det väl aldrig bli...
Måste alltså lösas på ett bra vis. Fast jag vill ju alltid göra klart ett projekt på en gång. Tusan också!

Men nu får det vänta, för nu vankas middag. Och då är det alltid kaos... Men idag tar jag kaoset med ro. För jag ska på ett yogapass ikväll. Me like!!

gäsp

Just nu: Tuva är sur på sin mamma för att hon inte kan fixa så lilla leksakstraktorn blir en stor traktor som man kan åka i..

Nedrans mig att inte kunna trolla!!!

Fast själv har jag faktiskt kört traktor idag. Har övningskört plogning med farsan. För gissa vem som är plogningsansvarig för gården under ett par veckor nu?

JAJAMEN! Bondungen själv!

Gick väl bra idag, sen får vi se hur bra det går när jag sitter utan coach men med en Tuva istället. För hon måste ju hänga på då när vi är själva hemma. Forsättning följer säger jag bara...

Annars har dagen gått i seghetens tecken. Minnena från när Tuva bara var ett par månader kommer tillbaks alltmer eftersom vi får sova ungefär lika bra just nu.
Från strax efter 01 till 7-snåret sov jag i hennes rum. Hon vaknade och var jättelessen och hosta om vartannat. Och för att slippa springa mellan rummen så är det ju smidigast att lägga sig i hennes rum.
Vi har valt att göra så istället för att ta in henne till oss, så i alla fall en av oss kan sova ostört.

Tanken var att inatt skulle Anders ta nattpasset. Men se det gick inte Tuva med på. Det var mamma endast som dög.

Jahopp...

Så vid det här laget börjar man känna sig rätt dum i huvudet av sömnbrist. Och jag har inga förhoppningar om än bättre natt nu i natt. Då blir jag bara besviken och arg.
Vi har ialla fall börjat försöka vrida dygnet rätt för henne igen. det har blivit sena kvällar och sena morrnar under alla helgerna, och det ska ordnas till igen. Igår somna hon kl 21, vilket är på tok för sent.

Men ikväll ska ungen somna, för vi har hyrt film och laddat med chirre o dip!
Vi hyrde 3 filmer. En av dom ska vi kolla på ikväll: Inception, The experiment eller Predators.

Om vi nu inte hinner bli less och somna innan....

Första dagen på året!

År 2010 avslutades med att må som en röv. År 2011 inleddes med att må som en röv. Jahoo!
Tänk vad allt förpestas med att inte få sova.

SOM TUR VA så hade vi ändå en helt fantastisk kväll igår. En skittrevlig nyårsafton i goda vänner lag. Vi åt mest hela tiden och timmarna bara försvann. Och med 3 busungar så hölls tempot uppe. Tuva kämpade på till kl halv tio nångång, sen föll hon i en en orolig och hostig sömn..

Kvällens meny var:

* Trattkantarell-crepes
* Grillad oxfilé/grönsaksknyte till mig, potatisgratäng, rödvinssås, sallad
* Nån slags saffran-vitchokladtårta med hallon

Sen mumsa vi även i oss praliner, kaffe, ost och kex och diverse snacks.
Mätt var ordet! Vi skippade nattens korv med bröd. Inte en sportmössa att nån skulle orka med det med...

Kidsen försökte hålla samma drickatempo som de vuxna och skåla på dom med:


Albin och Tuva


Mellan tuggorna så var det lek o bus:

 
Tuva kirrade privatchaffis


bus i pyamas


Linslus nummer 1: Birk


Linslus nummer 2: Albin


Nyårsgänget (nästan hela):


TACK GOA VÄNNER FÖR EN PERFEKT KVÄLL!!!!!









RSS 2.0