tidig födelsedagspresent!

Idag skulle man kunna tro att det är Tuvas födelsedag. För idag ska hon få en lekstuga!!

Vi tar traktorn ikväll och drar till faster Åsa för att hämta lekstugan som Tuvas kusiner tidigare lekt i. Nu är det Tuvas tur!


cykeltur å gogubbs

Rackarns bra kväll vi har haft!
Middag med spagetti som var lång och lugn eftersom Tuva äter spagetti för spagetti...
Sen en cykeltur på det bort till Svanberga.
Hem och moffla jordgubbar med glass.

LiKe iT aLoT!!!!

och förresten så funkade min plan, det vart lite som sommar!!!

sovmorgon!

otroligt!
Fick sova enda till klockan halv åtta. Yeaay!

Det gjorde susen för huvudvärken som börjar ge vika, för den här gången.

Eftersom det fina vädret verkar dröja på sig så åker vi inte till öppna förskolan. Och sen är planen att solen ska skina och vara sommar när vi kommit hem!
Det borde väl funka? Från november till sommar på 3 timmar??

Morsdag blev väl inte jätteuppmärksammad här hemma. Men vi lyxade till det lite med att hämta mat från kinakrogen och åt en god middag här hemma. Hade vi haft lite bättre planering så hade vi ju kunnat slå till på att faktiskt sitta på restaurangen och äta. Men vi kom på idén kl 17 och då var det rätt kört med att få tag på bord.
Och så är det skönare med Tuva att sitta hemma. Vi åt i lugn och ro, Tuva sprang omkring och roade sig själv.

Nu ska vi sätta fart! morgonen försvann fort nu när vi sov så länge... Men vad gör väl det?!

foglossning?!?!?!

Är det ens möjligt att få foglossning så här tidigt?!
Är inte ens i vecka 14 juh!

Hade skitont när jag väntade Tuva, och då började jag känna i vecka 18 nånting ordentligt, men jag hade känningar redan innan.
Sen tog det över ett år innan det slutade göra helt ont.

OCh nu verkar det vara på gång igen. Och inte bara på gång. Jag har redan jätteont, kan inte lyfta nåt alls. Att bära Tuva är en pina. JAg kan inte krypa på alla 4, för då hugger det i höfterna.

Ska det vara så här nu till det är dags? det är ju sjukt lång tid!!!

Jag kan inte tänkt mig att det är nåt annat än foglossning, jag vet ju hur det känns. Så här!!

Och visst vart det ju så att jag grävde lite igår. Inte alls mycket, men tydligen tillräckligt för att jag knappt kom upp ur sängen i morse.
Så idag är jag lite depp, att jag inte kan greja med min enda egna hobby som jag vill. FAN!


höst? försommar?

Det verkar mer som slutet av oktober ute än slutet av maj... Det här hade jag ju inte tänkt idag. Så dagens trädgårdsplaner sprack.

Jag tror att vi tar oss in till Norrtälje och besöker Lekrymden. Lekpalats INOMHUS, det verkar lockande idag.
Även fast jag själv hellre skulle ligga i soffan och titta film hela dagen istället. Men jag har suttit i sofan 5 minuter nu, och Tuva har redan lessnat. Så jag tror jag kan glömma en tvdag....


full rulle helgen lång

Kvällen igår vart ungefär lika spännande som jag trodde. Vore ju fint om den här pigga perioden i preggovärlden kunde börja snart... Är ju inte den roligaste sambon eller morsa nu för tiden...
Men jag mår inte så illa längre i alla fall, och det är ju bra. Så bara av det så känner man sig ju lite bättre!!

I helgen har vi mycket att göra. Om ryggen och vädret tillåter så ska jag så färdigt i grönsakslandet som jg borde gjort för länge sen.. Plantera ut alla plantor av sommarblommor som jag dragit upp själv. Ställa alla krukplanteringar på plats ute. Dom har fått stått i växthuset i flera veckor för att växa till sig innan dom kommer ut. Men nu är det så trångt i växthuset så jag vill ha bort dom!

Fikabesök både i dag o imorgon ska hinnas med. Samt loppiset idag!! Viktiga saker det!

Med andra ord kan det bli en finfin helg!!


frajdäj

Fredagkväll.
Jag ligger deckad i soffan. Misstänker att Anders somnat bredvid Tuva, för det är väldigt tyst där uppe...

När jag kom hem från jobbet idag så vart jag överöst med kramar och pussar av Tuva. Då blir man alldeles varm i hjärtat! Hon är fin hon min lilla jäntunge!



Annars så blir det nog en rätt så ospännande kväll. Jag är trött som ett as. Anders ska jobba imorgon och kommer vilja gå och lägga sig tidigt.
Men jag är ledig imorgon, då får vi fikabesök. Men ska också klämma in ett loppisbesök! Vet att det just det årliga loppiset brukar vara bra. Många barnfamiljer brukar vara där för att sälja. Så lite kläder och saker till Tuva ska vi nog kunna fynda!!

Nu ska jag bara vila framför tv:n och vara den gravida tjockis som jag nu är!!!

men typiskt då!

Laddad med havregrynsgröt och massa kaffe.
Nu väntar jobbet!

Och är det inte typsikt?! Bara för att JAG måste gå upp extra tdigt, ja då passar Tuvaluva på att sova extra länge och bra på morgonen.

Skitunge!

Och jag, jag längtar redan efter kvällens middag. Taco!

arbetsnarkoman-wannabe

T R Ö T T !!!

Efter en 9 timmars arbetsdag med bara en halvtimmas rast och stress och alldeles för mycket att göra, visst är jag då värd att ligga i soffan och bara slöa?

Förhoppningsvis sover Tuva gott i natt så jag vaknar, kanske inte pigg, men inte helt utdöd för att orka med en till dag på jobbet. Som troligtvis blir ca 10 timmar...
Farmor har kört racet med Tuvaluva idag och skulle tro att lillfisen är trött hon med. Men man vet aldrig vilka oanade krafter och jobbiga mardrömmar som kan poppa upp och förstöra vår natt...
Jag ber till nån slags gud. Eller what the heck, jag ber till ALLA gudar som kan tänkas finnas att vi får sova inatt!!!!

Problemet med mig, eller jag har många problem iofs. Men det jag tänker på nu är att när jag är inne i nåt. Tex jobbet. Då öser jag på. Glömmer att disponera mig, glömmer att vila. Glömmer att jag ska orka vara mamma här hemma. Glömmer att livet faktiskt fortsätter även efter denna dag.
Jag kör på helt enkelt. Tills jag stupar. Och läget till stupning är inte lika långt bort när man är på smällen märker jag.
Ni som känner mig väl, ni vet hur jag vart under "edgegames" tiden... även fast det var då extremt!

Och ni kanske tänker, "vaddå, hon som bara jobbar 2 dagar i veckan". Men gör då ett studiebesök hos mig, eller vilken annan handelsträdgård i maj. Då förstår ni.
Att då med vara en preggo med huvudvärk.... Ja ni hajjar....


För er som inte vet vad Edgegames är/var, så ska jag förklara...
Jag o brorsan arrangerade en freestylemotocrosstävling en gång per år under 5 års tid. Sista året, innan det gick med så stor ekonomisk förlust, så höjde vi ribban på evenemanget och skulle göra det hela till en sorts festival.
Att ordna en festival på 2 pers (med såklart lite arbetare som ställde upp med grovjobb) kanske säger sig självt att det inte funkar. Men vi ville prova, och vi trodde på idén....



Under hela sommaren, alltså ca 3-4månaders tid jobbade vi i snitt 16 timmar/dygn. Ibland upp emot 20 timmar. Mycket tunggöra. Tex Under några dagar gick jag och plockade sten på en 2ha stor åker, där det skulle vara parkering. Jag spettade ner stängselstörar. Sånt gjorde vi på dagarna. På nätterna åkte vi runt och satte upp skyltar i närliggande städer.
Vi åt endast skräpmat, överkonsumerade redbull för att orka jobba så mycket som vi gjorde.

Jag gick ner på tok för många kilon, mådde som skit. Efter evenemanget fick jag utmattningsdepression och är sedan dess väldigt stresskänslig.

Och inte för att det går att jämföra med det jobb jag gör nu så känner jag igen den känslan jag får när jag jobbar. När jag väl är igång, då skulle jag kunna jobba på halva natten. Men sen må piss dagen efter.....

Fast jag ska ju säga, att det här med Edgegames. Det var en skitkul period av mitt liv. Lärde känna massa skoj folk, och framförallt Europas bästa motocrossförare. Dom som inte kvaddat hela nyllet, dom är läckerbitar dom vill jag lova!! Och under några år var vi bäst i Sverige på den sortens evenemang. Vi hade som mest nästan 3000 besökare!! inte illa va?!

klagomuren!

Förra graviditeten skrev jag flitigt dagbok, eftersom jag visste att det skulle vara kul nästa gång. Alltså nu.
Förra gången i vecka 13 hade jag börjat blivit pigg och det var början på en bra period.

Är jag pigg nu? nix.

Men jag skrev var och varannan dag att "idag har jag sovit 2 timmar på dagen" "idag gjorde jag ingenting utan vilade bara framför tv:n".

Så där är den stora skillnanden. Den här gången får jag inte vila alls. Det är ju fullt ös på dagarna, och som jag önskade att hon sov en stund på dagen...
Men klarar alla andra det så borde jag väl fixa det med. Det är bara det att knackebanket har satt igång ordentligt igen. Och det rejält.
Det är då jag behöver vila i några dagar så brukar det minska igen. Men nu väntar arbetet i några dagar... suck

Ekorrhjulet är i full spinn.....

Idag blir det mathandling. Men jag tänkte pigga upp mig o Tuva med att ta oss till HM och fylla på hennes garderob. Har en sån där kupong "handla för minst 300:-, få 50:- rabatt". Och det är en del saker hon behöver.
Ska bla köpa trosor så vi är redo för potträningen sen!
Kan vara skönt att ta sig ut på stan en stund bara. Orkar jag så ska jag spana bolero med. Men vi får se....
Har engetligen inte pengar till vare sig kläder eller mat, men när det står minus på kontot varje månad så får det väl göra det den här månaden med...

Positiv jag är idag va?!

vecka 13

Nu är jag i vecka 13.

Ser ut som jag är i vecka 19. Typ.

Tid för ultraljud har vi fått. 11 juli är det dags! Längtar!! och magbild kommer. Så fort jag tagit nån....

lyckad jakt!

Efter lite om och men så hittade jag en klänning. Det var inte så lätt som jag trodde att det skulle vara.
Vi kom snabbt fram till att jag måste ha en klänning som inte bara hänger rakt ner, utan har en skärning under boobsen. För i andra modeller såg jag bara fet ut...

Vi hittade till slut än som sagt. Och det som jag trodde skulle bli svårt var dojjor. Men det tog typ 5 min...
klänningen är inte så mycket "jag", utan lite småsöt småblommig sådär. Men med skorna så vart det kanon!

Ska ju inte klä UT mig till bröllopet, utan KLÄ UPP mig!!

Bidler lär väl komma sen, när det är dags....

Att det skulle var så knepigt att hitta klänningsrackarn berodde på allt är fanken småblommigt!!
Är inte så inne på den här superromantiska stilen som uppenbarligen gäller nu. Blommigt och pastelligt... Bjäfs!

Sen ska jag nu bara hitta nåt boleroaktigt. För det hann jag inte med alls.. Den ska vara i rätt färg, rätt modell, vara billig. Så med de kraven blir det svårt....


Äh, skit i det. Det här är ju ingen jäkla modeblogg!!!

Vad har jag mer att säga idag.. Inte mycket. Mer än att jag tog mig igenom eftermiddan och kvällen som en sömngångare i koma. Hade gett mycket för att få sova en stund på eftermiddan.
Men se det gick inte. För själv var jag med Tuva, och är det än.....

coh eftersom jag är själv nu, med en snarkande Tuva, så ska jag leka skåpråtta. Kanske har vi någe gott?!


Let the hunt begin!

Idag är det jakt!
Klänningsjakt!!

Tuva ska jag snart lämna hos farmor, sen drar jag till Täby C och ska hitta en hel outfit till bröllopet. Jag undrar om jag nån gång förut har köpt just en HEL outfit?! Tror nog att det är första gången...

Eftersom jag är lost i modevärlden, och framförallt bröllopsvärlden, så har jag tagit en livlina.
Livlinan är Jannike som är mer exallterad än vad jag är inför detta...
Det är alltid roligare att ha shoppingsällskap och framförallt ett bra smakråd.

Jag som aldrig vart på bröllop (räknar inte med när jag var brudnäbb åt min faster när jag var typ 5 år). Så alltså har jag noll koll på vad som är lämpligt att dra på sig.
Som tur är så är det ett rätt så avslappnat bröllop vi ska på. Behöver inte ens vara långklänning. Så det borde inte vara nåt problem att hitta kläder kan jag tycka!

Bara den hära magen får plats med så!


regndag är busdag!

Idag regnar det. Då passar det perfekt att åka till öppna förskolan!
Och det är faktiskt rätt så passande att det är dåligt väder i dag. För då får min kropp vila lite. Kom knappt upp ur sängen i morse.

Vara gravid och bära massa sten. Dålig kombo.....

Dags att avslöja en hemlighet...

Det här inlägget har jag velat skriva länge. Och nu äntligen är det dags!!

För bland familj, vänner och bekanta så är det ingen hemlighet längre. Så då är det väl hög tid att avslöja det även här!
(och känner du att du borde fått reda på det av mig mer personligen så ber jag om ursäkt...)

Tuva ska bli storasyster!!




Och jag behöver inte säga det till folk. Magen avslöjar mig! Helt sjukt vad den växer snabbt denna gång!!!!
Men nu behöver jag inte dölja maggen längre och det är skönt. Har gått omkring i stora tröjor och kännt mig hur ful som helst...

Och när är det då dags?!
Jo nångång i början av december, troligtvis blir bf runt 5 december. Tiden till ultraljudet borde komma nu i veckan.
Alltså är jag nån dag i från att gå in i vecka 13. Har inte stenkoll på dagarna hit å dit den här gången.. Men jag tror jag byter vecka på tisdagar. Kanske!



Sen det här med hur man mår... Har mått ungefär som en vanlig nygravid. Spyan har kluckat i halsgropen i 3 månader, har varit sjukligt trött. Humöret har svajat en hel del, så för er som tänkt att det har varit lite bistert här i bloggen vet nu varför...
Men allt det där börjar rätta till sig. Mår nästan aldrig illa längre. tröttheten är nu "bara" den gamla vanliga sömnbristtröttheten.

Men istället kommer andra krämpor. Med Tuva fick jag foglossning tidigt, redan i vecka 17 nånting så började jag känna värken i svanken som sen blev pissig foglossning. Det känner jag redan nu. AJ aj...
Men tar jag det lugnare med tungt jobb här hemma då? nä, det är ju det jag inte gör. Men jag måste skärpa mig.
På jobbet däremot lyfter jag inte en tung grej. Så vi får se hur det slutar med det....

På inskrivningen visade sig också att min sköldkörtel inte funkar som den ska. Underproduktion av hormoner.
Nu äter jag Levaxin och ska på återkoll om en månad.
Det förklarar varför jag frysit i flera månader i sträck. Som gravid ska man ju bli varmblodig, men jag har frysit hur mycket kläder jag än haft på mig. Nu vet jag varför!

Överhuvudtaget är den här graviditeten annorlunda. Man är mer avslappnad samtidigt som man nu är mer medveten om allt skit som kan bli. Så det är väldigt dubbetl.

Det allra allra jobbigaste har varit nätterna. Eftersom Tuva tajmade min illamåendeperiod med att vara sådär sjukt mammig. Varje gång jag sprungit upp på natten, har jag nästan velat skjuta mig själv.
Vet inte hur många nätter jag gråtit mig igenom för att jag mått så illa och varit så trött. Men vi överlevde det och nätterna är inte samma pina längre, även om jag inte fixar sömnbristen alls lika bra som innan man blev på tjåcken...

Men nog om krämporna!
Det är ju så ballt det här så det knappt är sant! Ett till litet busfrö!


Nu nu, kära ni, är det här även en gravidblogg.

Välkommen till tjockissafari 2.0

glad för mina vänner!

jahaja. Natten var.... som vanligt. Fast lite värre. Men det är väl med som vanligt.
Men jag har fått vila en stund på morgonen och nu äter jag frulle framför tv:n medans Anders å Tuva är ute och busar.
Jag ska med ta mig ut. Snart. Vet att jag piggnar på mig då.

Gårdagkvällen var helt toppen däremot! Tack brudar!!
Middagen vart jag bjuden på, och fick en fin fjärilslavendel. Jag skojade innan och sa att haha då ska jag minsann ta det dyraste på menyn...
Tror ni inte att det vart så med... haha!
Sen gick vi och tog en öl på ett annat ställe.

Att sitta ner, äta gott, få föra samtal utan att bli avbruten stup i ett. Jäklar vad nice det var!!!
Och jag tror att Anneli njöt massa med, det var hennes första kväll ifrån man och son på 7 månader. Inte illa!!

Nu ska jag pallra mig ut i växthuset. Har mycket att göra idag!! Skola om diverse plantor, så klart i grönsakslandet. Förhoppningsvis är så varmt att man kan jobba i bikini!!

middag ute

Jobbat som en tok, sovit en tupplur, lekt med Tuva, piffat till mig.
Nu väntar dagens höjdpunkt: middag på restaurang med några av brudarna. Nån slags fira mig middag kanske man kan kalla det!

Är sjukt hungrig ska jag tillägga!

Att äta på restaurang, det är inget jag gör ofta. typ aldrig. Så det ser jag fram emot. Att jag är i tröttkoma får väl ordna till sig med hjälp av det goda sällskapet!

Vad gör ni en afton som denna? Grillar i solen kanske?!


fredakväll

Fredagkväll. Så ska det låta. Godis. Lärreblarre.

Synd att jag är så trött så ögona går i kors bara... Och att Anders inte sitter här bredvid mig. För han nattar Tuva, som visst inte vill sova...

Och om världens sötaste knasunge sover bättre inatt. Då är hon VÄLDIGT BILLIG!!!!

Imorgon ser jag fram emot att gå ut och käka med några goa brudar.
Att jag ska jobba som ett as först hela dagen, det väljer jag att förtränga just nu....

opeppad

Att jag inte har så värst mycket vettigt att säga här i bloggen. Det är inget ovanligt. Men ikväll orkar jag inte ens få ur mig nåt blaj. Är för trött helt enkelt.

Anledning: 2 terrorister.
Den ena drömde mardrömmar och fick ett mammigt-bakslag. Flera gånger om
Den andra röjde på köksbordet och hade ner en glasvas. så 03:30 sopade jag glas i köket.

Jippi...

Sen jobba hela dagen på det.

Så jag är inte skitpepp på nåt just nu.

nöjd så här dagen efter

Gårdagen var en mycket bra dag. Hade kunnat blivit ännu bättre om jag haft lite framförhållning och inte gjort allt på samma dag. Städat och handlat kanske man kunnat gjort nån dag innan. Kanske ja!

Så vi hade fullt upp, jag o Tuvaluva.

Vi fick besök på eftermiddan. Lite tidigare än jag trodde så då var jag mitt i dammsugningen med blajkläder på. Men det gick ju att fika ändå.

På kvällen kom alla päronen, en kusin till Tuva och såklart hunden Rufus. Då vart det fest minsann!

Nu ska vi iväg på ett litet äventyr jag och Tuva. Ett äventyr som jag inte berättar om nu, men snart!

GRATTIS

Idag är ingen vanlig dag, för det är Millans födelsedag. Hurra Hurra!!



Jojomensan, idag fyller jag år.
Än så länge håller jag mig på den yngre sidan om 30, men nästa år är det kört!

Dagen har ju börjat fint. Strålande sol, redan massa grattis på facebook och snart ska vi in och handla. Blir fullt upp idag med bak. På egen begäran så blir det räkbomb till middag.
Lite fikabesök utspritt under dagen och då ska det bjudas på chokladruta, bullar och en hallonpannacottapaj.

Det ni!

Har ni vägarna förbi så är ni så välkomna så!

Hepp å Grattis till mig då alltså!


pottan

Tuva skulle behöva vara pottränad nu...
För hon ska hela tiden rycka av sig blöjan....

Vi har väl egentligen inte gjort några större ansträngningar med det här med pottan. Inte mer än att vi uppmuntrar henne när hon visar intresse. Vilket hon gör mer o mer. Problemet är att hon aldrig har ro att sitta på den mer än 2 sekunder innan hon far iväg, eller sätter pottan på huvudet...

Men faktiskt idag så gjorde hon framsteg. På öppna förskolan så ville hon ta av sig blöja o byxa innan hon satte sig på pottan. Bra där!

Ska väl göra ett krafttag med det där snart. Täntke på det i morse när hon kom intrippande till mig strax efter sex. Att då masa sig upp för att sätta henne på pottan där hon ändå inte kommer kissa än. Det är inte så lockande, inte när det är så skönt i sängen och man hellre tar upp henne i sängen för lite morgonmys.

Latmorsa, jorå!

Men jag tänker att i sommar blir det lättare, när hon ändå springer omkring i bara blöja eller helt naken ute på tomten. Kanske. Fast om det ska fortsätta vara så här kallt skiter sig den planen...

Nå, pottränar ni era småskitar?
Har ni nån lysande strategi??

Första dagen på veckan

Grått!

Riktigt ordentligt grått är det ute! Jag tyckte för några dagar sen att det var bra med regn. Men nu räcker det. Att jag då såg på väderrapporten nu på morgonen att de närmsta dagarna blir det regn och åska, det vart man ju inte piggare av direkt!

Fast idag är jag ändå rätt så pigg. Tuva sov gott i natt med endast 1 uppvak, och den tog Anders.
Det går bättre och bättre för Anders att ta henne. Det blir alltid lite protester när han kommer in på natten, men det går över snabbt nu. Och när Anders inte ligger i sängen när hon kommer infarande på morgonen, då ropar hon efter honom och blir numera jätteglad när han kommer hem från jobbet.

Ska det otroligt intensiva mammiga perioden vara över? kanske våga hoppas det!

Idag är det måndag. Vi drar som vanligt till öppna förskolan! Hoppas att träffa lite goa vänner där som man kan tjattra med!

päck fast jag sovit som en smäck

Efter en god natt sömn så borde man vakna pigg och glad. Eller hur?!
Känner mig rätt så päck idag med faktiskt. Men ändå glad att jag fått sova gott!

Idag står dop på schemat! Vet inte hur vi ska muta Tuva med att hålla sig still men det löser sig väl...

Nu ska jag ut i växthuset innan det är dags att hämta Tuvaluva. Ringde nyss till mormor, och dom skulle äta mellis och dricka kaffe innan jag fick hämta henne. Inte mig emot en lugn morgon inte....

ni noterade väl det fantastiska rimmet i rubriken va?

dagen som sket sig

Lyckan som var efter den där braiga natten, den är som bortblåst..
Sömnbrist blandat med väderspänningar gör att jag är helt slut idag. Ändrade planer vart det med. Dagens lunch sket sig eftersom nästan alla blivit sjuka. Typsikt!

Vi åkte ändå in till stan utan nåt egentligt mål. Det var nån slags vårmarknad i hamnen där vi strosade omkring en stund. Men varken jag eller Tuva vart särsklit impad. På vägen till mataffärn så gick vi till ett loppis. Men där fanns bara massa skit, så inga fynd vart det heller.

Det som också sket sig var min lugna stund som jag tänkte få till här hemma, när Tuva sov. Vi gick ut med vagnen för att få henne att somna. Men hon bara studsade i vagnen så det kändes kört. Nu är vi inne och tittar på Pippi istället. Så ingen sovstund idag.... Jag hade lätt kunnat somna här i soffan!

Ska ta mig ut i växthuset ENSAM när Anders kommer hem från jobbet, och bara få pyssla lite med plantorna. Sen måste jag förbereda kvällens middag. Vi ska ju grilla ikväll så det ska marineras och göras fransk potatissallad samt egen bea.
Är inte ett smack sugen på att ta mig iväg ikväll. Är trött och grinig till tusen.
Mer sugen på att vara hemma och bara sova ut, Tuva kommer nämligen vara borta över natten.

Men hur rolig är man på en skala egentligen?! Vill bara sova, hellre än att träffa sina goa vänner och äta gott..
Nä uppryckning måste det allt bli!!

som vanligt igen

Lugn bara lugn. Allt är som vanligt igen. Med sömnen då förstås.
Så nu mår man som man brukar igen, lite sådär stekt bakis på nåt vis.

Det visste man inte innan man skaffade barn, innan Tuva. Att man skulle känna sig mer bakis nu trots att jag dricker alkohol väldigt väldigt sällan. Så kan det gå!
Men jag får väl vara glad för en superbra natt och tänka att det finns hopp om flera. Nångång.

Idag har vi mycket att se fram emot. Loppis blir först ut. Sen handla lite godsaker och ta oss hem till Angelica. Vi ska ha lite lunch ihop ett gäng brudar med barn. Det ska bli jätteskoj!
ikväll fortsätter vi i samma kompisanda och åker till Jim där det är fest och grillning.

Tuva ska vara med mormor o morfar då, och jag är lite sugen på att fråga om hon får sova kvar där....

Trädgårdsarbetet får vila (nästan helt) idag. Bara det vanliga vattningen och småpysslet. Regnet igår och inatt har förvandlat tomten till geggamojja igen. Men det är bra att det regnat. För då växer gräset bra!
För snart kan jag nästan säga att det skiftar mer i grönt än brunt. Snart!

ha en fin lördag!

Och plötsligt händer det!

Natten som jag väntat på i snart 2 år, den var i natt!

Hon sov! HELT utan avbrott!!!

Nattingen gick ovanligt galant och hon somnade redan kl 19:30. Och sen sov hon, inte ett knyst på hela natten.
Hon vaknar antagligen av min väckarklocka, men istället för att då vakna ledsen så hör vi att hon börjar fippla lite i sin säng. Sen kommer hon tassande in till oss, med världens största busiga flin!



Sen var det bus i sängen innan det vart bråttom för mig att komma till jobbet...

Ska det fortsätta så här nu, eller ska jag få vänta i 22 månader igen till en sån här bra natt??

Blommor och PRO

Jorå, idag har jag försökt pracka på ett gäng pensisar blommor. Det var bestämt att vi skulle komma till en PRO-träff och visa upp lite blommor. Och det blev jag som fick följa med som hjälpreda.
Chefen min var det som stod för ordbajsandet, vilket han skötte bra.
Jag gillar inte att prata inför massa folk och speciellt inte när man ska hålla i en livsfarlig mikrofon. Trots att det kanske bara var ca 20 personer så känner jag mig fruktansvärt obekväm...

Men vi sålde en del och kunde sen dra tillbaks till jobbet. Där ska jag slå in några krukor och ska ta tidningspapper till det. Och vilken tidning får jag då tag på? jo, lokalblaskan från 5 juli förra året och just den sidan med Tuvas födelsedagsannons.

Gissa om jag längtade hem till lillskruttan då?!

Nu ligger jag halvdöd på soffan och njuter av lugnet. Tuva badar och det är Anders kväll att vara badlekledare.
Även fast jag längtar ihjäl mig efter henne om dagarna så är det ändå skönt att bara få vara en stund helt själv. Även om det bara är en kvart....
det har vart mycket på jobbet idag, som vanligt under högsäsong. Och då kan man ibland önska att man hade ett lite mer stillasittande jobb. Nån gång ska jag ha på mig en stegräknare, för jag går omkring helt vansinnigt mycket. Jag tror att hela arbetsplatsen är ca 10 000kvm, minst. Och man går fram o tillbaks mest hela tiden.
Och man bär tunga saker med sig för det mesta.

Min rygg är arg på mig.... Även fast jag blivit betydligt bättre på att inte bära för tungt. Men lite sådär halvtunga saker blir det ofta. För man vill inte vara oeffektiv och gå och leta upp nån annan att göra det...

Tuva å pappa hennes hade vart på utflykt idag med cykeln och tittat på kossor, får och hästar. Och nu har hon börjat försöka berätta vad hon gjort när man frågat. Med rörelser och enkla ord så gör hon sig faktiskt förstådd (helst ska man då veta vad hon pratar om för att förstå sammanhangen)-
Men det är jättekul att hon nu börjar bli så stor att hon faktiskt fixar det.




jobbe sig lite

mot jobbet!.... snart i alla fall...

Och det här är första morgonen när Anders ska vara hemma med Tuva som det inte blir skrik och gråt!

Framsteg görs!!!

en da´på stan!

Vi har haft en bra dag idag, jag o lilla fröken. Vi har fått mycket gjort (och blivit fattiga med), och det har vart kanonväder.

Vi började med lek i lekparken där det var hur mycket barn som helst. Träffade en gammal vän där med sin son. Så det var kul att tjattra lite.
Sen åt vi glass på torget. Eller vi. Tuva åt glass. Jag kunde ju inte äta den eftersom den inte var låglaktos.
Och det där retar mig. Varför i helsike kan inte GB klämma fram några laktosfria glassar för?!
Det är uselt!

Och jag tyckte inte att det fanns så mycket för Tuva att välja på heller. Hon gillar ju inte choklad, och att hitta en enkel liten strut med jordgubbsglass el liknande. Ne det gick inte, så det vart en Cornetto med chokladbitar och hallonglass. Men den vart godkänd!
Fast det var ju alldeles för stor för Tuva så hon orkade bara hälften.
Och jag kan säga att det sved när jag var tvungen att slänga den.

Slänga glass, när man själv håller på att dö av glass-sug!

Annars ranta vi runt i lite affärer, hitta doppresent och en sommarklänning till Tuva. Vi åt lunch på Café Tullen som är helt klart bäst i stan på att ta emot gäster med småbarn. Tuva åt pannkakor och tittade på bilar.
Och jag, ja jag åt gårdagen ostfralla för halva priset. Kändes heltrist med tanke på att jag vet att deras sallader är asgoda!!!

Fan vad jag hatar att vara utan pengar jämt....

Men vad som däremot var kanon idag var att bara strosa omkring i solskenet. Och att gå i vanliga RENA kläder.
För här hemma. Här blir vi skitiga på en gång. Saknar gräsmatta något så bedrövligt.

För ni kan ju tänka er. Inget gräs utan mest bara jord. Och en lillfjanta som vill leka med vatten.
Kladdigt!!!!

Men så länge hon är nöjd och har skoj, så då får det bli hur kladdigt som helst. Vi har ju tvättmaskin ju!
Och medans hon sladdade omkring i leran så satte jag potatis. Äntligen blev det av!
1 tidig sort, Rocket och en sen sort, Asterix.

Nu laddar vi om för att orka göra middag. Fetaostsallad med baguette till blir det ikväll. Sen ikväll blir det yoga för min del.

vart lixom sommar!

Vilket väder vi har!



och gissa om man är sugen på att köpa nya fina vår och sommarkläder...
Fast idag ska pengarna gå till nåt annat, nämligen mat... Kanske inte riktigt lika skoj det.

Däremot så väntar en shoppingrunda inom några veckor. Vi ska på bröllop i mitten av juni och då ska ja ha en helt ny outfit.

Ni som bor i civilisationen, har det börjar komma in somriga klänningar i butikerna?!

Jag kommer bara få en chans att åka iväg till Stockholm så då måste det finnas att välja på...
Sen kommer jag nog tycka att det blir svårt att välja rätt sorts klänning. Har inte riktigt pejl på HUR fin man ska vara, vill inte komma med nån vardagsklänning men inte "för" fin heller....

Kanske ska försöka få med mig nån frivillig som klädråd. Frivillig?

Idag ska vi vara inne hela dagen. Eller NÄÄÄ!!! ute såklart!
Det blir det vanliga, pyssel i trädgården men också en sväng till Norrtälje. Mat ska som sagt inhandlas och måste med htta en doppresent till på söndag.
Och en till solhatt till Tuva. Den som hon har är nersölad med lera och det känns inte så kul att sätta på henne den när vi ska vara bland folk. För nytvättad och ren är den ungefär i 2 sekunder, sen är leriga händer på den igen...



grattis!

Grattis till min älskade vän Jannike som fått en (till) liten prinsessa idag!
Äntligen är väntan över och det är vi alla glada för...

Även fast jag inte vet än hur det gått, så säger jag ändå Väl kämpat!!! Ut kom en dotter och förhoppningsvis gick det bra!

Jag längtar efter att få höra hur ni mår, men det tar vi sen....


bonus uteblev!

Jag hade ju tänkt att bonusen för gårdagen som var en fantastisk dag men rätt så intensiv, skulle bli att Tuva skulle sova som en stock... Så blev det inte...
Istället blev det som vanligt. Många uppvak.

Vi laddar om inför nästa natt istället och hoppas att den blir bättre!

Efter middan igår så kände vi att vi ville ut. Jordfräsarna var uthyrda allihopa så det vart inget jobb under kvällen. Så istället gav vi oss ut på en cykeltur till Svanberga och hälsade på Tuvas faster. Vi skulle mäta lekstugan som Tuvas kusiner haft och som hon nu ska få överta!
Vi måste veta hur stor den är så vi vet vilken traktor vi ska för att hämta den.
Hoppas vi får hem den snart, för jag tror den blir en succé.

Och det kommer bli ett av sommarens projekt, att måla om den och tapetsera insidan. Pimpa den helt enkelt!

Nu ska vi ut till Väddö en sväng. Hälsa på gamlingarna! Tuva verkar tycka att jag är seg, för hon har redan dojjorna på sig...

vilken dag!!!

Vilken dag vi har haft, jag å fröken Tuvaluva!
Helt underbar!

För det första så sov vi rätt så bra allihopa. Och för det andra så sken solen ute direkt på morgonen. För det tredje så har det varit varmt!

Vi kickade igång med ett 3 timmars lekrace på öppna förskolan. Hem och äta lunch på altanen i strålande sol! Tuva sova en halvtimma och då hann jag plantera en ros, klematis, akleja och iris. Och påbörja ett krukplanteringsprojekt.
Sen efter den lugna stunden (eeeh?!) så gav vi oss ut på cykeltur. Premiär!! Hjälmen på var inga problem när jag berättade att vi skulle cykla till kossorna och fåren.

Och Tuva älskade det!! Hon satt och bara tjoade av förtjusning hela tiden. Ju fortare och ju skumpigare, desto gladare var hon!
Sen på vägen hem stannade vi till hos mormor och åt lite mellis.

Och sen dess har vi bara vart ute. Jag planterar och tjuvar tomater. Tuva fyller upp vatten i sin lilla skottkärra och geggar runt där. Det är verkligen härligt att se henne när hon leker ute. Hon älskar det, och man får släpa in henne när det är dags....
Huset förfaller, tvätthögen växer, liksom diskberger. Men vad gör väl det, när det är underbart ute!!!???

Nu inväntar vi herrn i huset, och sen så ska vi ut igen.

Igår skaffade vi nämligen oss mer att göra.
Jag överdriver inte nu faktiskt, men vi fick 2 ton brunnen koskit hitkört igår.
Jo.. jag skrev inte fel. TVÅ TON! eller ungefär 2 kubik komojja.

Det ska nu spridas ut i grönsakslandet och alla rabatter! Så om Anders kommer hem med jordfräsen ikväll så ska vi (läs Anders) köra med den i landet.
Jag fixar inte att köra med den när det är så mycket som ska bearbetas. Min rygg har varnat mig länge om att jag måste lugna mig med grävandet.

Tror ni jag lyssnar? neeeee......

Och jag får väl förresten be om ursäkt att det blir så mycket trädgårdssnack här i bloggen... Men det är det min tillvaro handlar om nu så då får det bli så.... Så bara för det så blir det några bilder från trädgården!!

Dom här bilderna togs för 2 helger sen. Och ni ser här att det är långt innan vi har nån vettigt gräsmatta. Nu är det åtminstone grönt bakom på ängen...






Nu har det visserligen börjat skifta ganska mycket i grönt så kanske i mitten av sommarn att det är mer grönt än brunt...
Men ni anar inte så mycket jobb det är att anlägga en helt ny trädgård...

Sill-lunch!




"råkade"

Jag jobbade igår ju. Då "råkade" jag få med mig ett gäng växter hem. Så idag ska rosor, klematis och kryddor ner i jorden!

Sol = ute = plantera = en skitbra dag!

Och så ska vi försöka komma iväg på en cykeltur. Alla cyklar är nu hela och Tuvas grejor är fastmonterade. Problemet är bara att hon tycker hjälm är skitlöjligt...

....

Gårdagkvälle var inte som tänkt. Men den blev bra ändå. Vi åt middag hemma hos mina päron och därifrån hade jag inte så värst bråttom utan vi åkte strax efter 20 nångång för då trodde jag att Tuva var så trött så det skulle bli bums i sängen för henne. Nu vart det ju inte så, hon var helt enkelt uppe i varv för mycket. Så först klockan 21 var hon insomnad och klar.

Då var jag så trött så jag såg i kors. Men ville ändå se film och äta lite godis. Men filmen som jag laddat upp inför, "Blue Valentine" (som jag tydligen glömde nämna namnet på..), den fick jag inte tag på. Så istället vart den "För kärleken" som inte alls inbjöd till det tokbölande som jag faktiskt sett fram emot...
Men jag njöt ändå av en kväll hemma i lugn och ro, även fast den vart kort eftersom jag la mig för att sova tidigt...

För idag har jag jobbat igen. Och kunder, det kan jag säga att jag haft. Herrejösses vilket kaos med folk. Det kändes som om hela världen skulle köpa plantor idag.

Jag undrar hur många gånger jag sa: "Glöm inte bort frostrisken".

Men jag förstår att folk vill börja köpa sommarblommor nu. Men det snöade faktiskt så sent som i början av veckan....

Nu är det middag för vår del. Sen kanske en cykeltur. Om vi får på Tuva hjälmen. För det var inte bara det!

work work

Idag är det torsdag. Alltså har jag jobbat idag.
Och varje arbetsdag känns som en hel arbetsvecka. Nu ska jag jobba både fredag och lördag. Alltså 3 dagar i rad, men föhopnningsvis kommer det inte känns som 3 arbetsveckor. Då tror jag nog att jag kommer att dö.

Sova fick jag väl inte göra så värst mycket inatt. Men lite i alla fall. För Anders sov inne hos Tuva större delen av natten. Tills hon kom på att det var far sin som låg där på madrassen. Då vart det protester minsann. Så vi bytte plats, och då sov hon som en ängel.... knasunge!!

Men inatt ni!! Då ska det sovas. Jamen jäklar anamma vad det ska sovas!!!
För Tuvaluva, hon sover hos mormor och morfar.

Vad skulle jag göra utan dom?! Förmodlingen dö. Då med.

Då kanske jag är lite pigg imorgon på jobbet. Jag hoppas det, för det kommer vara helt sjukt på jobbet då. Så lite energi kan ju vara fint att ha då.
Imorgonkväll väntar tjejkväll för mig och lillbruden. Anders ska bort.

Vi kommer inleda kvällen hos mormor och morfar där vi ska få middag (och jag är så glad att jag slapp bjuda in mig själv, utan vart tillfrågad av mamma. Men hade jag inte blivit det hade jag helt klart bjudit in mig själv ändå...), sen ska vi hem och då är planen att Tuva ska vara toktrött och vilja sova direkt.

Jag ska då äta snask, och kolla på en film som ska vara en snyftare, i alla fall enligt Alfvan!!
Kan passa fint, att sitta hemma själv och tjura en hel kväll!!!
Kan ju tillägga att Anders tycket jag är lite smått dum i huvudet som planerar en böl-kväll.
Men jag ser fram emot det!!!


skit i dubbel bemärkelse

ja idag har jag inte bara mått som skit. Jag har även undersökt gammal skit!

Behöver massa brunnen koskit, och fick idén om att åka till vår andra gård och se i ladugården om det fanns någe kvar från vår ko-tid. Tuva tyckte det var jättespännande att gå omkring där, även om hon vart besviken när det var skit vi skulle kolla på. Och inga djur...

Nu var det ju så många år sen som vi hade kor, så det fanns väl inte så värst mycket koskit kvar, den är ju väldigt välbrunnen i såna fall. Men däremot hade det blivit fin torvmylla av det coh det behövs i mängder till den här leriga jorden vi har här.
Så koskitjakten får nog fortsätta....

Och vet ni.... Vildsvinen är tillbaks... Massa spår precis utanför huset nu igen. OCh börjar dom böka upp min nyanlagda gräsmatta. Då sätter jag mig fan med bössan själv och lurpassar på dom från sovrumsfönstret!

dasslock!

Mår skit. Som ett gammalt dasslock nån har misshandlat ungefär.

Varför?

Jo jag får ju för fanken inte sova!!! Känns som om jag inte sovit på 2 år. De senaste 2 nätterna har vart helt skithemska.
Bara 2 nätter kanske ni tänker om ni inte riktigt hängt med... Men lilla fina Tuvaluva är inte en som sover bra. Inte alls.
Hon sover inte dåligt i perioder som alla barn gör. Utan hon sover bra i perioder, normalsömnen är usel!
Ibland får vi bra perioder, som nästan aldrig vart längre än en vecka. Sen faller hon tillbaks och sover som skit igen i flera veckor.

Nu ska jag väl inte måla fan på väggen när det än så länge var andra natten i den här omgången. Men statistiken är inte på vår sida att vi ska få sova i natt heller.

Inatt gav vi upp redan vid 3-tiden, då fick hon sova mellan oss. Och hur bra går det att sova för oss då när man har en dam som fäktas, sparkas och bökar som en besatt i sömnen. Men vi slapp springa upp hela tiden då i alla tiden.
För går vi inte upp till henne, då kommer ju hon ändå in till oss. Och då går vi tillbaks till hennes säng med henne. Vi går aldrig upp på en gång utan försöker vänta ut för det händer nångång vart 1000:e gång att hon somnar om ändå.
För det är drömmar som spökar mycket tror jag... Hon somnar alltid fort om, men för att vakna snart igen.

Så dagarna blir mest pannkaka för oss nu. Dagarna går till inget alls känns det som. Och jag som eentligen vara vill njuta och göra roliga saker med Tuva dom dagar jag är ledig. Men jag orkar inte...

så idag kära ni,i dag känns det hopplöst med det mesta.... Ska försöka vända på det....

cookies



Har bakat kakor här på kvällen. Kladdiga cookies. En chokladsugens dröm att få sätta tänderna i!
Men än har jag inte ens smakat. Jag ska pina mig själv en hel timma till.
Då har Tuvan förhoppningsvis somnat och jag ska se på reprisen av Så ska det låta, äta typ hundra kakor och dricka massa mjölk.

Bra kväll!!!


Tycker du att det är snålt av mig att inte dela med mig kakor till Tuvaluvan? No danger on the roof, den lilla prinsessan gilllar inte choklad... Hon har fått smaska på melon istället!!

wtf!

SNÖ?!?! WTF!

Inte okej... Så idag får trädgården vila. Var ut en snabbis innan frukost och satte på värmefläkten så inte tomaterna dör av kylan.
Snacka om bakslag....

Så idag får vi hitta på saker inne. Had tänkt baka chokladrutor, men det var så snålt med ägg hemma och handla, det ska jag inte göra förrän i eftermiddag.

Alltså blir inte den här dagen som jag tänkt det. Och inte fick jag sova nåt i natt heller. Det var nog bara för att jag sa till några mammor på öppna igår att Tuva sovit bra i en vecka nu. Tji fick jag!

Trött. Snöar. Mår lite urkel.

Ingen toppendag än så länge inte för min del.....

vagnparken påfylld!

Idag var rena rama julafton för Tuvaluva!

Ringde på en annons som var i lokalblaskan. Åkte dit och tokfyndade!!










Och gissa då vad jag betalade för allt?

jooo.. 200:- !
50-lappen styck för traktorn och 3-hjulingen. 100:- för rutschkanan.

Och gissa vilken hon gillade mest? jo trehjulingen..



För den är ju rosa....



öf!

Måndag. Det betyder öppna föskolan det!!

Om jag kan få Tuva att slita sig från Saltkråkan...

valborg?!

Att det var Valborg igår, det märktes inte av här hemma.
Ingen brasa eller kalasande blev det. Vi var ute och greja i trädgården hela dagen, Anders byggde altan inpå kvällen. Sen åt vi tacos, jordgubbar med glass. Och det var den kvällen det. Sen somnade vi båda!

Dagen börjar segt idag eftersom Tuva kom in till oss redan halv 5 och röjde runt. Hon somnade visserligen om rätt så fort, men hon bökar och grejar i sängen så man blir tokig!!

Anders blev utputtad ur sängen han.. Och inte av mig den här gången.

Nu: trädgårdsfixelipix!


RSS 2.0