skor med klack

Ni som känner vet mig, vet, att det här med klackskor är inget för mig. Jag kan helt enkelt inte gå i såna skor. Enda gången jag faktiskt haft klack på dojjorna är nog på studentbalen. Då övningsgick jag hemma i flera veckor innan själva balen (stackars grannarna under...). Sen dess har jag knappt försökt.

Snyggt är det ju.
Om man kan gå i dom. Kan man det inte så är det fruktansvärt oläckert...

I slutet av mars så ska vi på 40-års fest. Då har jag fått för mig att jag ska ha klackar och vara lite sådär kvinnlig med klänning och krafs. Alltså måste jag ju skaffa ett par finskor med klack nu så jag hinner öva...

Jag vill inte ha så hög klack och helst ska dom vara riktigt billiga med. Dels för att jag är pank den här månaden, och för att det är inga skor jag kommer använda så jätteofta direkt...

Vad säger ni om dom här skorna??



De kanske vore nåt??

Nä, om det är nån mot förmodan som skulle sätta på sig sånna här skor, så måste den vara helt vrickad i skallen...

ut på äääääventyr

Yes! Det är måndag, vi har sovit gott allihopa.
Vi drar till öppna förskolan å härjar!!!!


En stycke peppad Tuva!

spara pengar!

Har ett tag tänkt tanken att man kanske skulle ta bussen ibland in till Norrtälje.
Och det är ganska KORS I TAKET för min del.
Jag är inget fan av kommunalt eftersom jag är lite för bekväm av mig, + så sitter alla och snorar och hostar mest hela tiden. Och för att inte tala om alla jobbiga brunstiga ungdomar...

Men nu när jag har lite tunt i plånkan så är det dags att tänka om lite. MAn åker ju faktiskt gratis med barnvagn, och jag betalar väldigt mycket i bensinpengar varje månad. Så nån gång ibland så kan man ju ge sig på bussen.

MEN

Jag bor ju på landet va... Kollade just upp hur det skulle funka att ta sig till öppna förskolan, som ligger på andra sidan stan numera. Det skulle innebära 1 byte och dessa tvår resor tog 48 min de flesta avgångarna. Lägger man då till tiden det tar att gå till hållplatsen, ca 15 min, så tar det över en timma att ta sig!!! Tur å retur blir alltså typ 2.10 min!!! När det tar en kvart enkel väg med bil....

Lockande? inte så värst!!

Så att ta bussen just till öppna förskolan kan vi nog glömma. Och de gånger jag bara åker in för att traska omkring händer inte så värst ofta. Inte tar jag ju bussen när jag ska mathandla inte!

Tricky tricky...




Vilka är DINA spartips????


pank

Fordonskatt o csn samma månad... AJAJ AJ!!!

skitgrejor

fBor du på landet?
Funderar du på att skaffa mobilt bredband?

Gör det inte! Idag när det är lite varmare och blåser funkar det knappt alls.. Pissgrejor!

dagens middag!

Min svärmor tycker det är bedrövligt att jag måste "pina i mig sånt dära".

Hon syftar då på min quorn... Som jag tycker är alldeles förträffligt god. Och det är lyxmat för mig eftersom den är relativt dyr.

Men när man har god marinerad quorn med Italiensk potatisgratäng och sallad. Då är "sånt dära" kanongott!
För den potatisgratängen är bland det goaste jag ätit! Potatis, babyspenat, soltorkade tomater, fetaost och västerbottenost. GOTT!!!





redan bättre

Febern har gått ner på Tuvaluva, den började dalar redan igårkväll. Bästa meddicinen var nog att mormor å morfar kom hit på middag. Då glömde hon bort att hon var risig och försökte så gott hon orkade att busa på.
Men det var inget vidare igår, för hon var verkligen medtagen av febern...

Så dagen blir lugn för henne om febern skulle komma tillbaks.

Själv ska jag på premiär idag!! jojo. Fast inte så flashig premiär direkt. Det är dags för årets första LOPPIS!!
Nu drar säsongen igång!! Det är mitt helgnöje om vårarna o somrarna. I år ska jag även besöka en del auktioner hade jag tänkt!!
Men då får Anders vara hemma med Tuvan. Jag drar med mamma min istället!

SJUK

Oj, hon är verkligen risig nu. Jättehög feber. OCh för första gången EVER så har hon bara somnat här i soffan.... hon som aldrig somnar bara så där..

Bara feber verkar det vara, än så länge....
Tredagarsfebern? är det då det blir utslag också efter ett par dagar? kanske är det den...


bloggdesign

Jag småfixar lite med bloggdesignen just nu. Men jag hittar inte på hur man får ett mellanrum mellan inläggen? nu sitter ju allt ihop och det ser smetigt ut...
Jag letar o letar....

Kan nån av er??????


knäpp morsa, knäppa drömmar!

Att stoppa sin dotter i tvättmaskinen och tycka att nu är hon första flygkapten.
Det är väl inte okej?

Frågan är om det ens är okej att drömma en sak?! Hur ska man tolka den drömmen tro?!


sjukling

Nä inte vart natten så bra som jag hade hoppats på. Istället för att sova bra så kräks hon en gång och vaknar med feber...

Stackars liten :(

Hon är inte jättehängig men det är en sittaisoffanochtittapåtvdag idag!






bådar för en BRA natt!!

Nu är det väl tusan om inte Tuva ska sova någorlunda i natt!
Efter städning, sådd av tomater mm, bus med mormor i flera timmar, hur mycket falukorv som helst till middag och nu badning. Allt detta utan en tupplur!

Hårkörning!!!

Jag vet iallafall att JAG är trött.....

Imorgon blir det middag hos världens bästa mormor o morfar!


Trotsar vintern!!

Trots att termometern var nära -30 i morse så känner jag ändå att våren är på ingång. Dels på solen som tokskiner varje dag nu och värmer in i huset så jag behöver inte elda mer än på kvällen.

Men också för att idag är det dags för sådd-omgång nummer 1!! Tomater av olika sorter, gurka, blomstersmultron och kronärtskocka ska sås idag!
Har också tagit fram mina övervintrade fuchsior och pelargoner!

Alltså börjar huset se mer o mer ut som ett växthus! ME LIKE!!!

Det som Tuva kanske inte vart skitnöjd med, var att hennes skötbord fick bli blombord! JAg tyckte det passade perfekt att ha sådderna på, hon håller visst inte med...

opigg

Trots att jag knappt sovt alls inatt så är dagen fullspäckad!
mathandling, bokrean, köpa jord, hälsa på Sara med nyfödde Tora, yoga. Skulle vilja börja så med! Tomaterna behöver komma i jorden...

Undrar om jag ens hinner med hälften?!?!

Men jag behöver inte "slösa bort" en timma mitt på dagen när Tuva ska sova. För det ska hon inte få!
Hon är alldeles för pigg på kvällen trots att hon stiger upp nu tidigare än hon gjort innan. Så nu är det slutsovet på dagen, åtminstone för en period. Att få smygsova en stund i bilen får hon göra. Men inte mer!

Så det så!

Igårkväll höll jag på att slita av mig håret av frustration. Kl 21 somnade hon. Inte okej för en sån liten en.
JAg somnar en halvtimma senare. Strax efter 22 så blir första uppvaket och jag sover natten i hennes rum. För jag orkar inte springa fram och tillbaks...

Men jag ska inte klaga, fick ju sova en hel halvtimma i lugn och ro! suck....

jordskalv i NZ

Helsike, läste just om jordskalvet i Nya Zeeland... Har en vän och kollega som befinner sig i just Christchurch!

Otäck värre ju! Jag vet att han lever, men mer än så vet jag inte...

otäck effektiv

Tack för många kommentarer från många håll om terrorn här hemma.

Visst är det lite konstigt att det är lite lättande att höra om andras terror..?! Men det är väl bara att bita ihop helt enkelt.
Gårdagens nattning gick helt sjuk bra. Vi letade fram hennes gamla speldosa som sitter på spjälsängen och som spelar några varv på en drudelutt och visar en ljusbild i taket som snurrar. Mackapären slutar spela efter ca 5-10 min om man inte pillar på den. Och till den somnade hon. Och den spelades också ett antal gånger i natt.
Anders tog det mesta springet i natt så idag är jag lite piggare. Yeay!

Och eftersom damen här vaknade redan klockan 6:45 (det är tiiiidigt för att vara henne) så har jag hunnit med massa redan fast inte ens klockan är 9. Diskmaskin o tvättmaskin går, toan skurad, kaffet uppdrucket. Blommorna vattnade.

Kan inte vara nyttigt att vara så effektiv....



Idag ska vi glida runt och göra lite småärenden. Lite grejs till Tuvas nypimpade rum ska köpas. Takboxen på bilen ska av. Såjord i mängder ska skaffas. För mina fröer kommer vilken dag som helst och det är hög tid att så tomater!


utbytt

MoraTräsk här härmed utkonkurerad! Av Lotta!

Den här DVD går numera ett antal varv varje dag:



Måste nog köpa fler Astrid Lindgren filmer. Hon kunde hon!


Terror

Vi har just nu 2st terrormoment här i huset.

1: middagen.
Ofta är det skrik o bråk. Tuva får ibland för sig att hon inte ska äta. Ofta smakar hon inte ens innan hon ratar maten (gäller då itne pannkakor men det kan hon ju inte leva på). Utan istället för att äta ska hon leka. Men inte ensam, utan hon står o sliter o drar i oss för att vi ska följa med. Vi förklarar att nä nu ska vi äta. Leker gör vi sen.
Funkar sällan... Efter ett tag ger hon upp, men då är vi sura allihopa, hetsätit så man har magknip. Mat får även Tuva i sig, men då är det "gående bord", dvs hon kommer/vi springer efter och hon äter en sked i taget. Springer runt en stund, och en ny sked med mat. osv

Är väl kanske så här i den här åldern, med denna järnvilja som de börjar skaffa sig. Men vi hamnar i en ond cirkel där alla vet att det blir trassel. Ibland går det hur bra som helst och Tuva vevar in maten alldeles själv.

Hur gör ni i såna här situationer? Och ska man redan nu (eller ännu tidigare) vara sträng med att man sitter vid bordet STILLA och äter annars får det vara?


2: nattningen.
Från att ha varit jättesmidig att natta där hon fått välling, sagt godnatt och sen somnat helt själv i sin säng utan nåt tjafs. Till att gå en wrestlingmatch och gå igenom hela sitt ordförråd några vändor under ca en timmas tid. Går vi ut blir det världens gråt. Vi måste sen smyga ut ur rummet när hon somnat.
Och sen samma procedur varje gång hon vaknar på natten. Att somna själv just nu funkar inte alls...

Så när hon äntligen har somnat, ja då är klockan närmare 21, och då är man ju sugen på att göra nåt. NOT Snarare att man lägger sig helt slut i sängen och känner sig helt utpumpad.

Återigen, hur gör ni här? Funkar eran nattning, hur gör ni?

Jag försöker ha lite perspektiv på det hela, att är det så här i några veckor så är det ju egentligen inte så lång tid alls.
Men jag är trött nu!
Och när ska hon egentligen börja sova bra, och då inte bra i nån period utan BRA?!?! Jag fattar ju att barn inte alltid kan sova bra, men att ha en bra grundsömn vore ju fint.

over and totally out

zombievarning

Helsike vilken skitnatt rent ut sagt...

För det första så sket sig myskvällen med chips. Solsidan missade jag helt. Istället försökte jag få Tuva att komma till ro. Vi gjorde ett försök att Anders skulle ta över det hela så jag skulle kunna se andra halvan av Solsidan.
Men jag hann ner till soffan, hetsåt några chips medan Tuva helt förtvivlat skrek på mamma. Så det var bara att gå upp igen. Och inte en sekund av programmet hann jag se. För det var reklam de få sekunder jag var nere.

Suck

Natten innehöll många uppvak. Sen vi kom till fjällen o nu sen vi kom hem, så verkar hon ha glömt bort hur man somnar om själv. Det är bara hoppas att när hon vant sig med att vara hemma. och att hennes rum är omgjort att det blir bättre då.
Tanken slog mig i natt att man kanske skulle byta till vanlig säng nu på en gång. Hon sover ju ändå ruttet så jag får springa till henne hela tiden...

Så dagen går i trötthetens tecken.. Men vi ska ta oss till öppna förskolan. Äntligen har "vår" öf öppnat igen i nya lokaler. Har saknat det!!

Men med mitt flyt så kommer väl inte bilen starta.
Jo, idag är jag pessimist.

pimp my room

Jag säger bara OJ!

Idag har vi legat i vill jag lova. Projekt pimpa Tuvas rum stod på dagordningen. Och som vi grejat och skruvat, svurit o skrattat om vart annat. Än är det inte klart, men på väldigt god väg!

Och är ganska säkert attt Tuva gillade det nya rummet. Och kom in, skrek rakt ut, börja hoppa som en toka i sängen till hon vart alldeles svettig. Och det kan man väl tolka som godkänt?!
Själv tycker jag att det är lite mycket rosa, men den här lilla damen är galen i rosa. Men jag dämpar det med lite mörklila och grönt. Och egentligen är det inte så mycket rosa, det är bara jag som är lite anti just den färgen. Men som sagt, Tuva verkar helnöjd. Alltså är jag helnöjd!

Och kort då undrar ni? Har det inte tagits några kort på mästerverket?
Jorå. Men det får ni inte se än. Det blir när det är helt klart.... Det vi får vänta på nu är att min vän Jim ska snickra ihop en sänggavel som jag ritat.
Fast helt klart blir det väl inte förrän spjälsängen åker ut. Nu har vi både spjälisen och en vanlig säng som hon snart ska få sova i.

Nu har vi landat framför dumburken för lite strålningsterapi, snart är det baddags. OCh sen är det bara att be till nån slags bebisgud att nattningen går lite lättare ikväll... För ikväll SKA JAG HA CHIPS OCH DIP!


i ett

Det är just vad den här dagen har gått i, I ETT!
Klockan är nu 20:30, och det känns som om är första gången jag sitter ner i dag.

Vad har vi då gjort idag?

Jo minsann, vi har varit på Ikea. På en lördag. Med en 1,5 åring.

Aldrig mer skulle jag vilja säga. Inte förrän till nästa gång. HA!

Nämen, faktiskt. Det var pissjobbigt. Speciellt nu när vi skulle köpa viktiga saker. Sängar (det blev ikeasängar till sist).
Tuva hade iofs roligt, ialla fall mellan utbrotten.... Men hon fick bra svettiga föräldrar som gjorde allt för att inte ryka ihop.

På vägen tillbaks från Uppsala stannade vi i Rimbo hos Anders bror. Där hinkade vi kaffe och lekte med deras lilla valp!
Sen bråttom bråttom hem, vi hann just innanför dörren. Sen kom det oplanerade middagsbesöket. Jim, med syster o systerson. Taco stod på menyn (i vanlig ordning ska jag tillägga).

Nu försöker Anders natta Tuva, och det UTAN favvosnuttisen som glömdes hos farbror. Svettigt där med!

Gissar på en tidig kväll, ikväll med. Men morgondagen blir rolig. Då ska Tuvas rum pimpas! För vad med fina saker vi skaffat till hennes rum nu! Och vi ska äntligen få en bred säng!


Kollar på mello just nu. Och ja jag vet inte varför jag tittar på skiten. Igen.
Men kvällens filmkväll verkar skita sig, för damen där uppe somnar visst inte.. 
Shirley Clamp o brudarna sjunger just nu. De verkar inte insett att de passerat 40 och inte har den fysik att dansa som dom hade tänkt.... jaja...

jobba!

Nu är det klart och bestämt när jag ska ut i den riktiga världen igen. Ni vet den där världen där man inte byter bajsblöjor hela dagarna, har matkladd över hela sig, letar nappar o snuttisar till förbannelse jämt. Slipper säga ajaj mest hela tiden.

Istället ska jag byta ut mina dagar mot kunder, blommor, jobbkompisar och tider att passa...

Men jag börjar lugnt. Det blir bara deltid under våren. Mer kan jag ju inte jobba eftersom Tuva börjar på dagis efter midsommar först. Så det blir torsdagar o fredagar, och varannan lördag.
På måndag ska jag på iväg på personalmöte, för första gången på läääääääänge.
Både längtar till jobbet och inte. Skönt på ett vis att jag inte behöver skola in Tuvan samtidigt utan tar det sen när jag kommit in i jobbet och så. Då blir det inte så mycket förändringar på en gång.
Tror nog att jag kan uppskatta tiden med Tuva ännu mer om jag får komma ifrån 2 dagar i veckan...

Och att jobbar fredagar när Anders är hemma är nog inte så dumt. Jag förväntar mig då givetvis en klar god middag när jag kommer hem på kvällen. Vad tror ni om den planen? haha

Men det finns ett aber med att börja jobba igen. Jag är fullkomligt livrädd att värken ska öka på igen då... JAg blev sjukskriven nästan ett år förut pga huvudvärken. Jag är väldigt stresskänslig, och måste försöka anpassa mina arbetsuppgifter där jag inte utsätts för för mycket stress.. Att vara florist i sig är ju inte så stressigt (inte mellan högtiderna iaf).
Men i en handelsträdgård under våren när det har blivit en sån trädgårdshype, då är det fullt ös vill jag lova.
Då hinner jag sällan vara just florist utan står mest o matar i kassan, svara på frågor, släpar jordsäckar, svarar i telefon mm mm mm mm mm. Fast klaga ska jag inte göra, för jag har en toppenarbetsplats!

kolla in här: http://www.youtube.com/user/gostakron#p/a/u/0/Y_MFxRSdTmQ
Ni behöver ju inte lyssna på chefens babbel, men det är fina bilder!


Men lite skoj ska det allt bli. Tyvärr har min närmaste arbetskompis slutat fick jag resa på för några dagar sen.
Tråkigt. Fast jag har flera andra bra vänner där med som tur är!!

hemresedagen

Idag åker vi hem. Ska bli rätt så skönt faktiskt. Nu har varit här i nästan 2 veckor. Men eftersom jag knappt gått ut alls de senaste 4 dagarna så känns det som om man kan det här nu.
Förkylningen hänger kvar, men idag har jag ialla fall orkat vara uppe lite. OCh tur är väl det, hade Anders varit packansvarig hade vi inte hunnit fått med mycket hem inte. Men jag ska väl inte klaga. För det är Anders som kör bilen.

Vi har hunnit med mycket den här semestern. Åkt bräda, snowracer, pulka, promenader, åkt skoter. Ätit massa gott, bastat, tagit det lugnt.
Eftersom min huvudvärk har minskat den senaste veckan så tar jag det som ett bevis på att vi har haft det bra!

Bus i stugan:






Hemresan testar vi att åka vid 19-tiden istället (som de flesta tyckte att vi skulle göra..) och se om det funkar bättre. Vi borde vara hemma vid 02-snåret då, och då hoppas vi på att vi får några timmars skön sömn hemma!

skoterbruttan



Tuva är en riktigt mästare på att köra skoter!!


feber

nä, nu är jag sjuk... fick massa feber igår.
Vaknade halv nio. Åt frukost. Vinkade hejdå till mina föräldrar som skulle åka hem. Sov i 2 timmar. Vaknade och åt lunch. Sov i 3 timmar till. Åt middag. Myste lite med Tuva. Gick och la mig och sov kl 20:30.

Vilken höjdardag va!

sängar

Vi ska köpa nya sängar till oss inom kort. Att bara ha en 160cm säng håller inte i längden.. Än så länge så är det bara jag å Anders som sover där. Men snart tror jag väl att vi får sällskap att en Tuva och en katt.

Funderar på vartifrån vi ska köpa sängarna?! Förra köpte vi från Ikea, och dom var helt okej. Men det finns ju andra alternativ med...

Nån som har någe bra tips på vart man köper bra sängar?

och jag vill ha en snygg sängram med.... Eller så funderar jag på att ställa sängarna på fötter bara och göra en egen gavel med skumgummi och ett snyggt typ...


skoteråkning

Igår for vi ut med skotrarna, det var helt AWESOME!! vi åkte inte så långt bort, utan vi stannade vid en sjö med sjukt mycket lössnö!















En mycket nöjd men ack så trött Millan!!

Idag blir det nog skoteråkning igen, om det inte blåser för mycket. Fast då en lite lugnare tur, för med oss tar vi Tuvaluva, mormor o morfar och Farmor o farfar som kom till stugan igårkväll!!

Men man är lite mör idag, tror inte klockan ens blev halv tio igår innan jag somnade.. För fröken Tuvaluva blev det för mycket igår kväll. Efter flera dagar när hon inte sovit alls på dagen, och med alla släktingar här att spela apa för. Det var tvärpannakak och hon vart helt hysterisk och ville bara sova... Synd bara att hon fick det spelet när hon badade.. Stackarn visste inte vart hon skulle ta vägen, så trött var hon. Ingen välling, ingeting ville hon ha. Så bums i säng före kl 19, vilket är över en timma tidigare än vanligt.

Men välling fick hon istället vid midnatt. För då fyllde hon blöjan. Rejält.
så kan det bli!



laddar för en kanondag!







Vi gör oss redo för en dag i backen!

Finbesök ska vi få från Åre idag.
Solen skiner. Pudersnö. -11 utan blåst.

Verkar bli en bra dag det är!


En förfryst nästipp senare

Vädret har vart strålande idag, men hua så kallt! Min stackars nästipp som tidigare blivit förfryst, va inte så glad på mig idag och den började bli oroväckande vit...
Vi skulle ta oss hemåt, men så spana vi in ett utmärkt område med lössnö. Och där var vi ju tvungna att åka!

Det var bara det att det var ungefär 1,5 meters lössnö. Fanns ingen botten i snön så ni kan ju gissa hur bra det gick att åka där.


FAST!!! (mitt huvud sticker upp där bakom väskan..)

Jag sjönk ner så jag hade snö upp till armhålorna, så jag fick simma/hoppa/kräla mig fram till pisten. Inte vart det väl bättre av att Anders stod i pisten och skratta samtidigt som han tog kort, och filma.. Så denna lilla incident är inget jag kan förneka...

Jaja, det var ju rätt kul ändå. Och innan det fick vi kanonåkning med:












Hepp!!


fjällen e fint dä

Ja jäklar vad det snöade idag inatt! JAg o Anders har vart o pumpa puder på förmiddan.
Bilder kommer i eftermiddag. Nu ska jag o Tuva ta bilen för att möta upp resten av gänget vid Fjällhalsen, ett ställe långt upp på fjället där man kan sitta ute i solen!

se upp i backen!!

Nja det blev sådär med planen att åka puder. Visserligen snöar det. Men det blåser utav helsike med så det vart bara en timmas åkning för vår del. Hade vi varit ute längre hade jag förfryst både det ena å det andra..
Istället la sig Anders och sov med Tuva, päronen trotsade vädret och gav sig ut i längdspåret (men dom kommer nog in ganska snart igen). Jag passade på att yoga en stund, var skönt att mjuka upp stela snowboardmuskler..

Att man blir lika förvånad varje år när man får ont i muskler som bara verkar existera när man är i fjällen!

Bilder från gårdagens pulkaåkning:







Det är riktigt fina firren att vara här! Ett härligt lugn sprider sig i kroppen och av fjälluften blir man både pigg, sover som en stock på natten, avslappnad.
Och man blir väldigt sugen på öl och salta pinnar!!!!

puder

Idag satsar vi på puderåkning! Det snöar på rätt så bra nu, så snart ska vi ut i backen. Mormor o morfar är hemma med Tuvan några timmar så jag o Anders kan ösa på i off-pisten!

Men först kaffe!

oreda på utrustningen

Jag ska inte klaga. Absolut inte. MEN

Inte mycket har gått smidigt idag. Först ut var min snowboard. Nån ska få en rejäl utskällning, vet ej vem, för att ha lånat min bräda utan att fråga och fullständigt misshandlat den. Såg ut som om nån åkt på barmark med den. Alltså REJÄLT med repor. Så det vart inte så mycket åkning för min del idag, för den fick lämnas in på slipning o vallning.
NÅN ska få rejält med skäll. För det är inte okej!

Sen upptäckte mamma att hennes nya pjäxor inte alls passa till bindningarna. Men efter lite om och men fixa dom i skidverktsan det.

På vägen till backen upptäckte Anders att nån hade lånat hans skidor och ställt bindningarna helt fel. Okej om man lånar skidor, men då återställer man allt efteråt!

Vi tar oss till liften, då håller farsan på att tappa skidorna så vi få stanna till att mecka med dom med.
Så alltså 4 av 4 utrustningar var det pajko med. Suck, våga inte ens titta på hur mycket klockan hade blivit innan första åket vart....

Men Tuva har haft en kanondag. Först förmiddan inne med mormor. Sen tog vi snowracern och åkte som tusan i backen!
Och en annan sak som varit väldigt bra, var att min borttappade bilnyckel är upphittad och ligger i informationen på ica.
JAg upptäckte att nyckeln var borta på natten just när vi skulle åka upp hit. Men då var det inte läge att undersöka närmare vart den var. Men nu kom jag ihåg att ringa till affären. Och jorå, där var den. Tur det!! Inge bra med borttappade nycklar inte....

Nu ska vi basta. Ska försöka föra över lite kort till datorn ikväll!!

hårt liv i fjällen!

Efter en hård dag i pulkabacken sitter vi nu i soffan och hetsäter salta pinnar. För äter man inte upp dom snabbt, då finns det inga kvar. För är det nån som har kapacitet att dra i sig salta pinnar i MÄNGDER i snabb takt, så är det Tuvaluva!
Men ölen, den får hon allt låta bli. Så den håller vi hårt i...

Ute har vi vart massa idag. För mig vart det också en långpromenad när Tuva skulle sova. För hon ville inte riktigt sova inne. När jag började gå sken solen. Efter en kvart så toksnöa det och blåste. Men det är ganska mysigt det.
Blir lite puderåkning imorgon förhoppningsvis!!

Ikväll kommer mina föräldrar hit och ska bo med oss nån vecka eller så! Tur det, för Tuva längtar efter momo och mofa..

framme

Nu är vi i fjällen!
Resan tog 7 timmar. Jag körde den första 1,5 timma sen var jag rätt väck i skallen. Klockan var då 02, och jag hade hoppats på att kunna sova. Men njaeee det gick inte så bra. Inte heller Tuva sov så särskilt bra, men hon var fantastiskt duktigt. Trots att hon hade svårt att sova och kräktes en gång (av trötthet? åksjuka?) så höll hon sig vid bra humör. Vi har istället sovit i skift på dagen idag.

Pulkatur på eftermiddan vart det i alla fall. Nu sitter vi tillsammans i soffan med brasan som sprakar. Våra magar är fulla med taco. Och Tuva har byggt en stor koja i våningssängen.

Så inte ska man klaga inte!

Men jag skulle ljuga mig blå om jag sa att jag inte längtade efter sängen just nu. Så vi laddar upp energin under natten så tar vi nya pigga tag imorgon. Då jäklar ska det åkas pulka! Och kanske man får damma av snowboarden med...

Resedagen

I natt drar vi!!!

Till Bydalen i 2 underbara veckor!
så idag är det massa pack o fix som ska göras.

Men va ni bara lugna, vi har med dator, kamera o usb-sladden.
Så ni kommer ha stenkoll på oss!


mello

Sitter och glor på mellofestivalen, och jag undrar varför... Uselt är vad det är men ändå så har man en småbisarr nyfikehet om vilka låtar det är....




Gillar inte heller det nya upplägget. Eller nya är väl att ta i, det har väl vart så här de senaste åren. Att det är många delfinaler. Äh, hade det vart EN festival EN lördag EN final. Då hade jag nog hållt mitt intresse uppe.
Men nu.. blir lite trist så här

Och nä, det är ju ingen som tvingar mig att titta...


vinterbus

Äh, solen sken och det såg bara för skönt ut ute så jag la ner städningen för en stund och gick ut en stund istället!




Tuva tycker visst att snö är kanongott. Det är väl okej, så länge snön inte är gul....





Mmmmm.. snö!


Det är kanon nu när det är så hård skare att man kan gå överallt!

Vårt fina hus i bakgrunden!

Sen gungade vi en stund. En ganska lång stund...
Tuva verkade aldrig tröttna, tillslut sa jag att vi måste gå och leta efter Tubbe,
och det blev en godkänd anledning till att sluta gunga.





för mycket att göra....

För mycket att göra idag. Så än har det inte blivit nåt.. Vet inte vilken ända jag ska börja i...
Städ, packa, hämta ved, laga mat, mathandla, in till Anders jobb o sätta på takbox och städa ur bilen...
Och det ensam med en lekfull 1,5-åring....
Vi hade misssat att Anders skulle jobba idag, vilket kändes sådär... Nu står jag här själv med allt.
Men det löser sig nog. Vi har ju morgondagen på oss med. Men då vill man ju vila lite med så man orkar köra hela natten..

Sover dåligt om nätterna nu med. Varför kan man inte få sova när faktiskt Tuva sover jättebra?!
För mycket tankar som snurrar i skallen just nu. Tänker inte gå in på vad, kankse gör det nån gång senare...

Nä, nu rycker jag upp mig. Häller i mig kaffe (utan att nysa denna gång..) och tar tag med städningen!
För jag avskyr att komma till hem till ett stökigt hus!!


Dagens tips!

Drick inte varmt kaffe precis samtidigt som du nyser

Bad idea!


listfreaket

Jag sitter med tusen listor framför mig och försöker få lite struktur på allt. Man vill ha med allt, men måste banta bort det som inte är helt nödvändigt.

Frågor du Tuva så är allt nödvändigt.


Men mammaaaaa!
Jag MÅSTE faktiskt ha med mig alla gosedjur, alla bollar. Och mina traktorer kan jag ju inte vara utan?
Och hur ska jag klara mig utan mitt lego? Och det skulle vara rena barnplågeriet att åka utan dockhuset!
och så måste jag ha med mig ALLA kläder jag har, för det är ju så roligt att byta kläder hela dagarna
Och så måste....

Skulle tro att Tuvas tankar går ungefär så! Så jag frågar inte vad hon vill ha med!

Bilen kommer bli tvärfull, och den där jäkla vagnen tar upp nästan hela bakluckan. Vi vill ta med storvagnen eftersom den är överlägset bäst i snö. Alla ni som har skotrar och har gått där det inte är bra plogat vet att det går trögt som satan!

Funderar med på NÄR vi ska åka. Vilken tid liksom... Först hade vi tänkt åka vid midnatt så man är framme vid 7-8 tiden på morgonen. Och hoppas att Tuva fortsätter sova när vi flyttar henne till bilen när vi åker hemifrån.
Ett annat alternativ är att åka kl 20 och natta Tuva i bilen, då är vi framme vid 03-tiden. Huset är varmt när vi kommer dit (vi trodde värmen skulle vara nerdragen). Men att då bädda rent och få upp resesängen verkar lite jobbigt. Eller??

Vad tror ni? vad är minst jobbigast???

väck

Är helt slut av akupunkturen (och av shoppandet med såklart...).
Tuva blir badad, snart kommer hon sova. För hon har ju vart hos mormor idag. Det betyder att hon inte har haft tid att sova.
Men mig gör det inget, för jag kramar kudden tidigt ikväll jag med. Fast jag ska försöka orka se "Sveriges värsta bilförare".

Dagens fynd: Softshelljacka på Stadium Outlet, 500:- (ord pris 1499:-).  GILLART!!!

fjällenprep

Dagen vigs åt fjällenrelaterade grejor!

* Stadium Outlet i Arninge. Är på jakt efter en softshell-jacka till mig och lite turtlesnecks åt hela familjen mm
* Paus med akupunktur
* Medans jag är efterväck av nålarna ska morsan o jag planera maten.

Tuva lämnar jag nu hos sin mormor så jag ska kunna handla lite mer effektivt!

see you later!


duns ner i soffan

Äntligen fick jag en liten stunds vila i soffan... Dagen har öst på från morgonen..

Efter en rätt kass natt drog vi till gammelfolket i Senneby. Tror faktiskt inte vi kan komma för ofta, och vi är nog alltid där för kort tid. Oavsett hur länge vi stannar.
Idag fick ju tom kattrackarn följa med. Det lugnande pillret funkade INTE. Så det får tyvärr blir alternativet total nerdrogad katt som gäller under fjällenresan! Tid hos veterinär fick vi på fredag eftermiddag så han kan bli kollad inför sövningen. Känns väl sådär att han måste drogas helt men det var det alternativ som gällde. Och hellre det än att han jamar och är stressad hela resan. Då falerar ju idén med att åka på natten så Tuva ska få sova...

Så trevligt har vi haft det idag, men som sagt så känner jag mig gräsligt trött eftersom jag sov som ett arsle.
Ikväll är det yoga så då får jag väl samla på mig lite energi igen!

Btw, har OC på i bakgrunden på tv:n. Undrar hur sjutton jag en gång i tiden kunde tycka det var bra?!



Bloglovin

Återupptar det här med bloglovin nu... Prenumerera på min blogg via Bloglovin.
Finns länk lite längre ner!

Eller tryck här:

<a title="Tuvaluva on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/2055317/tuvaluva/follow"><img alt="bloglovin" border="0" src="http://www.bloglovin.com/widget/bilder/sv/widget.gif" /></a>

(vet inte om det funkar att göra så här eller om bara koden syns...)


jag å mitt bloggande

Har blivit utmanad av Jessica, att svara på lite frågor ang mitt bloggande. Många av er kommer att känna igen frågorna..

1. Hur länge har du bloggat?
Jag började blogga när jag väntade Tuva, så för ca 2 år sen. Då hette min blogg tjockissafari. Det var så jag kallade min graviditet. Då var det mest min växande mage som låg i fokus. Nu handlar min blogg om det mesta som rör mitt liv. Såklart är det mycket Tuva, eftersom hon är det viktigaste i mitt liv! 

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Ca 20 st, men jag tittar inte in till alla dagligen, det är runt 10 som jag läser varje dag.

3. Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
De flesta är väl en sorts mammablogg. Men flera är också vänners bloggar som jag inte träffar så ofta!

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
oja! Dumt vore väl lite annars när det är mitt eget liv som jag skriver om!

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Det tycker jag, men man tänker alltid på det när man skriver. Jag lägger ut en del bilder. Men brukar undvika att ha med bilder på för mycket vänner och släktingar. Ibland gör jag det, men jag vill inte lägga ut andras liv i cyberrymden!

6. I vilken utstäckning bloggar du för att få bekräftelse?
inte alls skulle jag väl säga. Bekräftelse på vaddå? Jag har inte direkt en videoblogg där jag står och svamlar massa skit framför spegeln. I vissa frågor är det väl mer STÖD som man är ute efter.

7. Har du träffat folk IRL, efter att ha träffat dem via bloggen?
Nix, men det vore lite kul. Dom bloggar jag har följt länge nu, man har ju lärt känna personen i fråga varteftersom. Jag läser inga "ytliga" bloggar som handlar om mode och sånt tjafs. Är flera personer som jag skulle vilja träffa!

8. Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?
JA! en del verkar inte ha en tanke på vad de lägger ut för information och bilder. Det är bedrövligt!

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
hmmmm. nu får jag klia mig i huvet ordentligt. Det jag kan komma på är att jag borde väl yoa eller meditera den lediga stunden istället. Nä nu kom jag på en sak till!
Det är väl kanske ingen nackdel. Men jag har många vänner (alltså "riktiga" vänner, ni vet dom som man faktiskt träffar, på riktigt..) som läser min blogg. Dom har ju alltså stenkoll på vad som händer i mitt liv, men jag har inte en susning om vad do har haft för sig när man inte hörts av på ett tag. Har flera vänner som kikar här ibland och uppdaterar sig om jag inte hört av mig på länge.
Det är väl ingen nackdel egentligen...

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Det tror jag nog. Sen om vad och i vilken utsträckning det återstår att se. Men det är rätt kul det här med att blogga.


Den här gången utmanar jag: Karin, Ulrika, Malin


fjällplanering

Förutom datorn i knät så har jag en hel drös med papper.. Listomanen Millan är framme! Inför en 2 veckors fjällenvistelse känns det som om man behöver planering!
Kan säga att Tuvas lista är låååååååång... Fattar inte hur vi ska få plats med allt i bilen?! Det som vi inte behöver ta med i år är barnmatstolen. Den ligger i förrådet sen en tid tillbaks eftersom hon bara sitter på vuxenstol numera.
Men istället behöver hon ju ha mängder med leksaker med sig...
Nog för att man är ute mycket (pulka -check) och röjer runt i snön så blir ändå kvällarna inne och då måste man ju ha leksaker. Och man vet ju inte om det smäller till och bli snorkallt igen så man inte kan vara ute så mycket...



Natten till söndag bär det av. Vi har valt nattkörning i år, och jag hoppas det kommer funka så att Tuva sover på den största delen av resan. Det är ju bra mindre trafik på natten med, tyvärr desto mer vilt som man får hålla kik på..
Men om Tuva sover bra, och katten blir dekad av sina piller så kan det nog bli en behaglig resa. Anders åker, som vanligt, på det mesta av körningen...

Hur har ni gjort med långresor? tips emottaget tacksamt!

Så idag är alltså planeringsdag! Tuva får stå ut med det, vi flängde ju runt hela dagen igår så en hemmadag kan hon nog stå ut med. Väddö blir imorgon istället...


RSS 2.0