mot stan

Natten har vart bra här. Nu vågar jag faktiskt säga att Tuva sömn har börjat stabilisera sig något. De senaste veckorna har vi märkt en klar förbättring. Från att behöva gå upp ca 3-4ggr per natt är vi nu nere på 1-2ggr.
Är inte det fantastiskt? vi får nu hålla tummarna att det håller i sig... Men det vore lite granna på tiden om knasungen lärde sig sova. Kan jag tycka.

Dagen då.
Jo vi drar på oss finstasserna (eller åtminstone av med mjukisbrallorna) och drar in till Norrtan för att göra lite ärenden. Egentligen inga roliga ärenden med såna som måste göras. Och Tuva gilllar ju att vara bland folk. Det är ju fint väder med så det kan ju vara skönt att strosa lite. Får dra i mig lite värktabletter så ska jag nog med kunna njuta av dagen jag med!

Nu värmer vi upp inför dagen Mora Träsk!


ny header

Det var lite på tiden tyckte jag.

Så vad tycks?!?!

vuxenpoäng!

Igår samlade vi på oss en hel del vuxenpoäng.
Vi var på vårt första föräldramöte!
Det var helt okej (jag menar vi fick ju fika...), och det allra bästa var att vi fick se några filmklipp och kort från hur de kan ha det om dagarna. En av dagmammorna har dille på att filma och det var jättekul att se.
Hade kunnat sitta där i flera timmar och skrattat åt alla knaserier de hittar på om dagarna.

Ett klipp var med Tuva och 3 andra tjejer. Dom dansade och sjöng. Där kan man kalla tokdampryckdans.
Alla 4 var helt galna. Tuva var såklart den som röjde mest. Man verkligen såg (och hörde!) att dom hade vansinnigt roligt tillsammans!

Det värmde i mammahjärtat!!!

Det som är lite smålustigt är att vi är 3st som väntar småsyskon, och vi alla ska ha i månadsskiftet nov/dec.
Vilken tajming.

Nu inväntar vi på att farmor ska komma. Hon kidnappar Tuva för dagen. Passar bra eftersom jag har rejält ont i skallen.
Själv så ska jag sova (surprise..), men även försöka få lite gjort för en gång skull. En bonus blir att Angelica o hennes galna hund kommer hit på lunch. Senare åker jag till svärisarna och där ska vi få middag innan vi åker hemåt.

mvc-besök

Det mesta såg bra ut hos barnmorskan. Blodvärdet hade dock dippat ner rejält (101) så nu blir det till att knapra mer Niferex. Hoppas magen håller för det...
Att värdet skulle gå ner var inte helt otippat utan ganska så väntat. Hade riktigt uselt blodvärde hela tiden när jag väntade Tuva.

Magen växer med som den ska. Sf-måttet är nu på 28cm. Förra grav så låg måttet på ungefär samma vid den här tiden.
Hjärtljuden har jag ingen koll på vad det var idag. Det smattrade på ordentligt och Tjorven va inte så nöjd med att bli tjuvlyssnad på...

Det här med att jag ser dåligt TRODDE hon antingen var vattensamling eller att det är spänningar etc som sätter nerverna i kläm.
Jag tror då som sagt på vatten. Spänningar i nacke har jag levt med i så många år så den biten har jag nog koll på. Havandeskapsförgiftning är det inte. Dels för att jag har lågt blodtryck, och det var tydligen ovanligt att få det med andra barnet om man inte haft det med första.
Så där behöver jag nog inte oroa mig. Blir det värre ska jag ringa läkaren som får göra en check!

Annars småpratade vi mest om att jag inte tycker det är så värst kul att vara gravid den här gången. Att allt är rätt så kämpigt.
Undrar varför det ska kännas som en förbjuden tanke? att man faktiskt inte gillar att vara gravid?!
Man förväntas vara sprudlande glad och stråla av glädje. Även om barnmorskan visade förståelse så känns det ändå som det inte är helt okej att känna så som jag gör.
Det är ju inte så att jag inte vill ha barnet i min mage. För det vill jag verkligen. Fast jag vill hellre spola fram tiden o ha barnet i famnen så jag får vara ensam i min kropp! Och det är ju inte så att jag gjort ett medvetet val om tycka att det är päck!

Men men, nu blir det tätare kontroller. Varannan vecka. Blir bra det!

VeCKa 31

Nu går veckorna så fort så jag hann inte ens med att det blev vecka 30. Och vips så är det 31 nu...

Jag börjar tänka mer o mer på förlossning, första tiden, hur Tuva ska reagera. Vad vi måste hinna fixa.
Tankarna bara snurrar så jag har svårt att slappna av. Skallen snurrar på dygnet runt och jag sover verkligen uselt just nu. Inte bara pga alla tankar, utan att hitta en bekväm sovställning är tametusan omöjligt nu.
Och hur lätt är det att sova när man har en terrorist i magen som kickar på?!

Så är ser magen ut nu iaf, eller för några dagar sen:




Magkort framifrån ser ganska så.. POFF ut. Badbollsmonster....

Tröttheten börjar bli mer o mer påtaglig, och humöret. Jo det svajar. Rejält.
Vissa dagar är helt okej, men många är rätt så päckiga. Försöker ta hand om mig själv och ta det lugnt nu när jag fatkiskt har chansen.

Idag är det åter dags för MVC. Det enda jag ska ta upp är att jag börjat se sämre.. förhoppningsvis beror det på vatten som jag börjat samla på mig, och att det inte är havandeskapsförgiftning. För det vore ju just snyggt att få det med....

får det lov att vara lite...disktrasa!

Nu är det dags att laga mat. Ikväll blir det tydligen 2 rätters. Pannkakor och... disktrasa!?!



Hur kan man då göra matlagningen ett snäpp ballare?



Jo, med solbrillor förstås!


guess what!

Jo gissa ni, vad kan Millan ha gjortde senaste timmarna?!

Den var inte så svår va?

SOVIT!!!

Rackarns så skönt var det. Men nu är det dags att vakna så jag kan hämta Tuva på dagis. Den lilla knasungen vart överlycklig att äntligen få komma till dagis efter helgens uppehåll. Hon babbla en massa om dagmammorna o polarna igår.
Tummen upp för dagis säger jag bara!!!

det ekar i skåpen


Morgonmys.

Efter en ganska så slitsam helg så är det ny vecka igen. Måndagar är dom dagar som jag gillar minst. Dels för att det är långt till helg, dels för att jag oftast hållt igång lite för mycket under helgen så jag vaknar alltid med ganska så mycket värk på måndagmorgonen.

Men den här måndagen känns bra, än så länge. Tuva vaknade bara en gång, hon gick upp med ett flin på läpparna och solen skiner.

Det enda som står på agendan i dag är mathandla. Och en rejäl handling måste det bli! För när man handlar vecka efter vecka med en toksnål budget så tar ju basvarorna slut tillslut. Och nu ekar det lite väl tomt i alla skåp. Man kan trolla fram mat av ingenting till en viss gräns. Men nu börjar det bli svårt.
Så idag drar jag med Tuva och plånboken till affären och handlar allt som behövs!

och med plånboken menar jag alltså att jag tar med min sugardaddy. Anders!

nya frillan

Då så.

Se så bedrövad jag är innan klippningen:


Och se så glad jag är efteråt!:


Har dock inte alls vant mig än, utan det känns som om jag har en peruk på mig, och det vart inte helt som jag tänkt. Men det vart förändring och det var ju det jag ville ha.

Avgör ni, bättre innan eller efter?!


som bakis

Nu liksom bara öser det på.... Jag känner mig som bakis idag, för av nån anledning vart det kraschlandning big time på många sätt o vis sent igårkväll och jag avslutade det hela med att be till den vita porslinsguden....
Så efter en värdelös natt och tom mage är det som jag drog till med värsta brakfyllan igår.
(Tuva sov däremot en hel natt utan nåt uppvak alls).

Ska försöka vila idag. Vi ska "bara" åka på loppis, lägga in marksten i växthuset och gå på 30-årsfest.

vilken dag!

gårdagen var händelserik! (och dagen blir lika intensiv...)
2 timmars sittning hos frisören, stressa o hämta Tuva från dagis, snabbt hem o skyffla in lite mellis. Sen in till Anders jobb och spola av bilen som skulle lämnas in för inbyte. Mot bilhandlarn och en kvart senare är man ägare av en sprillans ny skoda oktavia.
Sen var det bara skynda skynda hem och försöka trolla fram en middag på 2 sekunder.

Och gissa vad jag gjorde sen? TOKsomna på soffan....

Så bilder på bil och frillan får ni vänta lite med tyvärr... För nu ska vi dra på oss kläder och snart bli upplockade av mormor och ta en sväng till Väddö och gammelmomor å morfar. Sen ikväll har vi njudit hem några goa vänner.

Och ja just det. Mellan Väddö och middagsgästerna ska jag handla och städa med.

Så dagens största utmaning blir att inte somna med nyllet i förrättstallriken, och jag förtränger allt jag kan den värk som jag kommer att ha sen...

Full fjutt!!!

yogiskt halleluja-moment

Det var ett tag sen nu jag skrev nåt om yoga. Och gårdagens yogapass är nåt att nämna.
Man pratar inom yoga om flöden, alltså energiflöden. Att man kommer djupt in i sig själv, där omgivningen bara försvinner. Allt som finns är JAG, bara jag!

Jag har upplevt dessa enorma flöden förut, men det är lika underbart varje gång.
Vågar faktiskt påstå att det är bättre än bästa sexet. (och ni ehöver inte oroa er nu för att jag har dåligt sådant. inte alls). Men så härligt är det!

I ett ögonblick, säkert inte så så länge alls, några sekunder kanske. Men det korta ögonblicket räckte.
Under den stunden så var jag stark, frisk, smidig och mådde helt underbart.
Jag var inte gravid, jag hade inte foglossning, ingen huvudvärk, inga bekymmer. Inget alls. Jag bara fanns!

För en då som är som en strandad val så var känslan att vara stark och smidig helt fantastisk. Den gav mig hopp.
Hopp om att jag faktiskt kan nå dit igen.

Även när jag kom ur flödet så hade jag en fantastisk energi. Jag kände mig så vansinnigt pigg så jag kände för att springa ett maraton.
Att sen verkligheten kom ikapp mig strax efter gjorde inget. För som sagt, jag fann hoppet om att komma tillbaks till min vanliga starka kropp och ett bättre välmående.

Låter det flummigt?!
Kanske det, men det är så det är. Det är det som är det underbara med yoga. Så du som aldrig prova. GÖRT!
Men det tar ett tid att hitta så djupt in i sig själv så man får dessa rätt balla upplevelser.



Snart kan jag vara upp å ner igen!!!

helrenovering väntas!

I detta nu...



Idag var det alltså dags. Jag som väldigt VÄLDIGT sällan unnar mig ett besök hos en frisör ser som sagt fram emot dagen. Snart är jag fräsch å fin i kalufsen!


sover bort mitt liv

Just nu känns det som om jag sover bort mitt liv.
Sover jag inte, så längtar jag efter att få sova.
Kanske hade hjälp om man fått sova på natten förstås....

Har nu 2 sömnterrorister här hemma.. Den ena är Tuva som gått tillbaks till sina gamla sömnvanor. Det var visst bara under förkylningen som hon sov bra. En frisk Tuva är en superpigg Tuva. Så är det bara och det vände inte den här gången heller...
Terrorist nummer 2 är tjorven i magen. Är det inte wrestlingpass som den kör med så mottar den väl valda sparkar mot antingen blåsan eller mot magsäcken så halsbrännan bränner till.
Att vända sida i sängen nu är en pärs!

Känner mig som en strandad skadeskjuten VAL! jihaaa....

Så de 2 senaste dagarna har jag, ja just det. Sovit!! Tack för dagis säger jag bara.
Idag är jag extra mojsig i skallen eftersom jag fick akupunktur i morse. Ikväll ska jag coola ner mig ytterliggare med lite preggo-yoga.
Det blir ju så att huvudvärken inte är så bra som jag skulle vilja när jag inte får sova...

Men morgondagen är en dag som jag längtat efter! Då ska jag minsann inte sova, då ska jag till frisörn och göra en helrenovering!!!
UTMÄRKT!!!!


vilodag

Tisdag idag. Inget inplanerat alls. Så idag blir den stora vilodagen när Tuva är på dagis!

Skönt? JA!!!


höstdag



hej å hå vad det ruskar på ute. Nu kan man väl säga att det verkligen är HÖST!!
Fast nu på morgonen eldar vi i brasan och tände ljus när vi åt frukost. Det är ganska så mysigt det!

Idag har vi lyxen att ha Anders hemma. Det är inte så dumt alls att han har en ledig vardag efter att ha jobbat helg. Det är trist när han är borta på lördagen, men så skönt när han är hemma en hel vardag sen.

Men dagen är väl inte så värst spännande. Mathandling och städfix....


tack för den...

Läser på facebook att igår var det personalfest. Tack för den, har inte ens vart sjukskriven i en månd och redan bortglömd.

och som inte det vore nog, så har jag nu snart skitpersoner i min närhet. Inte oväntat, men det fan suger ändå. Några av er vet vad jag pratar om..

nu ska jag dricka kaffe och umgås med min fina familj!

Tuva - mitt uppåttjack!

Idag har jag ett enda mission. Att överleva dagen.

Jag var rätt puckad igår (eller egentligen inte, jag vill bara göra lite sådär vanliga saker som vanligt folk gör..) och var en snabbis på öppna förskolan (där det bara var trista morsor, så vi drog). Tog faktiskt sen en snabbis på stan eftersom jag insåg att Tuva måste ha ordentliga jackor.
Hade sån tur att vi hittade 2st på rea. Den ena var en jacka som är lagom nu i några få veckor (kostade 49:- spänn i stället för 399:-. Bra kap) och en annan som var mer fodrad och blir kanon i höst (halva priset).
Det fanns inte många jackor på de futtiga reahyllorna. Men de jackor som fanns och var snygga var i strl 92. Som hittat!!

Och behöver jag säga att jag var gråtfärdig när jag kom hem?! Först kom jag knappt in i bilen alls för att det gjorde så j-a ont, och sen kom jag knappt ur.

Sen hade sängläge vart nåt det. Men vi hade hela eftermiddan kvar att slå ihjäl. Då tackade vi för det fina vädret och var i växthuset och pillrade lite. Jag började dra ner de tomatplanter som var risiga och Tuva fick gå loss med saxen och klippa i blad. Eftersom jag ändå inte kunde vila så kunde jag lika gärna göra lite nytta.

Och kvällen sen då... Jag kom inte en meter när jag väl lagt mig på soffan. Allt i hela kroppen värkte, massa förvärkar och kända mig som en döende 100åring.
Natten vart inte bättre den, trots att jag bara var upp till Tuva en gång.
Så idag är jag inte den piggaste. Och Anders jobbar....

Meningen är sen att vi ska till Anders syster för den årliga brännbollsturneringen och sen grillning.
Brännbollen går ju såklart bort. Men det vore trist att missa allt...

Men det är bara att bita ihop. Det är inget annat val när man är själv med en 2-åring.
På ett vis är ju det bra, för hon håller mig ovanför ytan!

                                      
                                                     Mitt alldeles egna uppåttjack!

men jösses..

Får man klaga av sig lite?!

Idag vette tusan vad som är med magen. Det känns fanken som ungen är på väg ut! Inte för att jag har onda värkar eller så, men det trycker neråt något så vansinnigt!! Och stramar som f-n i nedre delen av maggen.
Det är väl bara så att det växer massa nu. Men jag blir helt slut!!!
Fixar knappt att stå upp alls...

Jättebra tajming när jag är själv med Tuva ända till kl 19 ikväll...... Blir en lång dag....

Så jag tror nog att det bli öppna förskolan idag. Så Tuva kan leka av sig och sen kanske bli lite nöjd på eftermiddan och vara hemma med en slutkörd mamma. hade tänkt göra ärenden på stan idag, men pallar inte att jaga runt på Tuva i butiker. Vill köpa hem gardintyget till bebisens rum. Men det får vänta det.....

Kan magen sprängas, för jag tror baske mig att min mage kommer göra det snart......

akupunktur-dags

Idag ska jag få akupunktur igen. Och denna gång blir 3:e gången sen vi började med behandlingarna igen, och det är alltid beh nummer 3 som deckar mig totalt!! (det är ju mot huvudvärken som jag får det..)
Så jag räknar med att bli liggandes hela dagen.

Men jag har kvällen att se fram emot. Mamma fyller år, och vi blir bjudna på SMÖRGÅSTÅRTA!
Det är nog det godaste som finns.... Speciellt för en preggo som älskar mat!!!

Nu ska vi göra oss klara för dagis!

Vecka 29


Då kör vi!





Det är bara att konstatera. Magen växer. Och Tjorven därinne börar bli stark! Det är inte nådiga dropkicks den där inne kör på med...

Det är numera inte helt enkelt att ta sig upp ur sängen eller soffan, utan man får åla sig upp på ett ganska så oläckert sätt....
Tröttheten har börjat komma tillbaks, eller rättare sagt öka för pigg var jag aldrig. Men nu somnar jag gärna i soffan på eftermiddagarna. Oavsett om jag vilat hela dagen eller inte.

Vi grejar på i bebbens rum. Alla kläder är sorterade och vi har massor som sagt. Anders monterade upp spjälsängen så nu står den på plats. Fast de kommer ju förflyttas in till vårt sovrum sen. Det är mest för Tuvas skull som den åker fram redan nu.

Det är svårt det här med hur man bäst förbereder det blivande storasyskonet inför ankomsten. Upp och ner och helt pannkaka räkanr jag med, men dom knep som finns för att underlätta försöker jag ta till.
Så jag tror på att låta Tuva vara med att plocka fram alla bebissaker. Även om det innebär att just nu är dom sakerna utspritt över hela huset. Men hon är helt med på att det är bebisens saker som hon lånar.

Vågen har jag inte ställt mig på alls den senaste veckan. Känns inte så värst lockande. Den kommer ändå inte visa så lite som jag vill. För som jag äter, jisses, lär väl landa på 1000kg. Känns det som....
Så mellan tuggorna tittar jag på mig själv i spegeln och känner mig rätt så ful.
Man börjar svälla upp, och jag har svårt att hitta motivationen att fixa ordning mig på morgonen när jag bara ska till dagis och sen hem och vila. Men så går jag hemma och känner mig som en ful, fet barbamamma.

Men nästa vecka ska jag faktiskt göra nåt åt det. Jag ska till frisören! Och DET är nåt jag ser fram emot. Som tur är så har jag en vän som klipper hemma, så med ett bra rabatterat pris så ska det både klippas och färgas!
Så jag får väl stå ut med att vara ful en vecka till då......

Annars rullar graviditeten på som vanligt. Ont i bäckenet som fan, halsbränna och ryggont börjar komma mer o mer. Förvärkar och risigt (läs risigare) tålamod, trötthet.
tjohej så härligt det är att vara gravid!

Kan man inte spola fram nu så Tjorven kan komma ut nu?!

utomhus-spa

Nu regnar det för fullt ute. Det är tydligen superbra. För då blir det lerigt, och då kan man göra helkroppsinpackning av leran!



Utomhus-spa!! (bilden togs för några veckor sen...)

urklig

Nog för att man ska dela med sig. Men förkylningen hade Tuva kunnat haft för sig själv och slängt i soptunnan när hon var klar med den.
Hon har ju vart lite småsnorig hela helgen. Imorse vaknar jag och känner mig rätt så urklig.

Då är det tur att man är hemmafru!

tuva är lämnad på dagis och jag har precis tagit ett varmt bad. Idag är det VILA som står på schemat!!

hade jag varit smart...

Då hade jag satt in ett blixtlås på ärret som jag har på magen. Tänk så praktiskt när ungen ska ut. Bara dra ner blixtlåset, plocka ut bebben, och sen dra upp blixtlåset igen.
Klart!

Och inget blod, ingen smärta. Gjort på 2 minuter.

Det hade väl varit bra?!

hemma eller iväg?

Idag står vi inför svåra val.... Antingen åka till öppna förskolan, eller försöka få hit nåt fikasällskap, eller åka in till stan och göra ärenden. Eller vara hemma och fixa.
Svåra val va?!

                                                  Men hojta till om nån är fikasugen??!!

Det sistnämnda lockar väl kanske egentligen mest, att vara hemma o greja. Men med tanke på att det är det gråaste vädret ute så brukar en heldag hemma vara... sådär... Det brukar sluta med en dampunge och en trött mamma.
Fast vi ska ju iväg i eftermiddag. In till Anders jobb ska vi då, och titta på när Anders lagar lite på bilen. Så kanske damen här kan stå ut med hemmafix tills dess

Vi la nämligen ut en annons på blocket igår. Bilen ska väck, för vi har en ny står och väntar på oss på bilfirman.
Efter många provkörningar så kom vi fram till att en Skoda Octavia passar oss bäst!
Och nu vill vi såklart bli av med subarun så fort som möjligt!!



förvärkar

Även fast det är långt kvar till dagen D (6 december), så övar sig magen friskt inför förlossningen.
Igårkväll hade jag förvärkar ca var 5:e minut under 2 timmar. Även idag har jag haft massa förvärkar. Eller sammandragningar, eller vad man nu ska kalla det.

Men den här gången låter jag mig inte luras av det, att den lilla Tjorven ska komma för tidigt. För så här hade jag med Tuva också. Och inte hade hon så värst bråttom ut när det väl gällde. 5 dagar gick jag över då.
Kommer inte riktigt ihåg när jag fick så här första gången med Tuva men det var runt vecka 30. Då vart jag livrädd och trodde att nåt var på G.
Den här gången tog jag det med ro, även om det är rätt så jobbigt när det blir så...

då var det som vanligt igen då

Ja, vi fick ju faktiskt hela 4 jättebra nätter i rad. Så det ska man vara glad för!
I natt så var vi tillbaks i gamla spår igen. Vet inte om det är för att en liten förkylning har intagits i familjen eller nåt annat. 1,5 timma var jag vaken inne hos Tuva. Sen fick  hon sova med oss.
Men jag sover så jäkla dåligt när vi är 3 i sängen (hur ska det då inte bli när vi är 4...?!). Speciellt nu när min kropp kräver typ 100 kuddar att böka runt mig som stöd. då blir de ganska så trångt!
Och smita ut känns inte som ett bra alternativ. Inte för mig, Anders däremot brukar lägga sig i Tuvas rum ibland. För då sover vi alla bättre.
Men smiter jag ut så märker lilla fröken det, och kommer efter. Med vilda protester....

Så idag är jag kocko i skallen. Som vanligt med andra ord....


skördetider!

Idag är det ju kanonväder hörrni!!

Här har vi dagens skörd:

potatis, majs, squash, dill, gräslök, persilja, tomater, gurka och haricot vertes.
+ ett gäng västeråsgurkor som plockades senare.

Såna här dagar (och väl kanske egentligen årets alla dagar-...) älskar jag att bo så här på landet!
Att bara vara ute i trädgården och pillra lite med en knasunge som går och pillrar med sitt.
Det är liksom så här det ska vara, enligt moi åtminstone!

Jag får i och för sig inte så värst mycket gjort eftersom jag måste lägga mig ner så ofta. Men lite skördande, omplanteringar av fuchsior och pellisar inför vintern och ihopplockande inför vintersäsongen.
Så lite händer det här hemma. Alltså försöker jag inte att irritera mig på att jag inte gör allt det jag tänkt, utan tänker på det jag faktiskt gör. Och njuter av det!

Efter en heldag ute så ser jag fram emot en lugn kväll här hemma med familjen, god mat och sen film o gottis.

En ganska så perfekt lördag!

goda utsikter om en bra dag!

Idag är de fredag. Och jag tror det blir en riktigt BRA fredag också!

För det första så är Anders ledig idag. det gillas skarpt!!
Snart ska vi åka till Norrtan och provköra lite mera bilar, handla lite mat och lite sånt dära. Sen kommer Anders päron. När vi sa det till Tuva vart hon så glad så hon inte visste vad hon skulle ta sig till. Det var nästan 2 månader sen hon träffade sin farmor o farfar, och Rufus. Och varje dag, flera gånger om dagen, har hon pratat om dom.
Så det är verkligen på tiden att de ses!!!

Ikväll så ska Anders iväg, och då åker jag och Tuvaluva till mormor o morfar (mina päron alltså...) och blir matade med middag. Sen lämnar jag Tuva där och åker hem för att ha en skön kväll för mig själv och en god natt sömn! Nu har ju Tuva iofs sovit TRE bra nätter i rad, så behovet är inte skriande av ensamnatt. Men det ska såklart bli skönt ändå!
Den här gången blir det dock ingen sorglig tjejfilm, utan lite Idol och snask bara.

Så visst verkar dagen lovande!

bebiskläder

Har sorterat Tuvas små minibebiskläder idag. Eller åtminstone börjat med det. Och hujadamej så pillinuttitt smått allt är!
Att dom kan vara så små!
Nästa tanke är att TACK för att de är så små när de kommer ut. För jag menar, den ska ju ut. Genom MIG! Förhoppningsvis på det "riktiga sättet" dvs mellan bena!

Det som vart en glad överraskning var att väldigt mycket kläder var neutrala kläder. Det var först vid strl 74 som det barka åt prinsesshållet. Sen var det mesta rosa....
Men alltså finns mängder med kläder som vi nu kan återanvända.
Mänga av plaggen hann nog knappt bli ens provade. Dels för att de växer ju så sjukt fort, och sen så var det ju mitt i sommaren när Tuva kom. OCh då alla sparkdräkter gick ju inte att använda. Det var alldeles för varmt!
Så allt sånt är in princip oanvänt!

Och så hittade jag idag det helt perfekta safarityget! På Åhlens här i stan!
Så nu ska mormor få sätta sig vid symaskinen och sy gardiner!!

graviditetspenning

JAAA!!

Godkänd!! Beviljad!! JA!!!

Så from 7 oktober så går jag över på hp istället för sjukskrivningen. Jag hajade dock inte riktigt om sjukskrivningen med vart godkänd i och med detta. Men det kommer nog någe papper om det snart med.
Men det känns jätteskönt. Nu kommer jag inte stå helt utan pengar i höst!

Hur mycket jag får i ersättning skulle beslutas om när jag skickat in nästa omgång papper. Dom gillar verkligen papper där borta på Försäkringskassan...

skållad råtta

Är det så här det är att känna sig pigg??!!
Jag vet inte, för det var så länge sen nu.

Tuva har sovit hela nätter, 2 i rad. Jag upprepar: TVÅ HELA NÄTTER!!!!

Det är helt fanatiskt fantastiskt!!
Samtidigt är jag lite självisk då när jag är glad att Tuva är på dagis nu. För efter en bra natt lägger hon ju alltid i sin extra-turbo-super-högsta-växel.

Citat från ena dagmamman vid gårdagens hämtning:
"Tuva har farit runt som en skållad råtta hela dagen".

Om hon var skogstokig igår. Vad lär hon då inte vara IDAG!? Efter två jättebra nätter!


Are you talking to me??!!


vecka 28

Ska jag börja som vanligt? att det går så FORT!
Även om dagarna kanske segar sig fram så går veckorna galet fort....

Magen växer, åt alla håll och kanter. Just nu mest på bredden... Enligt barnmorskan så mätte magen 26cm på dagens besök. Så jag följer min kurva galant.
Nu är det tyvärr inte bara magmåttet som ökar, det gör även kilona på vågen....
Sen jag vart sjukskriven så har vikten drasat iväg. I och för sig inte så oväntat, det brukar ju bli så när man inte (kan) röra på sig och när man har en aptit som en sumobrottare.
Vågen visar nu på +13kg. Nu var startvikten väldigt låg, men ändå. 13 jäklar kilo....

Så jag har nu helt gett upp hoppet om att inte gå upp över 20kg. För det lär jag göra.
Speciellt om jag ska vara så hungrig som jag var igårkväll...
Då åt vi en rejäl middag, hemlagad potatismos, färsbullar o brunsås (ni vet, riktig mat, rejäl mat!). MEn 2 timmar senare var jag så hungrig så det kändes som jag skulle avlida.
Åt då 2 stora mackor, men var FORTFARANDE lika hungrig. Så smock i med en banan och kladdkaka o glass.
Sen vart jag väl någorlunda mätt.
Hade lätt kunnat äta ännu mer, men jisses nån måtta får det väl ändå vara!!

Ibland kan jag!

Hjärtljuden var bra, låg lite lägre denna gång (145), men lilltjorven sov nog. För den var ganska så lugn. För en gångs skull!
Blodvärde och sockret var bra de med. Niferexen måste jag dock bli bättre på att komma ihåg... Sköldkörteln håller sig under kontroll och jag ska fortsätta äta den ämngd jag äter nu. 
Annars kom vi mest fram till att livet med foglossning suger och att det bara är att bita ihop..

Och sen till ett problem som inte alls kan ha nåt med att göra att vågen envisas med att öka. Det handlar nog snarare om att det är för varmt i min garderob. För kläderna, dom krymper när de ligger där inne!
har ni hört så mystiskt??
Brallorna blir färre för var vecka. Min favvo-baggyjeans visa sig igår att dom inte alls var baggy längre. Utan så slim så jag tror att tjorven var MOS där inne...
Typiskt....

Så nu är tjockissafarin igång på allvar!!

trotsets återtåg

Ja, som ni förstod så var ju gårdagen kanske inte den bästa dagen i mitt liv. Inte heller var natten den bästa, utan snarare bland bottenskrapet.
Så dagens räddning är idag dagis!

Jag sov bort hela förmiddagen och har vart sängliggande sedan dess. Så för er som är oroliga att jag inte vilar när jag kan. Det gör jag, eftersom jag inte har nåt val. Och det är väl där frustrationen ligger, att jag måste vila hela jäkla tiden....

Tuva har också tagit återtåget tillbaks till trotset. I söndags förvandlades hon till en som återigen bara säger nej till allt och gör allt tvärtom mot vad jag vill.
Att mitt tålamod inte räcker ens halvvägs, gör en galen. Jag blir galen och Tuva blir ännu trotsigare. jippikajej....

Men det finns faktiskt ett recept på att få Tuva att sitta still en längre stund. Det receptet stavas PYSSEL!
Hon älskar att pyssla. Det kan vara klippa, måla, rita. Vad som helst. Ungen sitter still!
Så bara jag får ork så ska ännu mera pysselsaker köpas.
Vi gjorde potatistryck igår på öppna förskolan och vi målade stenar och pinnar. Och vi satt länge!
Riktigt mysigt faktiskt!!

Nu ska jag hinka i mig kaffe så jag är lite pigg till damen ska hämtas på dagis!

När motvinden blir för stark

Som jag nån gång tidigare nämnt så lever jag med tron att allt har en mening. Gott som ont.
Det finns en anledning till allt som händer en själv och runt omkring. Vem eller vad som "bestämmer" det, det vet jag inte och spekulerar inte så värst mycket över.

Men för att fixa ett liv i motvind så behöver man på nåt vis ha det i baktanke mest hela tiden.

Kanske är den här värken, foglossningen, till för att jag sen ska uppskatta att jag faktiskt KAN röra på mig. Även när jag har huvudvärken så kan jag fortfarande röra mig fritt.
Nu är det ju ingen picknick att ha kronisk huvudvärk heller och visst blir man sängliggande de dåliga dagarna då med.

MEN, nu är jag verkligen fånge i min egen kropp.
När det är som värst så kommer jag inte ur soffan. Fast jag gör det ändå, när jag måste. Det går inte att förklara för en 2-åring att mamma inte kan röra på sig.

Så jag får se det som att sen kommer jag ju faktiskt vara tacksam över att "bara" ha huvudvärken.
Då kanske den tillvaron kommer upplevas lättare, och det vore ju inte helt fel.
Att inte kunna röra på sig som man vill, det är en hemsk och en rätt konstig känsla för en som inte är van med det.
Min kropp har ju alltid var rätt kass på ett vis med tanke på att jag blir sjuk och så mest jämt. Men jag har alltid varit stark på så vis att jag fixat de flesta fysiska saker. Jag är van att ta i. Jag är en bondunge för tusan. Nu klarar jag inget själv längre. Att be om hjälp med minsta lilla sak, det är inte min grej. Kan själv ni vet...

Och det värsta är väl att det bara gör mer och mer ont. Värken för 2 veckor sen var inte ens i närheten av vad den är nu. Vill inte ens tänka om hur det blir då om några veckor framåt om det fortsätter öka i samma takt.
Att vara sjukskriven nu hjälper såklart MASSOR. Men jag trodde faktiskt att värken skulle gå tillbaks lite när jag faktiskt kan vila en del. Men istället blir det tvärtom. Och det är väl det som är tyngst just nu.


Det här inläget skriver jag mest för min egen skull. För att jag själv ska se allt detta på ett positivt vis. Måst liksom vädra ur mig tankarna...
Jag gör det inte för att nån ska tycka synd om mig eller dalta med mig.
Så jag hade lika gärna kunnat skrivit detta på ett papper och lägga i byrålådan. Men det här var närmast till.

Som tur är så har jag världens bästa sambo. Tyvärr så är han inte hemma ikväll. Och då är det tur att jag har världens bästa föräldrar. För när jag ringde till dom och sa att det var rätt så illa ikväll så var mamma här 5 minuter senare och hämtade Tuva för att jag skulle få vila några timmar.

TACK!


å så va den helgen över...

Igår vart en sån där blandad dag. Samtidigt som den var bra, så var den kämpig.
Bra på så vis att vi började ordna i bebisens rum. Vi börjar få ordning på garderoberna där så jag började sortera allt.
Märkte fort att när jag strukturera upp allt så fick allt plats i en garderob istället för tre. Så nu har vi helt plötsligt massa förvaringsyta!

Efter det fixet fick jag jätteont. Varje steg kändes som knivar i bäckenet. Då var det bara att lägga sig för att vila. Men med en 2-åring i huset så blir det många "ska bara". Så det vart inte så värst mycket vila.
Inte förrän jag bröt ihop och vägrade resa mig mer. Då hajade både Tuva och Anders att jag måste få ligga ner.

Kvällen slutade hur som helst jättebra. Jim kom på besök och vi åt taco och tittade på Idol.
Se var det bara bums i sängen och jag sov mycket bättre inatt. Tuva sov hyfsat hon med.

Så idag ska vi iväg, till öppna förskolan!

nöjd med en underbar kväll!

Kvällen igår var helt toppen!
Om jag nu ska hitta nåt att klaga på så var det jättemycket mat på alla tallrikar så man vart för mätt. Men det ser jag knappast som ett bekymmer. Även om en säng var lockande där direkt efter middagen.

Så äntligen kan jag, lantloppan, komma med ett restaurangtips i Stockholm:
Helens krog!
God mat, hyggliga priser, mycket mat och bra personal. Rekommenderas!!!
Jag åt deras fiskgryta som var fantastisk!

Och att sitta där 6 brudar och få prata helt ostört var underbart. Att lilla Freja på några månader var med märkte vi inte ens. En sån knodd har jag beställt den här gången! Tyst, och rar och var helnöjd med att ligga i vagnen och lyssna på allt pratsurr runt om henne.

Mycket gravidprat vart det givetvis, eftersom halva gänget är preggo. Så efter middagen så var vi 3st som satt och förgäves försökte trycka ner våra överfulla magar så att det inte skulle trycka så mycket mot revbenen...

Men TACK BRUTTSOR FÖR IGÅR! jag vet ju att ni läser här era små lurifaxar....


Och jag skulle gärna vilja säga nu att jag sov gott och allt sen när jag kom hem. Tuva sov bra för en gångs skull.
Men jag prickade nog in alla krämpor man kan få. Halsbränna, ryggont, svettvallningar mm mm.
Så nä i dag är jag allt annat än pigg. Men jag tänkte nog strunta i det idag.

För idag ska vi plocka majs på Sundsta självplock, köpa hyllor till bebisens garberob, hämta min nya telefon (!!) och äta lunch hos Jim.

Alltså blir det till att hinka kaffe nu!!

yogakändis, eller?

För er som läser kobladet Norrtelje Tidning. Kunde man missa den nästan groteskt stora bilden på mig igår?

För er som inte kan läsa den så kan jag berätta att jag var med i ett repotage om gravidyoga. Ett helt uppslag med en helsides bild på mig, Angelica och en till som yogar med stora magar. Och med intervju. Uj uj uj.

Jaja, jag visste ju att jag skulle hamna i tidningen men inte att det skulle bli så stort. Bra för Angelica då det är asbra reklam för hennes yogastudio.
Och för dom som inte visste att jag var gravid igen, vet nu det.

Det gick inte att länka till artikeln så ni får nöja er med foton på korten...





Och för dig som inte kan skilja en tjockis från en annan så är det jag som är längst till höger, närmast alltså...

Sen kan jag väl tycka att det är lite onödigt att det stod att jag var sjukskriven på heltid nu pga foglossning. Men hon försökte nog vinkla det så att alla, även de som har jätteont kan gravidyoga. Men men.. det är ju ingen hemlighet att jag är sjukskriven så strunt samma.

Autograf någon??

sol ute och lite lite mer sol i sinnet idag!

Efter ett riktigt skitdygn så lyser solen på oss igen.
Inget kändes bra igårkväll, men efter att jag äntligen kommit i duschen sent igårkväll och sen fått sova lite bättre än man vågat hoppats på, så känns det idag bättre!

För Tuva är frisk!!

Nån magsjuka var det nog inte alls, utan snarare nån matförgiftning.
Lilla damen är ju fortfarnade som en hundvalp och pular in allt möjligt i truten. Min gissning är nån svamp som inte skulle ha ätits. Sen turen i skogen förra helgen så är hon nu förste svampspanare. Och som ni vet så är ju de flesta svampar inte alltdi så bra att äta. Inte för en liten 2-åring och inte råa.
Men det är bara en gissning det.

Huvudsaken är att hon är bra igen. Ingen magknip och ingen feber som försvann på efternatten. Bra!!

Och eftersom jag ar världens bästa mamma så kidnappade hon Tuva en stund på förmiddan så jag kunde vila.
Ikväll ska jag ju nämligen in till den stora stora staden Stockholm.
En tjejkväll väntar och det är nog precis vad jag behöver!!!!

katastrofkväll

Den mysiga kvällen som vi skulle ha. Den vart ju allt annat än det.

En riktigt pissigt dålig skitfredag är det!!!

ändrade planer

På väg hem från Väddö började Tuva klaga på magont. 5 minuter senare spydde hon. Och inte lite heller.
Så nu är vi hemma i soffan, luktar kräk och lillskruttan är rätt så hängig.

Nu får vi hoppas på att det var nåt tillfälligt, slipper helst magsjuka....

Så en kväll på tu man hand och en god natts sömn. Det får vänta...........

frajdäj!

Plötsligt händer det. Tuva sov en hel natt!!
Och det bästa är att att inatt vet jag helt säkert att vi ska få sova
. För inatt ska Tuvaluva sova hos mormor å morfar!

Då finns ju faktiskt chansen att man ska få vara lite pigg imorgon när det är "brudafton".

Idag är vi lediga jag å Tuva. Eller vad man nu ska kalla det. Inget dagis är det ialla fall. Så vi ska ta en utflykt till Väddö och till gamlingarna!
Så det kan bli en riktigt bra dag det här.



Kort från Väddö i juni. Då var det somrigt och varmt. Nu är det höst....

Ikväll firar vi vår kväll på tu man hand (de få timmar det blir innan jag somnar...) med paj på kantareller, soltorkade tomater och squash. Sen blir det kräftor. Mums!!
Ska försöka hålla mig vaken till halv tio åtminstone.......


galen unge!

Ibland (ofta) så bara fattar jag inte vart Tuva får sin energi ifrån??!!

Skulle kunna tro att hon vart instängd i en garderob istället för att röjt 5 timmar på dagis. För ungen är som förbytt!

Tuvas mamma då? kanske inte riktigt lika pigg....



dålig dag

Idag blir en sån där dag som man lätt skulle kunna skippa. Även fast jag bara varit vaken en timma så vet jag och känner jag. Aj.
Är väl en blandning av gårdagens underbara yogapass (som är bra, men kroppen har blivit lite ovan), och sen nattens springande.
Tuva hade en väldigt dålig natt och nu börjar behovet att få sova bli STORT! nu igen....

Som tur är så är det dagisdag för Tuvaluva. Tur för mig och tur för henne.

Jag hade ju hoppats på att all vila som jag nu kan ta mig skulle göra att värken minskade. Men det ar den inte gjort alls. Utan det blir snarare mer ont för varje vecka istället.
Men det kanske tar ett tag. Har ju bara vart sjukskriven en vecka.

Nu är det hög tid att sätta fart så vi hinner tll dagis! är glad att det tar ca 2 minuter med bilen dit. Det är nära det!!

RSS 2.0