pappersbåtar is the shit!

Inskolningen fortsätter i succéns tecken!
Under den 1,5 timman som vi var där idag så var Tuva med mig kanske totalt 5 minuter. Bra!!
Själv satt jag med ett gäng 5-åriga tjejer, som upptäckte att jag kan vika pappersbåtar.
Med denna fantastiska kunskap vart jag ordentligt poppis! Så medan jag roade småtjejerna så kunde dagmammorna koncentrera sig på Tuva och de andra som skolas in.

Sen drog jag till jobbet. Tuva lämnade jag hos mormor som packat strandväskan!
Så om man bortser från en sak så har denna dag varit kanon. Men det finns ett litet aber.

Och det stavas foglossning...

Jag märker tyvärr en stor skillnad (försämring) för varje vecka. Idag har jag haft ont. Ordentligt ont. Jag pallade bara att stå en timme i taget idag. Tidigare har jag stått ca 4 timmar innan jag behövt vila.
Mitt hopp står nu till att det blir bättre under semestern när jag kan anpassa mina dagar mer och har Anders mfl runt om mig hela tiden som kan avlasta mig med Tuva och allt annat.
Kanske att det då lättar lite grann med värken.

Och eftersom man spänner kroppen extra när man har ont nånstans, så kom huvudvärken som ett brev på posten.

illa.....

Semesterplaner

Trots att jag är en planeringsmänniska, BIG TIME. och älskar att skriva listor och planer. Trots detta så är vi nästan alltid ute i sista sekunden när det gäller våra semesterplaner...
NU har vi äntligen bestämt vad vi ska göra på våra (ynka) 2 veckors semester.

Första veckan kickar vi loss med ultraljudet på måndagen. Sen på tisdagen så flyger vi upp till Umeå och är där till fredagen. Det blir Tuvas första flygning. En kort en, eftersom resan bara tar en timme...
Där bor vi hos våra goa vänner som har en liten 3 månaders som vi ännu inte träffat. Så där väntar nog mycket skoj, snack, och en hel del barnskrik kan jag tänka mig.

Vi blir väl hemma över helgen. Måste ge tid och kärlek åt växthuset. Och katten...
Men sen drar vi igen. Till Ålands skärgård där vi blir ett gäng dagar. Med tanke på hur knepigt det är att ta sig dit så lär vi väl bli där en 5 dagar åtminstone.
Där kommer även Anders föräldrar att vara. så jag ser fram emot att kunna ligga på en filt och läsa bok en stund då och då!

Sen är semestern slut... Så här har vi varje år, bara 2 veckor. Det är både för och nackdelar med att båda har högsäsongen under sommaren på jobbet. Men vi tar ju alltid mycket vinterledigt istället!
Och jag tröstar mig med att nästa sommar är jag mammaledig igen!!

Jag tror att det kommer bli en toppensemester! Bara vädret är med oss, det är ju den lilla detaljen som styr alldeles för mycket...

dagis-succé

Inskolningen idag:
Jag satt i skuggan och läste tidingen en timma. Tuva gjorde det man ska på dagis. Lekte med barnen och fröknarna. Hon ville komma till mig några gånger och tanka lite kramar. Men hos mig var hon högst nån minut, sen for hon iväg igen!
Här hemma har hon mest pratat om hur snälla Mia å Micaela är (fröknarna). Det går bra med andra ord!!
Den andra 2åringen som också skolas in samtidigt var inte lika imponerad av stället.
Men hon hade en ganska så nervig morsa, och inte för att jag är nån pedagog. Men det lär ju smitta av sig på barnet.
Jag var väldigt passiv och höll mig i utkanten, så att jag fortfarande fanns till hands, men ändå inte med.
Känns skumt att bara sitta där, och inte vara med sitt barn. Utan låta andra sköta allt. men man vänjer sig väl snart med det med!
Imorgon blir vi där 1,5 timma. Sen ska jag skynda mig till jobbet efteråt. Tuva lämnar jag hos mormor då!

Sen har vi vart hemma. Och njutit av sommaren!
Just nu har vi en liten paus och är inne. Tuva tittar på Pippi, och jag är nyvaken.. Råkade somna. Inte så bra kanske när jag är själv med Tuva. Men vad gör man... Jag vaknade med ett brak när hon välte upp å ner på leksakslådan. Så då var det väl dags att vakna!

vecka 18

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.

källa: vårdguiden.se


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
just nu händer inte så mycket mer magen än att den tokväxer!
Jag tyckte jag kände på tok för lite rörelser i några dagar, men just i skrivandets stund så bökar det på där inne. Skönt!!
foglossningen är som den är. Pain in the as, bokstavligt talat.
För er som inte haft problem med foglossning, tänk er att ni har en kniv istucken i röven och som då och då vrids om...
Trött är jag ju jämt, men jag försöker anpassa vardagen efter det. Oftast misslyckas det!

Men jag tycker om min mage som den är nu. Den är rund och fin. Och växer mest rakt ut (pojke??), så jag ser inte ut att ha fläskat på mig nåt. Och den är såpass stor att ingen kan ta miste på att det är en bebis, och inte massa korv! Så jag är glad att det är sommar nu, innan paddhetstiden infaller!


busy day!

Det gick bra på dagis idag igen, även om Tuva vart lite småblyg en stund. De större tjejerna vill så gärna ta hand om henne och det tycker Tuva kan bli lite för mycket ibland. Men det vänjer hon sig nog med snart!

Sen vart det beach-premiär!
Vi åkte ner till stranden vid Erken, och jisses vad med folk det var!
Men vattnet var fullt med alger så jag stod ut 1,5 timma. Jag ville inte bada för vattnet såg så äckligt ut, plus att jag märkte att det var rätt så jobbigt att vara på stranden själv, gravid med en galen 2-åring.
För inte är hon rädd för vatten inte. tvärtom! Och jag som glömde armpuffar och sånt hemma fick fara omkring som en vante för att jaga rätt på henne.
Då lockade skugga med solstol mer..... Så Tuva fick bada i poolen hemma istället, och även om jag sen ändå inte satt stilla så värst mycket så var det lugnare för min del hemma.

Vi drog sen in till norrtan o skulle köpa lite ditt o datt. En dynlåda på Rusta har jag tänkt köpa länge så nu slog vi till. Sen hämtade vi upp Anders och drog till byggmarknaden. Där var målet att få med oss en rosenportal i trä, och spaljeer med oss hem.
Portalen köpte vi, och lyckades pruta en hel del eftersom det var förra årets som hade legat ute och alltså behövde lackas om. Spaljeerna hade dom inte hemma men om en vecka får vi hem dom. Vi ska bygga en 3 m lång spaljevägg längs ena altangaveln där det ska få växa klematis och andra klängväxter.
foto kommer på det...

Och som inte det räckte för dagen så veckomathandlade jag o Tuva. Det räckte egentligen inte min energi till så jag var kanske inte världens trevligaste när jag kom hem....
Egentligen vill jag ut i växthuset nu, men efter den här dagen så värker min kropp. Rejält....


inskolning, dag 1

Det gick som smort det dära!!
Nu var vi ju bara där en timma, men med tanke på att jag knappt såg röken av Tuva så får man ju säga att starten gick kanonbra.

Fast det gick faktiskt som jag trodde att det skulle göra. Jag är ju så bekväm med allt och alla där så det tror jag nog att det smittar av sig på Tuva.
För er som missat det så är det mina gamla dagmammor som är där, och så har jag bott mina första 12 år i det huset som dagmammekooperativet håller till.
Så det var en hel del nostalgikänslor att vara där. Det är ju mitt barndomshem liksom. Och visst märker Tuva det att även jag trivs där!!

Så de närmsta 2 veckorna kommer gå galant!

Jag försöker ju lägga upp en plan inför hösten med arbete och så. Den lilla detaljen vill ju såklart dagiset veta så snart som möjligt. Jag hade ju tänkt från början att gå upp till 3 dagar i veckan. Men jag börjar tveka mer och mer. Jag vill ju att min kropp ska hålla till mer än arbetet.... igårkväll låg jag fast i soffan med värkande höfter.

Så det blir nog att Tuva får vara där torsdag och fredagar nu under hösten.
Sen när nästa lilltjorv kommer så blir det 15 timmar i veckan. Det är det kommunen tillåter. Ganska lite om jag jämför med vissa kommuner som har 30 tim/v...
Men men, då blir det tisdag, onsdag och torsdag mellan kl 9-14. Funkar fint!

Eftermiddan spenderade vi på Väddö med Jannikes familj, och kvällen har vi vart hos mormor.

Känns som man är rätt trött efter den här heldagen med alla möjliga aktiviteter!
Nu laddar vi om inför dag 2 på dagis!!

imorgon!

Imorgon är en stor dag minsann!

Första inskolningsdagen för Tuvaluva!!!

det ska bli spännande det. Men det kommer utan tvivel att gå bra, och jag är inte så särskilt nervös. Bara lite! För sen är liksom karusellen igång. Lämning å hämtning....
Undrar om hon är den äldsta i gänget som ska skolas in, skulle nog tro det....


Midsommarhelgen 2011

Nu börjar midsommarhelgen närma sig sitt slut.
Och trots att jag varit dängförkyld hela helgen så tycker jag ändå att helgen vart kanonbra!

Midsommarafton:
Vi samlades 3 familjer, med varsin 2-åring + en liten 5 månaders. Så jag kan ju säga att det vart ju inte en särskilt lugn och avslappnad midsommarafton. Men ändå allt man kan önska sig:

goa vänner å god mat i massor


dans runt midsommarstången


kanelbulle


mys


grodjakt!


Det vart inte så sen kväll för våran del, mest för att jag kände mig rätt så risig... Men var nöjd ändå!


Midsommardagen å annandagmidsommar:
Båda dagarna gick i lugnets tecken, och vi var bara hemma. Det sliter på att fira midsommar!
Det har blivit mest trädgårdsfix för vår del.
Tänkte på det igårkväll, när jag stod i växthuset och planterade om pelargoner. Att så såg inte direkt midsommardagen ut för ett antal år sedan. Då var jag antingen för bakis för att orka mig ens ur sängen, eller så hade jag hållt en bra nivå på midsommarafton så jag då laddat om för ny fest.
Men nu för tiden är det alltså pelargoner som gäller. En aningens olika liv.
Och gissa vilket liv jag numera föredrar? inte är det där jag låg bakis och ångestfylld ialla fall!!

Idag var egentligen tanken att vi skulle spenderat dagen i sommarstugan och äntligen försöka få lie ordning där. Men en supertrött Tuva satte stopp för dom planerna.

Klockan 11 väckte vi henne. Jag upprepar så att ingen missar det. KLOCKAN ELVA!!!!

Jag trodde ju då givetvis att ungen blivit dödssjuk eller så, för det händer liksom inte med henne. Men det kan det tydligen göra! För sjuk är hon inte, bara väldigt trött!!
Jobbigt det här med midsommar tydligen.....



Ikväll blir det grillning här hemma med lite sillförrätt och sen lite jordgubbar (om inte Tuva hunnit äta upp alla innan dess...).
Har vi tur så slutar det att regna så vi ska sitta ute och äta!








glad midsommar!!

Glad midsommar alla ni!!



YEEEAAAH! Nu kör vi!!

Hypertyreos

Som jag misstänkte så hade inte mina sköldkörtelvärden blivit bättre, utan istället sämre...
Nu ska jag öka på dosen under 4 veckor och sen får vi se.

Känns lite ruttet att jag går miste om den bra graviditetsperioden som jag borde vara i nu. När man faktiskt är lite piggare ett tag.
Men istället är jag trött jämt, och fryser. Kanske den extra dosen kan göra nån nytta.

Den är tydligen inte så värst ovanligt att man får vajsing på sköldkärteln under graviditeten, och det brukar kunna försvinna efter förlossningen. Nu vet jag ju inte hur länge jag haft fel värden men jag hoppas verkligen på att det blir bra sen igen.

här är en liten text om skiten jag fått:

Hypotyreos
underfunktion av sköldkörteln
Den vanligaste orsaken till underfunktion av sköldkörteln är Hashimotos tyreoidit, en form av kronisk inflammation i sköldkörteln. Det är också en autoimmun sjukdom, dvs. det egna immunförsvaret attackerar sköldkörteln. Här skadar antikropparna sköldkörteln på ett sådant sätt att hormonproduktionen minskar.

Symtom
När sköldkörteln inte kan bilda tillräckligt med hormon saktar ämnesomsättningen ner. Kroppen går på sparlåga, allting känns trögt, man släpar sig fram genom tillvaron. Minsta kroppsansträngning gör oss alldeles utmattade och man känner sig ständigt trött, hur mycket man än sover. Man tappar aptiten, men går ändå upp i vikt. Man känner sig frusen, hur mycket kläder man än sätter på sig.


Nu stämmer det ju inte på just mig att med dålig aptit, och inte heller går jag upp någe värst mycket i vikt. Den viktuppgång som jag ökat på den senaste tiden är normala graviditetskilon.
Så jag hoppas att sjkdomen inte ställer till det för mig så jag blir en bamisg tjockis....
Men det där om att allt känns trögt. jotack....


slut som artist!

ÄNTLIGEN är denna arbetsdag slut.
Eftersom jag var så risig så bestämde jag mig för att gå hem när jag gjort klart det jag skulle. Den planen funkade, med bara en liten detalj...
Allt mitt var klart 17:30....
Då hade jag vart på jobbet sen 7:15.

Pigg nu? inte så värst. Men efter en god middag, lite bastubad och sillinläggningar så har jag nu placerat mig i soffan.
Nu tänker jag jag inte röra mig ett smack mer. tror ni det funkar med Tuvaluva? neeeee....

På ett vis så var det ju skoj att jobba idag. Gjort lite blomsterkransar, många buketter med blåklint å prästkragar och andra fina saker.
Men att stå upp så många timmar i sträck, det blir jobbigare för varje vecka det. Dags att göra upp en plan tror jag om hur jag ska fixa att jobba på...

Nu: tv-häng!!

kul dag, verkligen

Regn, feber, snorig som fan, magväxtvärk, ont i kroppen, sovkontot står på minus.

Ja nu är jag ju laddad inför en lång arbetsdag.. NOT!

Kul dag, verkligen hörrni.....


midsommarmaten -check!

Att handla mat med miljontals andra människor, med en trött Tuva. Jag febrig och dötrött.
Halvlyckad kombo...
Men det gick, och vi kom ihåg nästan allt som skulle köpas.

Trots att jag inte är så värst pigg så klarade vi ändå av dagens missions. Eftermiddan vart lugn här hemma. Tuva lekte i lekstugan och mest bara sprang omkring (anade att hon saknat det fina vädret när man kan springa näck ute). Jag satte mig på en pall och rensade lite ogräs.

Har ju kommit på det, att jag kan sitta på en pall när jag rensar. Eftersom krypa på knä inte går sen några veckor tillbaks.
Men jag har ändå lyft jordsäckar idag och hållt på med sånt som jag inte bör göra. Så vi får se hur bäckenet mår imorgon. Då jag ska jobba. Och då ser jag fram emot en arbetsdag som kommer blir minst 10 timmar.

Yeay....

aj då

Vaknar med svullen hals och rinnig näsa. Inte alls enligt planerna....
Men det skiter vi i idag. Idag ska vi plantera företagskrukorna på Görla, och handla midsommarmaten!

Men vi värmer upp med kaffe, sommarlovsmorgon och mys.
Som vanligt!!

finfin eftermiddag!



Idag har vi haft en bra dag, jag å Tuvaluva.
Dels för att jag fick sova hela förmiddan. och dels för vädret vart bra! (tills det började hagla och tokåska då förstås.. men innan!)

Vi åkte in till Norrtälje, gick ett varv på stan och käka glass. Hittade ytterliggare en present till Tuva till 2 årsdagen.

Tog ett nytt sköldkörtelprov så jag antar att barnmorskan ringer på torsdag eller så och säger hur det ligger till. Med tanke på hur trött jag är jämt så skulle jag tro att värdena inte är fantastiska. Men vi får se.

Precis när vi satte oss i bilen så öppna sig himlen och det bara öste ner. Hagel o tokregn.
Fick köra i snigelfart hem för jag såg tametusan ingenting. Det åska och blixtra riktigt fina sicksack-blixtar!
Nu skiner solen igen så vi ska väl gå ut efter middagen igen.

vecka 17

"Du kan känna extra hunger just nu"

JOTACK!!!

Helsike jag äter jämt, och är hungrig jämt! Hungrig och trött till tusen. Det är jag det....
Och växtvärk har jag. Magen verkar växa på hur mycket som helst just nu. Kommer ihåg att det var så när jag väntade Tuva med.
Men nu på förmiddan har jag kunnat sova, faktiskt.
Min underbara mamma kom imorse och tog med sig Tuva hem till dom så jag kunde sova på efter frukosten.
Jag som inte kan sova på dagarna. Nemas problemas. Jag slocknade på en gång!

helt sjukt att det närmar sig halvtid!!

bröllopet!

Först o främst så var Tuva vänlig nog att sova gott natten till lördag och trynade på ända till kl 8. Så dagen startade mycket bra. Den bra sömnen gjorde att jag inte mådde så värst illa.

Sen tog jag ju det som sagt väldigt lugnt på morgonen, så 12:10 sprang jag omkring som en stirrig full höna och packade det sista. Vi skulle åka kl 12.
Men rallykalle-Millan tog igen det på resan dit.

Vi hittade rätt väg till vandrarhemmet på en gång (Blidö är en liten ö som tur är) och det var inte så mycket än att bädda sängarna, göra sista piffen på typ 3 sekunder, smacka i sig en macka så jag skulle överleva i kyrkan utan att svälta ihjäl.
Sen gick vi de 2 km som det var till kyrkan. Inte skitbra att lämna bilen kom jag på halvvägs eftersom jag då började få ont i höfterna redan då.
Smart ass....

Massa folk, och det är rätt häftigt när alla har finkläder på sig. Även de "tuffa boysen" som hade slips och kavaj. Även om de flesta hade sneakers (dock nya så de var åtminstone vita) så var alla fina ändå!
Det var ett väldigt lättsamt bröllop, inte så mycket krusiduller alls. Som en av brudtärnorna sa i sitt tal, att Pernilla (bruden) inte har så värst spärrar, och att det ständigt är "ur spår".
Så det avspeglar sig såklart på bröllopet deras. Inte så att det var kaos och galet (inte hela tiden i alla fall).

Vigseln var såklart jättefin! Pernilla var jättevacker och klänningen var en klänning som jag själv skulle kunna tänka mig!!
Nu hade vi vår lilla skitkamera med oss till kyrkan, så det blev inga bra kort alls för vår del.
Jag hade inte vart på ett bröllop på många många år, så jag hade ju ingen koll på hur ett bröllop, ett kyrkligt bröllop var.
Jag som inte är kristen tyckte att det var citat "alldeles för mycket dravel om gud" (Anders garvar åt mig när jag säger så). Men jag tycker det.
Det är alldeles för mycket fokus på gud. Att man ska lova gud att hålla ihop. Att man ska lova gud att ta vara på varann.
Det borde vara mer fokus på brudparet helt klart. Inte massa ord från Petrus och allt vad de där nissarna nu heter.

För mig tog det udden lite av vigseln. Allt dravel.
Är det nån som är kristen som läser det här och inte håller med, trist för dig. Men enligt mig är det dravel!
Det här skulle jag kunna jag kunna mala på ganska mycket om, men inte nu..

Tillbaks till lördagen....

Minglet var såklart skoj. Tur med vädret var det eftersom solen sken ordenligt då och det var skönt att vara ute. Dock skulle jag haft med mig nåt att äta eftersom det "bara" serverades dricka.
Det var nog ingen annan som saknade det, alla drack ju sig mätta på alkohol. Men för en nykter gravidis så vart det lite väl långt mingel.

Och faktiskt, det var nog första gången som jag var (nästan) helt ensam nykter på en fest med ca 80 gäster.
Jag stod ut till klockan 01, sen fick det vara nog! Man pratar inte riktigt samma språk efter x antal drinkar...
Fast det vart inget jättefylleslag utan folk höll en bra nivå festen igenom.

Middan var god, med lagom många och långa tal.
Ögonen tårade under några av talen och lovorden öste över brudparet!

Och då strax efter midnatt kände jag att det fick vara nog. Då hade jag ätit massa, dansat loss lite, hunnit prata med dom jag ville prata med. Så då kastade jag in handduken!
Då hade det vart skönt att sova. Men se där gick jag bet. För utan öronproppar visade det sig att det var stört omöjligt att sova.
Nån timma senare jag lagt mig så började de andra strömma till vandrarhemmet. Och fortsätta festa.
Väggarna var nog 1 cm tjocka och av papper. Lyhört minst sagt!!

Så när ja vaknade var jag tvungen att tänka efter, fick jag i mig sprit ändå igår? För jag kände mig sjukt bakis..
Men efter en jättegod frukostbuffé (det fanns kakor!!) så mådde jag bättre!
Presentöppningen gjordes under frukosten, och dom vart nog nöjda med fångsten där tror jag!

Så, några bilder från bröllopet är svårt att få fram. Men ni kan få några på mig som vi knäppte här hemma innan vi åkte... here we go!



Klänningen köpte jag ju för några veckor sen. Och sen dess har jag inte provat den. Den passade ju
fortfarande. Men, både mage och tuttar hade visst växt en hel del på dom veckorna...
Klänningen i sig vart inte för kort, men däremot den insydda underklänningen slutade preeeecis under rumpan, och klänningen var ju lite transparent där det inte fanns nån underklänningen.
Så det var precis på gränsen att jag bjöd på en rumpvy. Men det fick funka.....




Och nya frllan har ni där med. Ingen wahoaskillnad förutom att det är kortare och ljusare!




Jag kände mig fin, och fick många komplimanger för min runda mage som växte en del efter en 3 rätters middag!

regn regn regn

efterlysning: sommarn!

Vart tog den vägen nu då? Från att vara ute hela dagarna så är vi nu bara inne. Tuva får damp, jag blir less. Har ingen koll på vad som händer i trädgårdslandet alls. tuva sover återigen uselt.

kul, verkligen....

Nu drar vi iväg till öppna förskolan ett tag. Sen hem och dona lite. Då ska jag även berätta om det fina bröllopet vi var på i lördags.Kan ju säga nu att det var tur med vädret. Det blev soligt och varmt, inte en droppe regn!


bröllopdags

Kaaboom vad magen har växt under natten! Rätt ballt när tillväxten tar ett sånt där hopp!

Idag är det alltså dags för bröllop!

Och eftersom jag blivit tidsoptimist har jag helt lugnt spenderat morgonen i växthuset. Sitter fortfarande i pyamas och tar det lugnt. Trots att jag nu bara har 2 timmar på mig innan vi ska åka....
Vanligtvis behöver jag snarare 2 minuter än 2 timmar på mig. Men nu ska man ju bli sådära riktigt fin, och såna grejor kan jag inte riktigt. Så då behövs gott om tid.

Så WTF gör jag med datorn i knät? jag slänger mig nog i duschen nu istället!!!

kämpig arbetsdag

Dagen har varit kämpig. Minst sagt..
Har varit nära att spy mest hela dagen. Men som tur är så har jag förstående arbetskamrater som lät mig jobba med mitt i fred.
Nu hoppas jag att fröken Tuvaluva är barmhärtig nog att låta mig sova gott i natt!!

Och metoden jag använt för att mota bort illamåendet, det har vart att äta! äta konstant!
Måtte detta illamående ge sig snart, annars blir jag en gigantisk padda inom kort...
Min goa kollega Stefan sa till mig när jag beklagade mig (med munnen full med smörgås) om hur fet jag kommer bli, han tröstade mig att det gör väl ändå inget. Efter ett år är du smal och fin igen!

Oj vad jag gottade mig i det!!

hade inte tänkt må så här på lördag. För det är då vi ska på bröllop!
Jäklarns vad jag längtar.
Bröllop är ju liksom nåt alldeles speciellt. Och faktiskt mitt första "riktiga". Har bara vart på bröllop en gång tidigare, och det var när jag själv var brudnäbb åt min faster när jag var typ 5 år.
Så det räknas inte.

Kommer jag att böla? troligtvis. Speciellt nu när jag bölar för in princip allt! måste komma ihåg att packa näsdukar..

kraschlandning

Vet inte om det var pga vädret (tokåska) eller graviditet.
Kraschlandning vart det hur som helst och jag fick kasta mig med huvudet före i toaletten. Pang boom kom det.
Sen dess har jag mått päck!

Den här eftermiddagen blir lång.....

frestande gott

Håll i hatten. Jag å Tuva bakar!

Banankaka och en jordgubbspaj med persika och mandel.

Anledning: det regnar o vi har tråkigt... och så övningsbakar jag lite inför Tuvas födelsedag...

så har du vägarna förbi, välkommen :P 

potträningen

Potträningen går framåt. Fast det blir som en liten paus nu när det är kalt igen. Det är så mycket lättare att träna när det är varmt ute och inga kläder behövs!

Vi har gått från att ha trollan så här
potträning

Till att faktiskt vilja ha på sig den på rätt sätt, utan blöjan under.

Det tog bara nån dag sen vart hon uppmärksam på att det händer grejor där nere. Även om hon inte träffat rätt på pottan än så sitter hon på den ofta. Säger till när hon ska bajsa genom att hålla handen mot rumpan.

Det är ett himla passande nu när man ska försöka fråga henne om pottan i rätt ögonblick.
Men vi stressar inte på. I det här steget är jag jättestolt över henne att det gick så fort att få henne att fatta att saker kommer ut med, och att hon säger till när det dags.
Ofta säger hon ju till lite försent så allt ändå kommer i blöjan. Men en bra bit på väg är vi!

Kan också säga att det började gå betydligt bättre sen vi köpte en ritkigt babybjörn-potta. En sån där bekväm lite stol-aktiga. Sån som är snordyr om man köper den ny. Själv köpte jag vår på loppis för en 50lapp.

Planen är ju att hon ska vara blöjfri (på dagen) när nästa lilla tjorv kommer. Ett blöjbarn räcker bra det!


växasäng - check!

Bildbevis på ny frippan, det har jag inget än. Ni får helt enkelt tro på mitt ord att det blev bra!!!
Har inte riktigt ork att ta kort på mig själv. Man skulle väl har gjort det direkt när man kom hem, nystylad!

Men men...

Har haft fullt ös idag med bus hos en vän med son, sjukgymnastik, mathandling Och växasängköp!
har letat efter en att ha i sommarstugen och nu hittade jag en för ett bra pris med madrass till.

Annars är jag mest hungrig, jämt å ständigt...
Försöker tänka på vad jag trycker i mig, men det är jobbigt med detta ständiga sug!
Tur att man aldrig sitter stilla då...

Gick in i vecka 16 idag förresten!

fixat!

No danger om the roof.

Jag har fått en klipptid (efter måååånga samtal...). Men nu ska det klippas och slingas.
Nedrans så vacker jag ska bli nu!

frisörjakt....

Idag skulle jag ju bli fräsig och fin i håret. Men så är frisörn sjuk...
Så nu måste jag jaga rätt på en annan salong. Och det hade väl inte vart någe problem. Förutom att det är idag som jag måste klippa mig.... ajaj.

Det är enda dagen innan bröllopet som jag har tillgång till barnvakt (mormor), så idag måste det ske!
Men jag tycker väl att på en måndag borde det finnas nån tid åt mig. I värsta fall får jag skita i att slinga mig och bara klippa mig...
Väntar nu bara på att klockan ska bli tillräckligt mycket så man kan ringa.

För jag behöver verkligen klippa mig. Våga inte ens skriva hur länge sen det var som jag drog en sax genom håret. Om jag säger det kommer ni tycka att jag är världens knäppaste bondlurk som inte alls bryr mig om mitt utseende...
Men som vanligt här så är det ekonomin som styr, och at klippa håret står verkligen inte högst på listan. Jag klipper mig när det behövs. När det VERKLIGEN behövs. Vilket är NU!!

seg söndag...

Igårkväll var jag på en härlig tjejmiddag. Taco och sedan jordgubbs å glass. GOTT!
Vi var 5 tjejer, tvår hade en varsin liten (lisa med en 12dagars bebis =mys!!). Vi andra 3 satt och var tjocka.

Det är så att vi tajmat det helt sjukt bra vi 3. Carro är först ut och har bf 1 nov. Bf för oss är runt 5 dec och Angelica runt 15 dec.
Är inte det lite lustigt minst sagt? Sen har jag en drös vänner till som är också i ungfär samma veckor.

Preggoboom!!

Lisa som nu anser sig klar med bebistillverkningen hade med sig en jättekasse med mammabraxor som vi tre slogs om. Jag hittade 3 par jeans som var verkligen jättebra. Så om jag inte svullnar upp till en gigantisk padda så ska jag nog klara mig nu med byxor. Det är bara min shortsjakt som fortsätter!

I fredags vart Anders utnämnd till världens bästa pappa. Han köpte en sån hära hoppmojjängshäst.



Här är från Lekrymden för några veckor sen. Och den här uppblåsbara gummisaken var den bästa av allt.
Så nu har hon en egen. Vi får se det som en tidigt födelsedagspresent helt enkelt!!

Idag vette tusan vad vi ska ta oss för. Alla tre känner sig rätt så rökta. Dålig natt.
Vi har ju fått sova jättebra en vecka i sträck. Är det slut på den roliga nu tro eller kommer hon sova bra i natt igen tro?! jag vågar inte hoppas på för mycket....
Jag skulle helst vilja sitta i soffan, glo film och äta godis och bara få känna mig gravid. Men se det går nog inte resten av familjen med på.... 

ledig lördag!

Nä, igår var verkligen ingen bra dag alls. Vem tackar en för att man sliter ut sig på jobbet så pass att man inte har ork kvar till det viktiga, familjen.

Igår gjorde jag väl allt som jag inte bör göra, såsom att krypa på golvet, bära tungt, böja mig massa, springa i trappor.
Varför gjorde jag då det? Jo för att en jobbig j-a arbetstränare kom på att hon skulle exponera om hela butiken. Gjorde lite granna, gick hem och lämnade efter sig ett totalt kaos!!
Det såg ut som skit i butiken, det var fredageftermiddag, massa kunder. Och till helgen måste allt vara i sin ordning för då blir det som vanligt kundinvasion.
Så jag känner att jag faktiskt måste få nån slags ordning. Men det innebar att flytta stora bord, tunga krukor och massa annat.
Bad om hjälp med de största borden, men alla hade ju fullt upp, och att hålla på med en ommöbleringsprojekt en fredageftermiddag. Det gör man inte helt enkelt. Det vet ju jag med. Men vad gör man liksom...

Men det blev gjort i alla fall. Jag hade ju såklart kunna skitit i att göra det, speciellt eftersom jag inte jobbar på hela helgen. Men nä, ibland är det inget bra för en själv att man har arbetsmoral..

Tårarna sprutade hela vägen hem för att jag mådde så dåligt. Ont som fan i kroppen och huvudet höll på att sprängas i bitar.
 
Kul värre.

Som tur var så hade Adners o Tuva lagat god mat och till efterrätt så var det glass å jordgubbar. Sen gick jag och la mig strax efter Tuva och fått sova hela natten, bara upp en gång!
Så nu har vi vår vanliga lugna morgon. Ska snart ut i solen.
Sedan bjuder dagen på dop och tjejmiddag.

Det låter lovande om en bra dag det kära ni!!!

pissdag

Sktidag.

Jobbet sög. Huvudet gör ont. Foglossningen gör ondare. Hormonerna jävlas med mig.

pissfredag som bara kan bli bättre.

en aningens puckad!

Nu för tiden tjurar jag visst för allt. Speciellt om det handlar om barn och bebisar.

Är det en nyhet om barn som blivit dåligt behandlade - buhu
Förlossningsprogram - stort och MASSA BUHU
Bild på bebis - buhu
Bild på vad som helst som kan påminna om bebis - bubu
vad som helst - buhu

Och vad handlar då boken om som jag läser nu?
Jo, om en liten 4åring som blivit kidnappad av helt psyko idioter som utövar nån slags psykisk och fysisk misshandel på henne.

Dum i huvet - jorå!

buhu.....


foglossningsbältet på!

Idag hade jag foglossningbältet på jobbet. Även om det på någe vis tog emot att börja använda det redan nu, så kan jag säga att det var ett smart drag!
Stod ut fram till kl 14 att stå hela tiden. Utan bältet pallade jag "bara" 4 timmar stående. Men sen vart det lite för jobbigt och hela jag värkte. Så då vart det lite skriva-skylt jobb. Vilket är en uppgift jag mer än gärna gör vare sig jag har värk eller inte. Jag gillar att texta och resten på jobbet skriver som krattor så alla är nöjda med det!
Men jag undrar jag hur det ska gå att jobba längre fram i graviditeten...

Kom för en gång skulle hem innan Anders idag så jag hann prata lite med mamma innan hon åkte hem. Det var hennes dag att vara med Tuva idag. Till Tuvas förtjusning!
Vi drog sen iväg till hålans pizzeria och sleva i oss mat. Tuva charmade hela stället och fick väl i sig lite pizzaslices mellan flinen.

Nu väntar vi på deckning nummer 1 som förhoppningsvis utgörs att Tuva. Jag kommer att komma som god tvåa. Men först ska jag leka sömmerska. Alla kläder börjar sitta riktigt illa och arbetströjorna speciellt. Så projektet är nu att göra om en gigantisk herr t-shirt till en schysst preggotröja. Även om jag ständigt är skitig och dammig på jobbet så har jag ingen lust att se ut som en padda. Vi får se om resulatet blir okej eller om jag måste kasta skiten när jag är klar.

Är rätt kass på att sy så jag har inga större förhoppningar om att få till det bra.....

MIN dag!!

Idag är alltså min dag. Gillart!!!

Tuva får busa med farmor och ha skoj.




och ni, visst är det härligt med sommarn!!!!


lyxdag väntar!!!

Igår ringde svärmor och frågade om hon fick kidnappa Tuva på onsdagen.
eeeeh JAAAA!

Fatta, imorgon ska alltså det bli som man ständigt längtar efter och det som typ aldrig sker.
Jag ska få en egen dag! Utan några planer alls!

Eller lite planer har jag nog. Efter lämningen så tar jag en sväng på stan, handlar sen mat (med säkert lite extra goa grejor att äta under dagen). Och sen ska jag bara vara hemma.

L Y X ! ! ! !! !

summertime

Efter en skön natt och sovmorgon så har vi tagit det rätt så piano här hemma. Men vi ska iväg nu, måste in till staden och göra massa ärenden.

För sen har vi bråttom hem. För vi har fått en pool. Bara så där ändå.



Ibland har man det bra!

Behöver jag ens säga att den vart en given hit för Tuvaluva??!!

vecka 15

Imorgon går jag in i vecka 15. Och även fast jag vet att jag bara blir större nu så känner jag mig ändå stor...
Ingen kan missa min preggomage nu längre!!



sådärja!
Första magbilden blev tagen i morse.

Foglossningen har jag, och börjat inse mina begränsningar. Gräver gör jag inte alls längre, utan jag får peka och Anders får gräva.
Ska börja använda foglossningsbältet på jobbet nu så det hoppas jag gör att arbetsdagarna bli lättare.
Mår illa gör jag inte så ofta längre. Men trött är jag fortfarande. Så det lär väl vara så här nu.
Humöret är däremot bättre och Tuva är nog gladast att slippa mina hormoniga svängar...

Några kilo har jag gått upp i vikt, men eftersom jag gick ner så mycket precis innan jag är gravid ligger jag ändå på minus om jag jämför med när jag väntade Tuva. Men jag bryr mig inte (än så länge) mig om vikten, och sen får man se hur mycket trasslet med sköldkörteln trasslar till det.
Jag äter medicin varje dag för att få ordning på det och ska om nån vecka eller så på återbesök för att se hur värdena ligger.

Sparkar, eller snarare sprattlar, gör det varje dag i magen.
Det är häftigt att känna så här tidigt. Med Tuva var det nånstan runt vecka 18 som jag kände tydliga sprattel.
Det blir ju mera verkligt när man känner den lilla där inne.

Lilla Tjorven, som nog dennadär där inne får heta tills vidare...


helg i vänners tecken!

En långhelg har vi nu haft. Men jäklar så snabbt den gick.

Mycket besök har vi haft. Petra o Karin, mina goa floristvänner från Norrköping var och hälsade på. Kul som vanligt att träffa brudarna!
Tuva gillade tjejerna med. Speciellt eftersom dom kom med present till henne, men kanske mest för att hon fick härja fritt med vattenslangen och ha vattenkrig med oss...

På söndagen löstes dom av utav Carro och Albin, och idag har samlade vi ihop nästan hela gamla mammagruppsgänget och hade en mysig förmiddag i parken med lek och picknick!!

Så folk har vi minsann träffat i helgen!

Jag har passat på att sova en del på dagarna nu när Anders har vart ledig. För trött är jag nu för tiden.
Trots att vi "knack knack ta i trä" fått sova jättebra i hela 5 nätter i rad!!! tummen upp till det.

sprattel i magen!

Igårkväll kände jag den lilla i magen för första gången. Ett litet sprattel!!



Då blir man lycklig!!!

urblåst

Som vanligt på torsdagkvällen så känner jag mig totalt urblåst. Jobbdag....

Och antagligen kommer jag ha snoront när jag vaknar imorgon eftersom jag både lyft tungt och slängde mig ner på knä i grönsakslandet när jag kom hem.

Smart....

efterlängtat möte

Enda sen vi flyttat hit har jag velat sett en älg. Ofta ser vi rådjur, hare, fasan och räv. Och tyvärr vildsvin..
Men en älg, det är nåt speciellt med dom djuren. Kanske mest för att de är så jäkla stora!




(bild från google)

Och inte för att jag står med näsan tryckt mot fönsterrutan hela dagarna så blir det ändå så att utan att tänka på det så tittar jag alltid ut genom fönstret på baksidan utifall man nu skulle se nåt vilt.

Då eftersom jag glor ut så mycket så kan man varenda liten kulle, rot mm här bak mot skogen.
Och imorse ser jag, långt bort mot skogen, att där är nåt som inte brukar vara där. Försöker kisa, men det går inte. Hämtar kikaren. Och ta mig tusan. En stor fin älgkviga står där och myser!!

Vilket vackert djur!

oc tyävrr alldeles för långt bort för ett foto...

Tuva förstår inte alls min fascination, men försöker titta hon med. Men inte genom kikaren, för den är tydligen opålitlig enligt henne så den fick jag ha för mig själv...

Men nu så har jag sett en. Älgen!

lekstugan hämtad!

Det var inte bara att hämta den där lekstugan inte. Jag är glad att jag inte försökte mig på att köra lastarn själv. Nog för att jag KAN köra den, och det ganska bra, men det finlirandet som behövdes för att inte lekstuga och trädgården hos Åsa skulle bli mos. Det krävdes en van hand med det. Tacka pappa!!

Här backar farsan ut från tomten, och eftersom grindhålet var lite för trångt för en lekstuga, fick den ut och flyga.
Här här den ganska så många meter upp...





Sen var det "bara" att lasta på vagnen och åka med karavanen hemåt. Som tur var så är det bara ca 2-3km, har ju tendens att bli lite kö efter ett sånt här släp...

Nu står stuga på plats, men det har jag inget kort på än... För när vi väl kom hem, då var det hög tid för Tuva att sova. Fast även om hon gick på övetid så var hon så speedad av allt skoj, så nattningen tog lite tid...



En nöjd Tuvaluva!

RSS 2.0