zoo-tema!

Planerna på att göra bebisens rum inrett med moln och sånt. Den är passé.

Kom på en bättre idé igår natt när jag ändå var vaken. OCh hade jag haft grejorna hemma då så hade jag lätt kunnat börjat fixa där på natten.
Är det de som kallas boa?! jorå...

Nytt tema är: Zoo och Safari!!!



Vill ha gardiner, wallies, matta. Rubbet!!


                                    Kanske DU vet vart jag hitta sånna pryttslar??


VeCKa 27

Nu börjas det. Förvandlingen till padda!
Kanske inte pangboom att det syns än, men det KÄNNS!
Har en växtvärk som heter duga och det känns som om huden på sidorna på magen är på tok för ostretschig...
Ska jag behöva bli lika bred som förra gången? då kan jag lova er att ni kommer återigen få höra beklagandet om ankrövar och paddor.

Annars då?
Jorå, det är väl inte så att det blir lättare nånting överhuvudtaget. Bävar för vinterns skor och hur tusan jag ska få på mig några kängor alls. Hitta en vinterjacka som går att stänga och som inte ser helt för jävlig ut.

Halsbränna, ryggont, trötthet, hunger samtidigt som jag bara kan äta lite i taget, sparkarna mot blåsan och revbenen.
Tjohej så kul det är att vara gravid...

Fast, jag gillar min mage. Det gör jag. Lite småmysigt att gå omkring och vara lite sådära tjockis och "välsignad" som en del vill kalla det här.
Mysigt är det med att ligga med händerna på magen och gissa och undra vad det är för en liten krabat som ligger där inne.
Att det är en vilde, det vet jag redan.

Och sen att jag har ont, det behöver jag kanske inte tjata om. Hade en bra kväll igår eftersom jag vilat hela dagen så jag orkade skörda både morötter, potatis och tomater och plocka massa blommor.

Anders är nog rätt nöjd han med att jag inte jobbar längre eftersom jag inte är ett argt monster längre. Inte jämt i alla fall...


Den härliga helgen

Vi var som sagt i Katrineholm i helgen. Eller egentligen mest i skogarna utanför.

Vi var ganska så pigga på lördagmorgonen efter att ha fått sova hyggligt. Alla var rätt så trötta på fredagkvällen så det var inte direkt nåt nattsuddande.
Nä, jag gjorde som vanligt och somnade på soffan innan kl 22.

Lördagen gick i naturens tecken. Det var en sån där helt perfekt dag!! En härlig höstdag då vi var ute hela tiden!!

Tuva har fått dille på att åka båt. Så det gjorde vi. Kanske inte riktig som Tuva hade tänkt, hon gillar snabba motorbåtar hon när det skumpar o far. Ida å Fredrik hade en liten roddbåt.
Ida gjorde ett tappert försök att ro fort som attans, men skumpeffekten blev inte riktigt likadant...
Men nöjda var vi ändå!!





Efteråt gick vi upp i skogen för att leta svamp. Vi behövde inte direkt leta. Efter en halvtimma var korgen så proppfull med svamp, och eftersom vi inte ville rensa svamp hela helgen så åkte vi hem.
fredrik gjorde en kanongod paj med svamp och gorgonzola.


OOOOHH! va med svamp!

Och det var sånna saker vi gjorde hela helgen. Vi var i skogen, åt massa god mat, lekte med Tuva, umgicks och hade så det så jäklarns bra! Vi var på loppis och fyndade massa bra saker (det var tur att vi hade takräcke på bilen, behöver jag säga mer?!).
Tuva hade nog en kanonhelg hon med, hon stormtrivs med I & F.

Jag mådde ganska så bra hela helgen även baksmällan med värken som kom igår var värt det.
Idag är jag förpassad till soffan och ska ligga här till Tuva ska hämtas på dagis.

Dagisfotografering

Det var en upplevelse det må jag säga..
Fotografering på dagis.

Porträttfotot gick galant. Men precis innan gruppfotot skulle tas så ramlade Tuva av gungan och blev såklart ledsen. Sen behövdes mycket lirkande för att hon skulle med kort med de andra barnen. Men det gick.

Eloge till alla barnfotografer som lyckas med att få över 20 barn att sitta stilla, samtidigt!

Efteråt åkte vi hem på en gång, eftersom Tuva inte ska vara där på måndagar. Nu vilar vi lite i soffan och väntar på att Sofia å Mira ska komma och leka lite.

Helst av allt skulle jag vilja ligga i sängen hela dagen idag. Det är ingen bra dag i dag. Är återigen glad att jag inte skulle stressa till jobbet efter fotograferingen.
Men imorgon får jag vila i lugn och ro, och dagen kommer nog gå fort med lite besök!

mini-semester på G

Idag far vi.
I helgen ska sömniga staden Katrineholm (visste ni att staden blivit utnämnd till Sveriges tristaste stad en gång i tiden?), bli roliga staden Katrineholm. För den här helgen så är ju vi där. Så då är det med andra ord en skojig stad!

En helg med goa vänner, massa mat och gottis. Ikväll ska vi bjuda dom på middag eftersom de jobbar sent och vi vill åka redan efter lunch. Mest för att undvika värsta fredagsköerna i Stockholm...
Hittar vi nåt skoj ställe på vägen så gör vi ett pitstopp. Bråttom har vi inte.
Så nu håller jag på här hemma och packar och gör Gazpacho (som jag blivit helt frälst i) som vi ska ha som förrätt i afton. Sen blir det en texmex-gratäng till varmrätt.
Efterrätt har vi inte förberett nån, men jag vet att en stor påse med lösgodis står och väntar på oss där!!

Men nu efter en timmas fix så vart jag nu förpassad till soffan med vetekudden. Så först en paus efter allt hårt slitande... Sen fortsätter packningen.

Man kan ju undra varför det alltid blir så att Anders packande tar 5 minuter och mitt hur länge som helst?
(jag vet egentigen svaret där.. för herrn i huset packar sitt. Jag packar resten... För då vet jag i alla fall att allt kommer med... Varför ska det behöva vara så dårå??!!).

Det är även jag som alltid kör med. Men det gör jag med nöje! För dit är det motorväg nästan hela vägen. Och då får man köra fort!



                                                     Ha en bra helg kära vänner!!

                                      


ovana känslan att vara hemma själv

Svinkoppor går nu på dagis.
Så det är väl att vänta att Tuva får det med. Hoppas hon klarar helgen nu bara.

För det här är en helg som jag längtat till!!
Vi styr kosan mot Katrineholm och ska bo hos fina vännerna Ida å Fredrik som nyss flyttat till hus. Vi har inget speciellt inplanerat utan vi ska göra lite småutflykter. Skönt att komma bort hur som helst även om det bara är för en helg!

Idag gick dagislämingen galant!! Tuva sov riktigt bra, var bara uppe en enda gång till henne så hon studsade upp ur sängen i morse och tyckte för en gångs skull att det var kul att åka till dagis. Hon trivs jättebra där, men just lämningen är ingen hit för henne. Men idag sprang hon glatt från bilen in på dagis!

Jag ska snart iväg till sjukgymnasten och få bukt med skallebanken igen. Jag börjar visst slappna av nu för huvudvärken har kommit tillbaka. Men nu får jag ju tid att gå regelbundet till sjukgymnasten igen, så under hösten ska jag få akupunktur en gång i veckan, och så få lite övningar att motverka foglossningen!

Men det känns bra skumt det här. Att vara hemma själv. Har inte riktigt sjunkit in än att det ska vara så här hela hösten...

potträning
men det är ju så att man snabbt börjar sakna lilla knasungen.....

klädparty!

Nu drar jag, i sällskap med Carro, på Me&I klädparty!!
Finfina kläder, men inte riktigt vad min plånbok tillåter....

Men hey, sitta och tjattra med vänner och få gott fika. Ja Tack!!

hemma SJÄLV

Känns ordentligt skumt det här. Att vara hemma själv.
Tyst och lugnt.

Och vet ni vad det första var som jag gjorde nu när jag kom hem efter dagislämningen?
Tog ett varmt bad med massa skum och låg där länge länge och läste.

På en onsdag. På förmiddan.

Inte klokt vad härligt!

Nu laddar jag kroppen med lite koffein och bulle (och tyvärr en halsbränna som börjat blossa upp igen..). Sen ska jag försöka greja lite här hemma.
Bokhyllan på nedervåningen är nu på plats och ska fyllas. Det är mitt mission för dagen.

Igårkväll vart det en snabis ner till mormor. Tuva hade rejäl mormorabstinens och försökte ta sig till henne på egen hand. På sin trehjuling. Men efter en meter tyckte hon att hon försökt tillräckligt och att vi istället skulle ta bilen.
Sagt och gjort. Gladast vart nog mormor!


Bild från pappas 60årsfest/vigsel. En nöjd Tuva med en ännu nöjdare mormor!!


sjukskriven!

Då är det klart.

Blir helt sjukskriven fram till 7 oktober
. Då ska förhoppningsvis det övergå i graviditetspenning (det som förut hette havandeskapspenning).
Läkaren gjorde en snabb undersökning och när hon tryckte på höfterna när jag låg ner, höll jag på att smälla till henne. Jäklar vad öm jag var. Mer än jag trodde....

Känns ju sådär att så mycket nu hänger på försäkringskassan... Att jag inte kan arbeta vet jag ju, och har nu papper på.
Rätt vridet system då att det inte är klart i och med det. Att det återigen ska bedömmas, av nån som inte ens träffar mig. Rätt puckat!

Men nu har jag gjort det jag kan. Eller nästan. Papprena ligger på köksbänken och inväntar nu ett frimärke....

läkarbesök

Idag är det dags för läkarbesöket. Blir skönt att få ordning på sjukskrivningen ordentligt. Känns inget vidare att gå hemma nu och inte ha papprena iordning.

Jag passar på att göra det besöket när Tuva är på dagis. För from denna vecka så är hon en 15timmars unge!

Och nu börjar det som jag tycker är jobbigt. När nån frågar "Hur mår du?". En inte helt ovanlig fråga när man träffar på nån.
Till närmsta vännerna så är det ju inga problem. Dom vet redan hur jag mår så det är lugnt.
Men de man träffar på stan och inne på Ica.

"Bra" är väl knappast rätt svar på den frågan. För mår jag bra så skulle jag ju inte behöva vara sjukskriven.
För jag mår ju som skit rätt ofta.
På öppna förskolan sa en av ledarna att jag såg ut som hälsan själv. Och det tackar jag ju för. Men smärta syns ju ofta inte utåt. Det syns väl att jag redan går som en vankande anka och att jag har ett jäkla besvär att ställa mig upp när jag sitter på golvet.

Men ska jag ut bland folk så vill jag ju se ut som folk. Helst både med kläder, lite smink och försöker hålla ett glatt humör.

Men bra, det mår jag ju inte. Men nu får vi hoppas att dom här timmarna varje vecka gör det lite bättre. Det borde det göra!

VeCKa 25

Nu är jag ju iofs snart i vecka 26... men men...

Tjorven där inne börjar bli rätt så stor och numera vaknar man lätt av allt stökande i magen. Försöker fundera på när den sover och när den är vaken. Men jag tycker den röjer mest jämt. Så en sputnikunge till förväntar jag mig!!

Den här bilden är från när jag väntade Tuva:



Och här är för några dagar sen:


Större denna gång alltså, även om det börjar bli lite mer lika storlek. Hittills har det skillt bra mycket men jag tycker att tillväxten har lugnat sig lite nu. Men det är väl som det ska, att magen växer mer jämt nu.
Men kläderna envisas med att krympa i garderoben så det lär väl bli tält härnäst...

Jag är inte alls lika hungrig just nu. Har snarare ganska dålig aptit och blivit mer kräsen igen med vad jag äter för nåt. Är det nåt jag är osugen på så kan jag inte äta det alls utan få kväljningar.
Detta gäller alltså mat. När det är godis, snask, kakor och allt sånt. Där har jag inga som helst skrupler att få i mig. ALLT är gott!! Så det gäller att ha lite självbehärskning.

En stormfet Millan vill vi då inte ha!!

Annars är det väl som vanligt. Kämpigt.

Och det här med namn då. När tusan ska jag ha ro att fundera på det?! Vid det här laget förra gången så hade vi en lång lista med namn som vi börjat försöka banta ner. Nu har vi inte ens börjat skriva ner så det är långt kvar innan vi kan börja välja ut favoriterna.
bebisrummet har jag inte ens börjat med, itne i praktiken. Men i skallen har det tagit form så när jag väl sätter fart så ska det väl gå smidigt.

Längtar tills jag kan börja ta fram Tuvas gamla kläder och bebissaker. Jag har fått för mig att jag tror ha koll på vad som finns. Men troligtvis är det massa som jag glömt.
Lite nytt ska jag köpa:

*påslakan till spjälsängen
* första uppsättningen med kläder. alltså en body och en bralla.
* filt till vagnen
* Och sedan minitossor, overall och sånt. Eftersom Tuva föddes mitt i sommaren så finns inte det.

Påslakan och filt vill jag ha nytt eftersom annars kanske man inte kan skilja på bebiskorten efteråt. Om de är lika och har samma påslakan. Man ska inte behöva fundera massa på vem det är. Fast det får man väl göra ändå, för jag kommer ju inte bränna Tuvas gamla påslakan direkt....

Sen en efterlysning:
Jag vill ha gardiner med MOLN. Inte nödvändigt Gunila Axéns (det heter hon va?) även om det är väldigt fina. Men moln ska det vara. Märkesgardiner eller ej.

Tips på inköpsställe??!!

höstens öf-premiär

Idag var vi till öppna förskolan. Där har vi inte vart sen i våras.
Så nu känns det lite som förr igen. Jobbar inte och hänger på öf. Jaja, jag var ju i "verkliga livet" några månader åtminstone.....

Nu vilar jag mig lite, men snart tänkte jag sätta igång med lite ommöblering. Och nä, det är inte så att jag tänker flytta runt på soffan direkt. Men nu äntligen har vi blivit av med pianot som jag ju iofs tyckte om, men som det inte finns plats för längre när bebisen ska få ett eget rum. Och nu när pianot är borta så betyder att stora bokhyllan ska ner till vardagsrummet. Det är den som jag ska skruva isär, och sen får Anders släpa ner den och ställa den på plats.

Så förhoppningsvis så får jag ändå lite gjort idag. Även om jag misstänker att det blir paus för andra viktigare saker. Som att gå ut och hoppa i vattenpölar!!


söndag

Idag är vi rätt trötta, lite småförkylda allihopa. Vädret är rätt trist.

Men eftersom vi är rätt så less på att dagarna bara försvinner åt att vara just trötta så tänkte vi få en del gjort idag ändå!
Anders bygger tak över veden. Jag och Tuva ska ut och greja lite vi med, sen ska jag in och städa när Tuva hjälper pappa sin att snickra.

Det är planen, men så upptäckte jag att soffan den var ju faktiskt rätt så skön. OCh speciellt bamsekudden som mamma köpt till mig att vila magen på!....


lite lost

Igår var alltså sista dagen.

Det kändes jättetomt när jag åkte hem från jobbet. Alla var jättegoa, och innan jag gick hem så bjöd jag på fika och alla tog sig tid att sitta ner en stund. Vemodigt!

Men ändå så är jag lättad.

Idag, efter en helsikes natt, så har jag så ont så jag fattar inte hur jag ska överleva dagen... Anders jobbar, men ska ta med sig Tuva på ärenden så fort han kommer hem så jag kan vila/sova. Dagens räddning!

Ikväll är det meningen att jag ska på 60års skiva. Blir ju rätt så kul, egentligen. Men just nu känns det mest jobbigt. Men jag kommer inte bli så sen. Hade ju helst haft med mig Anders, men vi har ingen barnvakt.
Men jag får väl ta tillfället i akt och piffa till mig. Det kan ju kännas bra åtminstone...

och ja... ni får stå ut med att det här är en klagoblogg för tillfället...

yrväder x1000

Jisses.

Tuva har ju alltid mycket energi och far omkring som en dåre.
Efter inatt, då när hon sov lugnt hela natten utan bök och mardrömmar.

Ni kan ju tänka er... Idag är hon PIGG!! pigg som i typ galen...

Känns som om vi gjort allt idag. Vart vid Färsna 4H-gård och kollat på alla djuren, gått på stan, pysslat, lekt ute, sprungit omkring på gården.
nu är JAG helt slut, men Tuva röjer på. Idag hade hon behövt vara på dagis......

Själv så siktar jag på kvällens gravidyogapass. Behöver jag säga att det är nåt jag längtar till. Massa!

sista lediga dagen

Sista lediga dagen. Som jag kan säga att jag är ledig. För sen så är jag ju sjukskriven. Hoppas jag, det är ju inte förrän imorgon jag ska prata med läkaren.
Jag kommer ju jobba torsdag fredag så gott det går, men sen.

Sen blir jag sjukskriven, sen mammaledig. Undrar när jag kommer ha en ledig dag nästa gång? om 2 år??

Och hörrni!!!!
Inatt sov Tuva som en stock i 12 timmar i sträck!!!!!


När hände det senast????!!!! känns som aldrig, men det har hänt förr. Nångång. För länge sen.



Så idag är vi pigga och glada!

mvc-besök

Nu har jag vart hos barnmorskan, men till min besvikelse så var det inte min bm som jag fick träffa. Utan den som jag hade med Tuva. Och som jag inte tycker om så värst mycket.
Så det kändes lite snopet. Med henne så måste man liksom tvinga fram det man måste säga och hur man mår. Hon strirrar mest in i datorn och knapprar och tar bara med standardfrågorna.
Så allt det här med min foglossning fick jag haspla ur mig när hon tyckte att nu vart det väl klart för idag.

snopet som sagt.

Nästa besök är om 3 veckor. Med förhoppningsvis den jag ska träffa.

Sf- måttet glömde jag fråga om. Men HB låg på 110 och sockret var bra. Ska fortsätta samma Levaxindos.
Tjorvens hjärtljud låg på 150. Högt, precis som med Tuvaluva

Gick sen en liten sväng på stan, köpte leggins och en mammat-shirt som var yttepyttetrasig. Eller en liten söm hade lossnat och är lätt att laga, men jag fick den riktigt billigt då. Så jag var nöjd. 
Nu är jag hemma och latar mig på soffan och äter Polly. Snart ska Tuva hämtas!!

Ikväll får vi besök av 2 vänner till Anders från norr. De ska bo här i 2 dagar.Och eftersom dom kommer när det är vardag så blir dom inkastade i en småbarnsfamiljs vardag!

tack

Tack för allt pepp som dimpt in från olika hålll och sätt!! Det värmer!

Just nu är jag rätt deppig för att jag liksom "gett upp". Men samtidigt är jag säker på att jag beslutat rätt. Att jag måste bli sjukskriven nu.
Men nu börjar fajten med det. Försäkringskassan osv. Men när jag pratat med min läkare så är det inte så mycket mer jag kan göra sen.
Inatt hade jag svårt att sova, tänk att skitfoglossningen gör svinont även om jag ligner ner o ska sova!

Idag ska nog ändå bli en bra dag! Tuva ska få vara med mormor. Jag ska först till barnmorskan, sen gå en efterlängtad sväng på stan.
Hoppas det är lite rea kvar fortfarande... Blir skönt hur som att strosa runt!!

kroppen sa tillslut nej

Det gick inte så bra att jobba idag. Foglossningen har nått ny smärtnivå så det gick rättare sagt inte alls att jobba. Efter en timmas omkringspringande och lyftande så sa kroppen nej.
Eftersom det var personalbrist idag så vart jag ändå kvar i några timmar. Mest sittandes på en stol i kassan och tog betalt. Som tur var så var det en lugn dag med kunder...

När en kollega frågade hur jag mådde egentligen (såg väl ut som en döende haltande rishög) så brast det för mig och jag började tokgråta.

Så nu ligger jag hemma på soffan. Ska hämta Tuva från dagis snart. Har ringt vårdcentralen och har fått en telefontid med min läkare på torsdag. Hon hade ingen tid på 3 veckor, så jag får nöja mig med en telefontid så länge. Men jag tror jag vinner på det ändå, för jag vet att min läkare är den bästa på vårdcentralen och att hon vet hur man ska tackla försäkringskassan.
Även sköterskan i telefonen var gullig och påminde om att jag får sjukskriva mig själv i en vecka.
Men jag tänkte att jag skulle jobba på torsdag, och ev fredag (har en brudbukett som jag då ska göra). Men sen är det nog!
Hoppas jag....

Det är förjävligt att känna sig så här värdelös. Jag hatar att ha ont. Och när jag inte kan jobba som planerat, då känner jag mig värdelös.
Men ska det fortsätta bli värre i samma takt så är det snart kryckor som gäller....

Ikväll blir det trösätning - big time!!


är det inte helg snart...?

Det här med att vara förstående snäll flickvän till en bakis sambo.
Jorå, det funkade dagens första timmar...
Sen vart jag less. Skulle ju aldrig funka för mig att ligga på soffan en hel dag med Tuva hemma. Det skulle hon inte tillåta.
Så ja, jag fick dra ett tungt lass igår och var väl inte skitglad över det.

Eftersom det inte vart nån vila igår så har jag snoront idag. det lindrades lite av varma badet jag tog när jag nattat Tuva. Det är nog där, i badet, som jag får spendera mina kvällar. Värmen gör att jag nästan inte har ont alls i några timmar.

Fast lite skoj hade vi ändå igår. Vi åkte till parken med Sofia och Mira och hennes nya dude, som inte är så ny längre. Sen handlade vi lite på rean på Intersport. Den lilla shoppingrundan räddades av ballongen hon fick där. Köpte ett par sandaler till henne för knappt nåt alls till nästa sommar. I storlek 25. Vi får se om dom passar då!

Nu ska vi ladda inför dagis och jobb, och försöka motverka förkylningen som jag känner är på ingång....

oklara söndagsplaner

Söndagmorgon.
Och jag vet inte riktigt vad vi ska göra Tuva och jag...
Anders planer för dagen verkar vara rätt så klara: ligga i sängen och må dåligt. Ev springa på toa ibland och spy.

Japp, karln är bakis.

Men det är han värd. Eller nja, inte att han mår dåligt. Men han är värd att få ha en kväll för sig själv vilket han hade igår. Sen att han tydligen vart dyngpackad. Hans val!!

Tuvas och min kväll vart jättefin. Efter middagen traskade vi runt på gården, åt lite hallon, pratade med morfar som sparkade igång skördetröskan för i år, lekte i lekstugan.
När hon somnat så tog jag fram mitt snask och förberedde mig för en gråtkavalkad framför filmen.
Just den är storgråten uteblev, men jag vart ändå rätt så tagen av filmen



Blue Valentine. Handlar om ett gift par som är allt annat än lyckliga. Jag gillade inte helt upplägget på filmen och vart bitvis nästan tråkig. Men jag började faktiskt gråta. Som en tok. De 2 sista minuterna. Så när jag böla som mest, då slutade filmen. Lite aprupt. Så jag kände mig lite sådär snopen då.
Men utan att avslöja exakt handlingen i filmen för er som vill se, så kan jag i alla fall säga en sak.
Jag hoppas VERKLIGEN att jag och Anders ALDRIG hamnar en den situationen. Där man är så olycklig och behandlar varandra så illa.
Det är ju det där som är det läskiga med kärlek och känslor. Att det kan bara poppa upp, och sen bara ebba ut...

Känner en stor tacksamhet nu efter jag sett filmen. Att jag lever med en man som är jag är tokkär i, vill leva mitt liv med. Och som jag snart har 2 barn med. Och framförallt, att vårt förhållande är tryggt!

Även om jag inte är överlycklig att han ligger halvt död idag, men som sagt. Det händer så sällan.
Så jag får väl ta det....

Nåm som vill leka med oss i dag då förresten?

ner istället för uPP!

Nåt har fått frispel. Antingen min kropp eller vågen. För enligt den så har jag gått ner 2 kg på 1,5 vecka?!?!
Jag väger mig alltid på samma våg och alltid direkt på morgonen.
Va inte det skumt?
Ska väga mig om nån dag igen, och ska väga Tuva med imorgon. För har hon med "gått ner" i vikt. Då är det ju vågen som är mupp. Skumt som sagt.....

Ja och i natt då kära vänner! Inatt har jag sovit! Behövde ju såklart gå upp på toa 2 gånger, och nån gång vaknade jag av att jag trodde att jag skulle rusa upp till Tuva.
Men annars sov jag gott.

Behövligt!!!

Blir också bortskämd idag med att mamma sköter både lämning och hämtning på dagis idag så jag kan åka direkt till jobbet och direkt hem.
Så nu börjar jag jobba om en timma och borde väl hoppa ur morgonrocken kanske.....
Det blir väl en stressig skitdag som vanlig antar jag.


rond 1- check

Äntligen är graviditetspenningspapprena inksickade! En rejäl lunta bidde det. Bossen skrev jättebra och utan att behöva överdriva så skrev hon att det inte finns så mycket för mig att göra snart på jobbet när jag inte längre kan lyfta.
Så nu är det bara att vänta.....

jobbdagen har vart hel sjukt jobbig. Inte vart det bara en sextimmars dag som tänkt (som vanligt), utan det vart en lång dag med bara en kvarts paus (där jag fick springa ner i butiken en vända med).

Så gissa hur bra jag mår nu?!

P A I N !!!!

MEN men men men MEEEEN!
Inatt ska jag minsann få sova.
Tuva är hos mormor å morfar och ska sova där i natt.
Så för att fira det så åt vi en räkbomb till middag, framför tv:n. Sen tog jag ett långt varmt bad och låg där och läste. Och snart ska jag gå och lägga mig.
Det är så skönt att jag nästan blir gråtfärdig..... Det enda som jag inte hann med idag var att gå en vända på stan eftersom jag jobbade över och hade snoront när jag kom hem. Men mamma lovade mig att ta Tuva några timmar snart så jag får stilla min shoppinglust...

Och inatt började vi nämligen kampen.
Kampen mot mammigheten som Tuva har. Den dära extrema sorten som får mig helt utmattad.
Det vart ju bättre ett tag i början av sommaren. Men har sakta blivit värre igen. Hade vi vetat att den här "perioden" skulle vara i nästan ett halvår hade vi börjat bearbeta den för länge sen.
Men nu måste det få ett slut. Jag fixar inte att gå upp flera gånger varje natt, och när bebisen kommer så måste Anders kunna gå in till Tuva. Inte kan jag ränna omkring med 2 pjattar heller medan han inte kan göra nåt alls.

Närå. Så nu sätter vi hårt mot hårt. Och samtidigt som jag vet att vi måste sätta gränser så håller mitt samvete på att äta upp mig.
Inatt när jag gått upp 3 gånger redan så skulle anders ta den 4:e gången. Vart såklart skrik direkt. Men nu gick inte jag in, utan Anders var kvar själv med henne.
I ungefär en timma skrek hon. Sen somnade hon och sov gott resten av natten. Stackarn var ju alldeles slut sen. Och vi med....
Jag låg i vår säng och försökte tänka på annat genom att läsa, spela spel i mobilen. Och grät.

För det känns så hårt. Och är det är väl det med, men i våra ögon nödvändigt. Det var ju inte så att Tuva låg helt själv där inne en timma och var ledsen, utan Anders satt hela tiden på sängkanten och pratade lugnande med henne.

Men det dåliga samvetet sliter hjärtat ur mig. Och så lämnar vi bort henne dagen efter.
Sjuuuukt dåligt samvete. Men vi måste göra så, för att jag ska hålla mig ovanför ytan....

Men nu kör vi på det här, oc förhoppningvis tar det inte så många nätter innan det blir bättre....

NU: en GOD natts sömn!!!!!

lantisfamiljen goes filsurfning med stanarna!

Igår tog Lantisloppfamiljen bilen och drog till Stora Stockholm. Skälet var ett rätt så tråkigt ett. Anders farmor är inlagd på SöS, så vi åkte dit för att pigga upp henne.

Jag då som inte riktigt gillar att köra i stockholm, packade in galen dotter och en syckte man i bilen. Jag åkte på att köra som vanligt eftersom karln min är lite harig när det gäller stadskörning.
Jag är väl ine överförtjust i det heller men det funkar!

Vi följde gps:en genom hela jäkla stan. Förbi sergel o sveavägen, mot Söder Mälarstrand och vidare. Och den som ritat vägarna i stockholm verkar inte riktigt haft tillgång till nån linjal, eller så var han väldigt full.
Jädra vad med skumma korsningar och kringelikrokiga vägar och korsningar det fanns.
Och det kändes som vi åkte snirkelsnårkel genom hela staden.

Men fram kom vi, och ännu bättre. Vi kom hem med! Det var tur att natten igår var hyfsat, för alert är det man behöver vara när man är ovan storstadsförare som inte har nån som helst koll på vart vi ska.

Ja jag visste ju att vi skulle till Söder. Men va sjutton, hela Stockholm ligger ju söderut!

Nä, noll koll har jag på hitta i stockholm. Men hade jag stenkoll, då skulle jag vart en sämre lantis.
Eller hur?!

håll med nu....

Men jag vart väl lite stressad där ett tag det ska jag väl erkänna. Och om inte annat så kan magen skvallra. För en massa sammandragningar fick jag när jag körde..
Hemma i trygga lilla Norrtälje igen så firade med att gå på restaurang. Med Tuva.
Det händer inte ofta (inte att vi går på restaurang överhuvudtaget..). Vi käkade Kinamat och Tuva charmade stället. Som vanligt.
Vi hade ett fönsterbord mot gågatan, så Tuva satte sig i fönstret och charmade alla som gick förbi utanför.

För vilken vettig människa kan motstå en söt liten knasunge som sitter i ett fönster, tokflinar och vinkar?

Sen åkte vi hem och vilade upp oss inför nattjouren. Och den pausen behövdes kan jag säga. Som dom i Katthult säger. HUJEDAMEJ en sån natt.
När ska Tuvaluva fatta att man ska sova som en stock på nätterna?? Lillfjantan drömmer, hon tappar napp, hon kör wrestling i sömnen så hon spöar sig själv och vaknar.

Är lösningen ett madrasserat rum och silvertejp runt munnen så nappen hålls på plats?!

dessa papper...

Satt igårkväll med havandeskapspapprena. Igen.
Jag tycker det är knepigt det där med ansökningar. Det som är kvar nu är att bossen ska fylla i att det inte går att omplacera mig mer än vad som gjort. Hoppas dom är snälla mot mig och skriver bra. För jag kommer ändå inte kunna jobba så länge till...

I natt fick jag faktiskt sova hyggligt. Var bara upp 2 gånger. Det är skönt, men trött är jag ändå. MEn jag har torsdagen att se fram emot. Då ska Tuva sova hos mormor o morfar.
En hel natts sömn. EFTERLÄNGAT!!!!



Idag är vi lediga, jag å Tuvan. Tänkte nog vara hemma på förmiddan och greja ute. Köpte några nya rabattkanter som ska på plats.
På eftermiddan ska vi nog till SÖS och hälsa på Anders farmor som är inlagd. Dom ses inte så ofta så även om jag inte vill köra in till storstaden så blir det så ändå. Och hon längtar så mycket efter Tuva. Vi har skrivit ut några bilder på Tuva som hon ska få.

och sen hepp så var man i vecka 24 med....

mammigheten knäcker mig....

Vi hade en fantastisk kväll i lördags. Tur för oss att det inte var gårdagens väder då. Vi hade då sol och skönt istället!!
Ett härligt gäng som ynglat av sig med massa härliga ungar!!

Tyvärr har jag mått peck sen dess bara. Natten till söndag vart, som alltid när vi varit iväg på kvällen, extremt stökig. Jag fick först upp o springa in till henne ett antal vändor. Sen fick hon sova mellan oss. Men även där sov hon jätteoroligt. Så vi gjorde så att Anders gick till Tuvas säng och sov där, och så skulle ja få sova sen på dagen istället.

Den planen gick i stöpet.

Tuva var EXTREMT mammig igår och så fort jag gick ur hennes synfält så vart hon helt vansinnig.
Fick inte sova, inte gå på toa i fred, inte göra nåt alls egentligen.
Jag som var helt slut var väl inte skitnöjd med det direkt.
Anders försökte så gått det gick att avleda henne, vara hård mot henne och säga att mamma måste få vara i fred, han gick ut med henne vilket annars alltid funkat.
Men inte igår...

Inatt var jag upp 3 eller 4 gånger.

Min räddning är nu att Tuva ska bo hos mormor och morfar nån natt i veckan.

Nu ska vi göra oss redo för jobb och dagis....

loppisdag och återträff

Inte mindre än 5 loppis har jag vart på idag!!
OCh faktiskt så var alla 5 bra. Min loppiskompanjon för dagen var Ida, och hon hittade grejor minsann!
Och för en gångs skull så köpte jag mer saker åt mig än åt Tuva. Även om hon fick sina fynd hon med!!

Nu är vi hemma och laddar om. I eftermiddag drar vi till Senneby-Haken. Ikväll är nämligen en mycket efterlängtad kväll!!
Vi har samlat ihop ett mycket underbart gäng som ska ha nån slags återträff!

Vi är ett gäng som började hänga med varann när jag var 15 år. Sen dess har vi vart goa vänner allihopa men de senaste åren har vi bara setts sporadiskt. Men nu ska vi ordna till det så att vi har en årlig dag tillsammans.

Tänk er ungdomar, på landet. Väldigt olika sorters människor som hittar varandra och har jävligt kul ihop.
Då för 14 år sen, då var det mycket folköl, flakmoppar, epatraktorer och fylla på logen. Och kanske en hel del hångel hit och dit.
Nu för tiden är det mer vin och barn... Men vi har precis lika kul ihop nu som då. Fast på ett litet annat, säg mer vuxet sätt...

Ikväll ska allas respektive få vara med, och alla barnen! Så en liga på ca 20 pers ska ha en helt fantastisk dag och kväll tillsammans!!!

trööööööööööööööööött

Okej, det här med att jobba färre timmar. Det var ju en bra tanke... Jättebra tanke, om man hade kunnat vila tills man började jobba. Och om man inte på nåt vis förväntas hinna med lika mycket på 6 timmar istället för 10 timmar.

Idag har jag stressat som ett as. Knappt haft nån rast. Lyft tunga saker.

Resultat: T R Ö T T !!!!!! värk, sammandragningar.

Vad jag borde göra är att skita i den där såkallade arbetsmoralen och helt enkelt bara göra det jag hinner och skita i resten.
Så tänker jag varje kväll. Men gör jag det sen då? neeee....

Igårkväll började jag skriva i hp-papprena. I bilagan om hur min arbetsdag ser ut är det än så länge 2 datorskrivna sidor. Mer lär det bli.
Det värsta är väl att jag inte ens behöver bre på nåt extra...

Nu kom Anders hem. Med pizza. Min hjälte!

potträningen igen då!

Får jag skryta? - Ja det får jag!
Är det nåt att skryta med? - Ja det är det!

Fortsätter Tuva kissa på toan? - Ja det gör hon!

Har Tuva bajjat i pottan? - Ja det har hon!

Aldrig har jag väl sett henne så stolt när hon drar med mig till toaletten för att visa upp sitt resultat!!

lurad!

Jag tyckte först inatt att det var en bra natt. Gick upp på toa och var nöjd över att vi inte blivit väckta en ändå gång.
Skulle kollat klockan.. För då var det runt midnatt bara....
Sen var vi upp några vändor i var och vid 5-tiden kom Tuva in till oss och sen var det svårt att sova..

Yeay...

Nu ligger jag där jag ligger på soffan och har snoront som vanligt efter en arbetsdag. Men jag måste försöka bita ihop ett tag till med jobbet.... Även om jag får mer ont för varje dag....

Äh, screw it. Jag har åtminstone fyndat kläder till Tuva idag. En vän kom förbi och sålde billigt. Hittade lite ditt och datt. För en tia köpte jag en våroverall med kaniner på, i strl 68. Den kanske blir bra till våren för Tjorvas.
Men annars vart det bara till Tuva. Lite oömma men fina dagsikläder!!

hellhour

Vi har fått en ny hour from Hell.

När damen var nykläckt då var det på kvällen sådär vid 19tiden som man ville skjuta sig själv.
Nu för tiden är det vid matlagningsdags. Och då är det inte för att hon är hungrig. Så bra funkar det ändå att planera när jag inte jobbar så sent.

Utan som nu. Tuva är mätt och glad. Hon fick annan mat än vad vi ska äta (tomatsoppa känns inte som en 2årings favvo direkt).
Problemet är att hon blir FÖR pigg.

För pigg + upptagen mamma = uttråkad Tuva

Oftast är då katten som blir offret. Dummasnälla katten som aldrig säger ifrån, utan det får jag göra.
Och arg blir jag. Så inihelvetes arg. Men visar kanske 10% av det utåt. Annars skulle nog Tuva bli rädd för sin mamma....

MEn jisses vad med tålamod som behövs just nu. 2-åringar kan vara fruktansvärt ocharmiga när de sätter den sidan till....

AAAANDAS!!


sommaren fortsätter!


(bli nu imponerade av de HÖGA kungsljusen och fina malvorna där bakom!!)

Vi fortsätter sommaren!
Kalasväder det har blivit. Me like!

Fast idag måste vi ändå ta oss in till stan. Måste handla mat, gå en sväng i lite andra affärer som har bra rea.
Och så ska vi provköra bilar! Vi har tänkt byta bil innan tjoven kommer. Mest för att den bilen vi har drar så sablans mycket bensin. Fast jag gillar den, men den gör mig fattig.

Så nu ska vi byta, och Anders började surra om att vi ska köpa helt sprillans ny bil. så efter några minuters bläddrande i katalogerna han skaffat så vill jag ju såklart provköra dom på en gång!!!
Bara farfar kan passa Tuva en stund då så....

Annars fortsätter mitt "lilla" projekt att boa in mig. Än så länge är jag inte i närheten av att kunna börja med bebisens rum. Men jag har fått nån slags inredningsknäpp och fixar överallt. Igår började jag med stora badrummet och möblerade om lite (av de få möbler som är flyttbara i ett badrum), gjorde lite växtplanteringar (som nog kommer rivas av Tuva ändå snart...).
Men jag känner ett SJUKT STORT behov att få greja med sånt.

Tuva är väl inte riktigt lika peppad på att göra såna saker.....

fullträff i pottan!

Inte bara en gång, utan TVÅ gånger idag har damen kissat på pottan!!!

Det är verkligen värt att skryta om det!

För jag tycker potträningen går riktigt bra. Idag var då första gången som det blev ett resultat i toan/pottan. Men det är ju inte så lätt att gå dit exakt när man behöver.
Ofta går hon dit när hon behöver göra 2:an, men varken hon eller jag har tillräcjligt med tålamod att sitta där då så hittills har det blivit i blöjan 5 minuter senare...

Hade det vart så att hon bara sa till att hon var bajnödig när hon verkligen var nödig, då hade jag haft mer tålamod. Men nu är det så att hon säger mest hela tiden att hon är bajnödig. Så det är svårt att veta när hon behöver....
Men vi närmar oss!!!

Vi har både potta och en sån dära insatt på toan och det är på den riktiga toan hon helst sitter. Så det kan ju hända att hon kissat där tidigare utan att jag märkt det, eftersom hon går på toan helt själv.
Men idag var det pottan som hon gick på och var hur stolt som helst!!

vecka 23

Det är värst vad tiden går fort. Hinner inte alls med denna gång att vara gravid. Det bara rusar på.
Kvällarna är rätt så kämpiga , speciellt när jag jobbat eller gjort för mycket annat. Men det får väl vara så nu, att kvällarna tillbringas i soffan.
Tittade på förra omgångens magkort och kan inte riktigt fatta att jag kommer bli stor. Jättestor. Och fattar inte att man kan göra nåt med den magen som kommer bli.
Kul i november när alla galonisar och tjocka tröjor ska på. Med en trilsk knasboll och en trött tjock mamma.....

Jag försökte också klura ut när kroppen började bli sådär bred som den faktiskt blev. Det fattades kort mellan vecka 27-31 och det var därmellan nångång som jag vart BRED!
Anledningen till att jag inte tog några kort då var ju att huset brann ner, då var fotografering inte högt prioriterat inte.

Men jag är inte lika nere för tillfället längre. Även om jag gråter varje dag ändå. Kan inte komma ihåg att jag böla så här mycket förra gången?!

Om 2 veckor ska jag till barnmorskan igen. Har inte vart där sen vecka 12! Lite för glest mellan kan jag tycka. Bara för att det är andra barnet så har man väl inte koll på allt och inte alltid man mår tiptop inte.
Men då ska jag ösa över henne alla mina bekymmer! Kul för henne.

Sammandragningar har jag varje dag. Ju mer jag flänger runt desto mer har jag. En del känns ordentligt även om de inte gör ont.
Halsbrännan botade jag med losec så det håller sig i schack just nu.

Nu ska den lilla tjoven väga runt 500g så den börjar bli stor där inne nu. Vilket känns!

fläskläpp

DUNS!!!

Både jag å Anders studsade upp ur sängen när vi vaknade av ett brak.
Tuva hade ramlat ur sängen. Och inte vet jag hur hon bar sig åt, hon måste ha kastat sig ut för sängen. För det var ett blodbad som väntade oss när vi kom till henne.
Hon hade smockat i med läppen, och av alla ytliga blodkärl där så blödde det. Massa.

Så nu är hon stilig minsann, fläskläpp a la jätte!

Tur att vi är lediga idag, jag å Tuvan. Solen skiner och vi får se vad dagen bjuder på.


good and baaad

Bra idag:
* fint väder
* Tuva hade en kanondag på dagis
* Pratat med flera goa vänner
* börjat se fram emot helgen då jag ska träffa vänner som inte samlas så ofta nuförtiden.
* Plockade en fin bukett nu på kvällen

Dåligt idag:
* har för jävla snoront i kroppen. Fattar inte hur det ska hålla hela långa långa hösten
* Lyssnar just nu på en helrabiat Tuva som ska bli nattad av sin pappa. Går sådär....
* Bara skit på tv, och jag är fast i soffan
* Fick pisslite lön iom semestern den här månaden, inte oväntat, men det suger
* sa jag att jag har ont?!

så alltså, det vankas tröstätning ikväll!!!!

ny vecka...

Måndag morgon. Ny vecka. Nya arbetstider.
Från och med idag så jobbar jag alltså 3 dagar i veckan, men högst 6 timmar om dagen.
Så är det tänkt i alla fall. Hoppas det funkar så då med. Man vet aldrig med mitt jobb...

Gårdagkvällen vart lugn och rätt så skön. Tuva somnade jättetidigt så Anders å jag hade en chips och filmkväll. Som slutade väldigt tidigt den med...

Magen gjorde lite protester mot att jag har vart lite väl busy i 3 dagar sträck. Hade många sammandragningar och växtvärk. Vad trött man kan bli av det med! När magen gör sig sådär massa påmind.
Bara början. I know!!!
Men det fick bli (ytterligare) en påminnelse om att jag ska ta det lite mer lugnt om dagarna nu för tiden. Så då passar det bra att jobba kortare dagar.
Även om just idag hade jag nog hellre vart på stranden....


RSS 2.0