Grattis x2

Grattis till Pappa min som fyller 60 år idag!
Och Grattis till Mamma å Pappa, som gifte sig igår!!!

Behöver jag säga att det var en kanonfest, och då inte bara en fest, utan en bröllopsfest!

Solen sken, det var varmt, alla var glada. Familj och vänner var samlade. Och för de flesta vart det en glad överraskning att det skulle bli vigsel.

Men jag, jag visste om att mina föräldrar skulle gifta sig (igen.. efter över 10 års skilsmässa...).
Och det var jag som fick äran att göra brudbuketten!



Nu är det som det ska vara!

festfix

Idag är den stora festdagen för pappa min. 60 år fyller han och han slår till med en brakfest.
Jag och Tuva ska ner strax till dom och hjälpa till.

Men först förtjänar jag o Tuva lite morgonvila. Anders den stackarn jobbar...
Tuva har nu gått på dagis 2 dagar. Och det har gått jättebra. Första morgonen grät hon rejält när jag lämnade henne, men igår var hon inte alls ledsen. Hon hade fått en liten svacka efter nån timma men det hade gått över snabbt!
Så nu är dagis-ångesten mycket mindre. Skönt!

JAg ar jobbat som en galning de här 2 dagarna. Igår arrangerade jag blommorna till 3 bröllop.
Jättekul med brudbinderi, men inte så många samma dag kanske....
Så det blev en 10 timmarsdag igår. JAg som inte skulle jobba så nu. Men det får jag känna av idag när jag har sjukt ont i kroppen.

Men det var nog, SKA vara, sista dagen som var så lång att jobba. Från måndag ska jobba 3 dagar i veckan, 6 timmar per dag. Det borde funka bättre! och dét blir nog bättre för Tuva med kortare dagar fast 3 istället.

Nu måste vi sätta fart. Festfix på G!!

imorgon gäller det!

Imorgon gäller det. Första riktiga dagisdagen! Den blir inte så jättelång, utan jag ska lämna henne vid 7:45 och farmor hämtar henne vid halv 2. Planen om att hon skulle somna extra tidigt sket sig rejält. Först glömde vi bort tiden när vi var ute, och nu hör jag hur hon röjer i sängen med Anders. Alltså blir det en sen nattning. Men det kan inte hjälpas....

Vi har i 2 dagar hälsat på, och det har gått bra. Men hon kommer då med jämna mellanrum för att kolla om jag är kvar.
Jag räknar med ett tårögt hejdå imorgon. Får väl ta med mig smink till jobbet för jag lär tjura hela resan dit...

Just nu sitter jag och väljer ut bilder till ett dagisalbum, ett album med Tuvas favoriter som dagmammorna kan ta fram om Tuva får hemlängtan. Det är bra!!

Den här dagen har vart tung emellanåt, men ändå rätt bra. Vart uppiggad av att Carro ringde för att dra med oss till stranden en stund. Annars har det vart fullt upp idag. Osmart drag var det ialla fall att avsluta med mathandling.. Halva rundan i affären gick hyfsat men sen lessnade hon och gjorde allt hon inte.

Så att nu är jag där.
En av alla trötta föräldrar som har en jobbig unge med sig i affären, och som försöker minska trotsigheten men som misslyckas rejält... hejåhå...

tröstäta?

Den här dagen har inte vart lika jobbig. Tur att det finns såna dagar med!!

Men för säkethets skull, OM jag skulle bli mer deppig ikväll så bakar jag chokladbiskvier.

Utifall att....

Semester på Lappo

Andra veckan av vår semester spenderade vi på Lappo, en ö i åländska skärgården.
Vi försöker ta oss dit nångång per år. Vi var där i höstas, men det är svårslaget sommartid!



För att ta sig dit åker man först över till Åland (2 timmar färja). Sen tar vi bilen åker tvär över Åland (1 timme). Där vid Vårdö tar vi en 10-min bilfärja för att åka över den ön (15 min). Sen får man vänta ett bra tag på nästa färja. Den tar ca 2-2,5 timma.
DÅ är man framme!

Men när man väl kommer dit så är det värt resan! Där väntade Tuvas farmor o farfar och kusin Rasmus på oss. Och inte att förglömma: "ovven". Jycken Rufus!!

Eftersom klockan närmade sig sovdags för Tuva så vart det inte så mycket mer med den dagen. Vi gick och la oss tidigt. Trötta efter en lång resa och vi visste att vi hade en stökig natt framför oss.

Morgonen därefter började sådär..... För 2 veckor sen plockade jag en fästing på Tuva. Livrädd har jag vart för att hon ska bli sjuk. TBE och Borrelia. Jag är glad att hon slapp TBE, det önskar jag ingen. Men däremot så åkte hon på Borrelia.. Runt fästingbettet så var det en stor röd ring så det var inga tveksamheter om vad det var.
Sjuk var hon däremot inte. Men vi tog nästa färja till grannön Brändö och åkte till nån slags vårdcentral.
Där tog det lite tid, så vi missade precis en färja tillbaks så det vart ett heldagsprojekt.

Men vi fick med oss medicin som hon ska ta i några veckor.

Så bättre hade väl trippen kunnat börja. Jag kände mig knäckt och ville mest åka hem. Men vi fick ju medicin så snabbt och Tuva vart aldrig sjuk så semestern kunde fortsätta!!

Så vad gjorde vi då i dagarna två?! Jo vi åkte båt!



tuva skulle såklart sitta i fören med Farmor och Rufus där det skuttade som mest. Ju fortare Farfar körde och ju mer det skumpade, desto mer skrattade Tuva!



På vägen ut så la vi 6 nät, och i väntan på att dom skulle fånga firrar så tog vi oss till en ö med fin strand. Men den dagen var vädret sådär så vi var där några timmar bara. Men fin fångst vart det ändå. 1 sik, och 38 abborrar! Gissa vad vi åt till middag?!



Dagen efter, på onsdagen. Då var det kanonväder!!!! Till Tuvas glädje åkte vi ut med båten då med. Lillfjantan tyckte att det var så roligt att åka båt så hon drömde om det hela natten och snacka i sömnen om det med.. Så när det väl var dags att åka ut var stackarn lite väl överladdad...

Solen sken, så vi pacakde båten full med picknickmat, solstolar och badleksaker. Vi spenderade hela dagen på ön. Och hade en fantastisk dag! Stranden är helt galet långgrund så Tuva kunde röja fritt!





Luncherna bestod av grillad korv och rökt fisk. Och vi sa det att man blir väldigt hungrig av att göra mest ingenting!





Svärfar är en typsik finne. Blir tokröd över hela kroppen så fort han bara tänker på solen. Så för honom gäller full påklädsel och parasoll...


Jag trivs bättre här... där jag kan lukta på... eeeeh sanden??


Tack å hej till årets semester! Nu väntar verkligenheten igen!!







Vecka 21-21



Jahopp.
Är nu i slutet av vecka 21. Byter dag imorgon eller på onsdag. Vet inte riktigt när.
Magen är nu lika stor som den var i vecka 26 förra gången. Det är skoj at jämföra magbilder från då och nu.
Kan lätt konstatera att jag är mycket mycket större denna gång. Men det jämnar väl ut sig vart efter. För ska jag fortsätta i samma växttakt som hittills. Då blir jag ett berg!

Har gått upp mellan 7-8kg. Det var ungefär samma förra gången, men jag vägde flera kilo mindre som startvikt denna gång. Så jag hetsar inte upp mig så värst över vikten. Inte än i alla fall...

foglossningen är fortfarande som skit och kan inte stå upp länge alls utan att få ont. Hur det går att jobba med det, det vet jag inte. Det visar sig på torsdag.
Planen ser ut så här med jobbet, beroende på vad bossarna tycker: Antingen går jag ner i tid och fortsätter mina dagar som jag hittills jobbat, men färre timmar. Att jobba 10timmars dagar är det slut med nu. Eller så jobbar jag samma timmar, fast på flera dagar. Kanske en dag mer i veckan, men då kortare dagar.
Jobbar så hela augusti och september. Sen får vi se. Ska ansöka om havandeskapspenning. Eller så blir jag blir jag sjukskriven pga foglossning. Nåt av det kommer det att bli.

Sköldkörteln ska jag ta nya testar på. Om jag ska öka medicinen igen eller så. Jag hoppas på det. För jag vill inte vara så här trött och deppig.

För det är så här. Jag tycker det är väldigt kämpigt att vara gravid denna gång. Att aldrig riktigt få vila ut, varken dag eller natt. Att aldrig få vara i fred. Är vi hemma hela familjen så är det mig Tuva klänger på. Hela tiden. Går jag upp, då ska hon med. Går jag på toa, då ska hon med.
Sällskap i all ära av välrdens bästa unge. Men det finns gränser.
Jag märker av att jag blir mer o mer innelsuten i mig själv och vill helst bara klappa på magen och äta godis, ensam. Alltså den där klassiska bo in sig känslan som kommer när man är gravid. Det finns inte riktigt utrymme för den nu.

Att allt det här kombineras med en trotsig Tuva är inget vidare. Men det orkar jag inte dravla om nu...

Men samtidigt så gillar jag att vara gravid. Jag tycker om min mage så nu är i en bra storlek, och tycker att jag är fin i kläderna. Känner mig rätt så snygg helt enkelt om man får säga så.
Försöker piffa mig lite extra när jag på insidan mår päck. I gravidboken jag har (mamma-praktikan) så står det på vecka 22 "Nu är det kul att vara gravid".

My ass att det är!!!

Jag är också bekymrad om hur jag ska orka med allt när den här lilltjorven kommit ut.
Vart ifrån ska jag få min ork, och mitt tålamod?
Största rädslan är givetvis att vi får ett till barn som inte kan sova. Fast Tuva är över 2 år så är det fortfarande ständiga uppvak, flera gånger på en natt.
Om jag är så är trött nu, hur ska det då bli när jag är 2 barns mamma??!!

Det är massa såna tankar som vimsar omkring i skallen på mig. Inte konstigt att man blir slut! Men jag känner ju igen de här hormonella depptankarna, då när det känns som om det nu alltid kommer att vara så här.
Men så kommer ju inte att vara, vilket jag måste påminna mig själv om ständigt.

Nånstans så önskar jag att jag blev sjukskriven redan nu så jag kunde vara hemma och sova när Tuva är på dagis... Hur som helst så ska jag ringa och boka en tid med min barnmorska, hon kanske har en magisk trollformel att peppa mig med!!

going down...

Mår inte helt bra just nu.
Förutom halsbränna from HELL så är den psykiska delen av mig lite smått i gungning...

Kombinationen med att Tuva ska nu denna vecka börja på dagis på riktigt och jag måste göra så att hon inte måste gå så vansinnigt långa dagar och en fruktansvärd ångest inför torsdagmorgon som är första dagen.

Detta tillsammans med nån jäkla gravid/få ett till barn/inte orka med varken nu eller sen-nojaångest. Det gjorde att jag grät mest hela dagen igår och det resulterade i en panikångestattack i natt.

Dunder och brak...

Känner helt klart att min kropp inte riktigt pallar alla extra hormoner som flyger omkring i kroppen när man är ravid. Eller ammar.

Men jag försöker ladda om idag och inte tänka så mycket. Tuva och jag har massa att göra idag så det ska nog lösa sig....

blixtar å dunder

Tiden f.BA (före barn) då var jag knappt rädd för nåt. Allra minst åskan. Det såg jag bara som nånting häftigt och vackert.
Men sen så blev man mamma. Och då har man plötsligt nåt att skydda, mot allt farligt.

Alltså tycker jag inte om åskan längre. För den är ju inte bara skoj att se på (för det tycker jag lite fortfarande) men nu blir jag mest skraj att den ska slå ner i skallen på mig.

Inatt åskade det. Ordentligt. Det var flera åskväder som omringat oss, och ett gick rakt över oss. så det var ett jäkla liv.

Men jag ligger ändå i sängen och är lite småfascinerad av alla blixtar när det bara brakar till precis utanför huset. Blixten har slagit ner nånstans på tomten...
Då är man inte så kaxig längre.... Man blir rätt så liten och ödmjuk när naturen sätter fart!

Nu slog den bara ner nånstans, troligtvis i ett träd på tomten. Tror att det var en av de stora ekarna som fick lite stryk. så inget förstört.

Och Tuva då. Hon sov sig igenom hela ovädret!!

home sweet home

Hemma igen.

Skulle bara säga det.. Återkommer imorgon, om jag har ork! Men jag sa åt Tuva att sova bra i natt så vi är pigga imorgon!
Hoppas hon lyder... Men det gör sällan en toktrotsig 2-åring...

Men bra har vi haft det!!!

iväg igen!

Nu styr vi kosan mot Åland. Hejans långt ut i skärgården ska vi! Lappo heter ön och där ska vi vara några dagar.
Vi hoppas på massa sol och värme så vi kan njuta massa massa! Och där väntar svärisarna på oss, och jag har tänkt att dom ska busa en massa med Tuvaluva så jag kan få vila lite granna då och då.

Kan bli great!

Dock så kommer jag befinna mig i radioskugga, helt off från intörnät. Så FÖRSÖK att klara er några dagar utan att veta vad jag gör. Funkar det? Dör ni då? Förstår att det blir svårt, ska försöka kompensera det sen..

HA!

önskar er alla en fin vecka! puss

semester del 1- Umeå!!

Vi har haft ett par riktigt sköna dagar med vännerna i Umeå.
Det var skönt att vara där så pass länge (3 nätter ) att vi alla kunde ta det ganska så lugnt.
Mycket altanhäng vart det!





Behöver jag säga att Tuva spenderade största tiden i poolen?!



Den första dagen vart det riktigt varmt. Men resten av dagarna var lite svalare. Vilket var skönt, för då orkade vi göra saker!!
Som tex spela minigolf! Mest kul var det för Anna som vann, minst kul för mig som råkade komma sist..



Tuva var den perfekta gästen och ville mer än gärna diska!



Men det härligaste av allt. Det var att vi äntligen fick träffa lilla söta Iris.






Sötnosen som snart är 3 månader! Hon fick oss att längta oss sjuka efter lill-Tjorven!!!

Tuvas 2-års firande!

När ens barn firar 2 år, och har många som vill fira henne. Då blir det kalas nästan i en hel vecka.
Först ut på självaste födelsedagen var mormor och morfar. Det vart en middag med massa presenter. Tuva var så vansinnigt trött efter en dag på dagis så en helt perfekt födelsedag vart det inte. Men vad gör väl det!

Av mormor å morfar fick hon en jättefin spis, massa grytor, tallrikar och slevar.
Allt för att kunna laga den godaste maten!





Och för att laga den godaste maten måste man ju först handla. Så av oss fick hon en shoppingvagn full med matvaror!



På lördagen kom gammelmormor å morfar. ÄVen min morbror var på besök.
Då körde vi på med lite fika och mys. Att blåsa ut ljuset på tårtan, det tyckte Tuva var skoj. Så vi fick tända ljuset en sisådär 5 ggr. Sen fick det räcka... (eftersom en viss tjockis ville äta tårta....)





Söndagen = barnkalas!

Ett gäng polare till Tuvan kom. Albin, Birk, Tora, Inna, Wilma och Nora.
Och så deras päron såklart!



Det vart en fin förmiddag med vännerna. Vi fikade och hann mellan alla tusen avbrott som blir med ett gäng ungar snacka lite strunt.
Jag hade gjort en tårta som jag faktiskt vart nöjd med! Egentligen gillar jag ju inte tårta alls, förutom under de här 9 månaderna...
Tuva som är lik sin mami där, gillar inte heller tårta. Men hon ville såklart smaka ändå!



Och nä, tårta. Det är tydligen fortfarande inget man ska äta!!



MEn som sagt jag tyckte den var god. Dom äkta gottegrisarna tyckte kanske att den inte var tillräckligt söt och gräddig. Men för mig var den perfekt!

Lager 1: marsankräm
Lager 2: rårörda jordgubbar med lite hallonsylt
Lager 3: lemon curd

Sen dekorerad med tunt tunt lager med grädde och massa jordgubbar + citronmeliss.
Det var första gången jag använde lemon curd. Jäklarns så gott det var!!!

Summa kardemumma:
Tuva vart ordentligt firad med många fina presenter och goa vänner och familj på besök.
Damen själv i fråga är nog rätt nöjd med. Och hennes öppna-paket-kapacitet, den hade hon satt på högsta växel!!


sur!

Hade laddat för dagens loppis. Och så var det verkligen BARA skit!!
Jag som var så loppis-sugen... morr!

reloading

Hemma från fina Umeå. Vi har haft fantastiska dagar där och både åtit och mått gott!! En inlägg om det får ni inom kort!

Nu är vi alltså hemma igen. På söndag drar vi till Åland, Lappo och blir där i några dagar tillsammans med Anders farmor o farfar.

Så i denna stund gör jag allt.
Tvättar, packar, skriver listor, badar Tuva, diskar, kokar saft, kokar marmelad.

Dumt att ta det lugnt va?!?!

halvtid

Vet inte riktigt hur det gick till, men nu är det halvtid!

20 veckor kvar tills lill-Tjorven kommer!

packning pågår

Full packning pågår.

05:30 åker vi mot Arlanda och flyger vår kos. Till Umeå!!!
Där är vi till på fredag, så lite bloggtorka blir det nog. Inte kan jag sitta och blogga massa när jag är med alla goa vänner vi ska träffa där uppe!!


ULTRALJUD!!

Säger det på en gång: det såg bara bra ut!!!

Och inte heller var det 10 stycken där inne, utan bara EN. Kan säga att jag är lättad. Den lilla såg ut som den skulle.
Vi vet ännu inte vad vi har för en sort där inne, för det vill vi inte veta heller. Inte förrän den kommer ut!

Men det var en blyg rackare. Så vi fick inte med oss några värst bra kort med oss hem. Bebben ville med ligga med ryggen mot oss så det hela var lite smågrumligt.. Men den vevade till med händerna några gånger och vid ett tillfälle så fick vi fingret.
Vi väljer att tro att den gjorde tummen upp till oss för att säga att den har highlife där inne. Eller så fick vi fuckyou guys, låt mig vara i fred!.

Men som sagt, vi väljer tummen upp!


Jag har ju gnäll en del att vi ska in till storstockholm. När vi sitter på bussen så ser jag, det står inte alls Odenplan på kallelesen. Det står ju faktiskt Danderyd Sjukhus. Oooop!
Så vi hoppar av där istället och är ute i sjukt god tid då istället. Efter en sväng i en galet trist galleria (mörby centrum) så går vi till sjukhuset.
När jag skulle då anmäla mig så hittar dom inte på mig i listan. Nä då SKA jag till Odenplan, det står fel på min kallelse....

Snacka om dumt!

Men då har vi sån tur att dom hade en liten lucka just då, så vi får komma in på en gång ändå. Så efter det lite tumultiga så gick undersökningen snabbt och vips vaps så var det klart.
Jag som trodde det skulle blir en känslosam stund.. Men det gick i sån hast så nästa stund sitter vi på bussen hem igen.

Men det viktiga är att Tjorven där inne är frisk och vuxit hittills som den ska. Och det firade vi med att äta på restaurang i Norrtälje!!


nervös

Om man bortser från att vi måste ta oss till Stockholm, Odenplan (mitt i skiten), så ser jag fram emot dagen.
Äntligen dags för ultraljudet!!!

Men nervös är jag. För allt. För att vi ska få höra ett MEN....
Jag är nervös för att det ska vara mer än en.

När jag väntade Tuva hade jag inte alls dom tankarna inför UL. Utan då var det mest en kul grej och vi skulle få med oss kort hem. Att dom då sa att allt såg bra ut, det hade jag tagit för givet och tyckte att det behövde hon väl inte säga typ 100 gånger. Det är klart att allt är bra!

Men idag får hon gärna säga TUSEN gånger att allt ser bra ut!!

Tuva blir hos idolerna. Aka mormor å morfar. OCh vi ska passa på att äta middag i Stockholm innan vi far hem!
Fast lite bråttom hem har vi ändå. Måste förbereda oss inför morgondagen.

Då flyger vi till Umeå! Tuvas första flygning!! 

slut som artist

Är det okej att säga att jag tycker att det är skönt att kalasandet är över, för den här gången!?
Vi hade ett mycket lyckat barnkalas på förmiddan och Tuva fick så mycket fint!!

Vi tog massa kort, men orken är borta... nu på kvällen har vi förberett alla blomkrukor ute och ställt dom vid växthuset så att självbevattningen även kommer åt dom. Så dom får vatten när vi är borta!
Så när jag väl dunsat ner i soffan, då är det här jag är. Tills sängen kallar... Och det är snart det!

Imorgon är en spännande dag.
Då är det dags för ultraljudet!!!!

kalasmaraton

Det känns som om vi är mitt i ett maraton. Kalasmaraton.

Idag har vi haft 3 omgångar gäster. Imorgon kommer också 2 omgångar. Men då betydligt fler. Dagens sällskap har endast vart på 3 pers, men imorgon blir det ca 15 i första omgången och sen 3-6st.

Först ut så är det barnkalas. Ett helt gäng ungar kommer. Från ca 2 mån till 2,5åring.
Vi hoppas på bra väder, så vikan dra fram poolen och vattenspridaren till kidsen.

Så jag bakar, städar, diskar, brygger kaffe, smäller i mig fika: För att sen börja om igen...

MEN, vi har även gjort nytta idag. Rensat ogräs som galningar!! Så nu är det finemangfint på tomten! Nu ska jag snart gå och lägga mig. Ska bara äta upp chipsen först....

(skittrist inlägg men jag är för slut för att orka vara fyndig idag...)

gråtandes dotter = gråtandes mamma

Det här med dagis alltså... Det var ju kanon när Tuva var glad och tyckte allt var skojigt.
Sen kom hon ju på att det är meningen att hon ska vara där utan mamma sin... Då vart det minder kull

Mindre kul och väldigt mycket mer gråt.

Och jag vet ju att hon blir glad snart igen när hon vinkat hejdå i vinkahejdåfönstret. Men ändå. Jag höll mig för gråt när jag sa hejdå, men så fort jag satte mig i bilen började tårarna spruta.
Tankar som: hur FAN prioriterar jag? lämna mitt barn ledsen för att åka till ett sketet pissjobb. När det är Tuva jag ska vara med.

Så med den känslan har jag gått omkring idag. Är helt slut nu, på alla sätt och vis.... Men men jag vet att det är nåt som kommer gå över, för eller senare. För hon stormtrivs på dagis, egentligen!!

Imorgon har jag en monsterdag att bita tag i. Tuva är ledig tillsammans med Anders.
Då kan jag jobba utan dåligt samvete...

lets goo!

Ny dag. Bra natt. En glad och pigg Tuvaluva.
Solen skiner.
Det bådar för en bra dag, för oss allihopa!

Då kör vi!

inte så lätt alla dagar

Hade man kunnat välja så hade vi nog vart hemma hela familjen idag. Anders går säkerligen omkring som en zombie på jobbet, jag är i nån trötthetsdimma (trots den långa vilostunden på förmiddan), Tuva har haft några kämpiga timmar på dagis....

Hon grät när jag lämnade henne och hon hade just fått en gråtattack när jag kom för att hämta henne.
Hur kan man då INTE känna sig som världens sämsta mamma??
Men hon hade ju inte gråtit hela tiden, utan kommit i omgångar. Det hade gått lätt att avleda henne och hon blev glad snabbt varje gång.

Men ändå...

Man vill att ens barn ska vara glad, även om hon inte är med mig. Speciellt om hon inte är med mig!!
Vi stannade kvar en liten stund så Tuva fick berätta med hjälp utav fröknarna vad dom gjort, vad dom ätit.
Efter några minuter var Tuva sprudlande glad igen och när vi skulle gå därifrån så skuttade hon iväg och fröknarna fick slängpussar!
Det kändes bra!


En sån här glad unge är det ju jag vill ha, jämt och överallt!!

Sen väl hemma trodde jag ju att hon skulle slockna i vagnen på en gång. För första gången på länge länge gick jag på promenad i avseende att Tuva skulle sova. Jo tjena att det gick smidigt.
Ungen studsar omkring i vagnen, och efter en rätt så lång promenad så sover hon nu....
Kanske blir lugnare sömn inatt om hon inte blir sådär övertrött ikväll igen. Kanske?!
Får hoppas det, så hon är piggare imorgon när det är dagisdags igen! För då ska jag ju iväg till jobbet direkt, och mormor kirrar hämtningen!!

När Tuva vaknar så ska jag fortsätta med bakningen. Har gjort hallongrottor och kolasnittar. Sen blir det chokladmuffins med hallon i.
För det vankas kalas hela helgen lång!!


dagen efter

Gårdagen med födelsedag och allt har lite tagit musten ur oss alla. EFtersom Tuva inte sov en endaste sekund efter dagis så kom en trötthetsbomb vid 17-tiden. Mitt i grillningen med mormor o morfar.
Då såg det ut att bli pannkaka av resten av födelsedagen. Men efer lite oxfilé och lax i mängder fick hon krafter att röja en timma till. Lagom för att hinna öppna presenter och provleka med allt.

Så födelsedagen vart bra, trots trötthet!

Då hade vi ju kunnat hoppat på att alla skulle sova sött hela natten. Men det vart nog lite för mycket intryck för Tuva. För hon drömde, skrek, vart sådär mamma-rabiat igen och ville inte ha pappa.
Men hon somnade vid 3-tiden och efter det sov hon lungt och vaknade av sig själv 7:30.

Nu ska vi iväg till dagsi där hon ska vara 3 timmar själv idag igen.

jag. Jag ska hem och sova!!!


GRaTTiS!!!!!

Grattis till världens bästa Tuvaluva!!!
Idag blir hon 2 år. Kan inte fatta hur det gick till riktigt...

HIPP HIPP HUUUUURRAAAA

Tuva som nykläckt!






Tuva 1 år:



Tuva 2 år!





Jag älskar dig!


inför 2års dagen!

Om jag hade hunnit idag så hade jag kunnat tänkt tillbaks på den här dagen för 2 år sen. Då låg jag med värkar och hade snoront.
Klockan 21 som tiden är nu så hade jag fått i mig middag (hemgjord pizza), och försökt kolla på ett antal filmer. Jag kunde inte ligga still under en värk, jag kunde inte stå upp under en värk. Men jag höll ut (för som om man hade nåt val...).
Jag klockade värkar och fipplade med tens-apparaten och försökte andas mig igenom allt.

Klockan 02 åkte vi in till förlossningen. Nästan 12 timmar senare kom hon ut, Tuvaluva.
Efter nästan 2 dygn med värkar...

Hon hade full gas i magen. Hon har haft full gas sen dess. Det var bara på vägen ut liksom som hon tog det lugnt!



Imorgon ska vi fira! att lilljäntan blivit hela 2 år!! wow... Och ikväll har jag slagit in alla presenter!
Födelsedagen firar vi med mormor å morfar som kommer hit på middag. Kan inte blir bättre!!!


första lämningen

Just nu är jag hemma helt själv!

Tuva har jag lämnat på dagis. Första riktiga lämningen. Hon vart inte ett dugg ledsen när jag åkte utan vinkade glatt. Så det känns bra. Men såklart är jag ändå lite smånervös.

Så därför håller jag mig hemma idag. OM jag behöver komma dit. Annars har jag en hel timma på mig nu att vila. Jag skiter i stressen att nu skulle jag kunna passa på att typ städa eller så.

Jag ska passa på att lägga mig i sängen med en bok, och kladdkaka å glass!!!!

vecka 19

Imorgon går jag in i vecka 19. Veckorna bara rusar iväg!!

Såg häromdagen att jag börjar få tigerränder på magen. Det slapp jag förra gången, men tydligen inte denna..
Och så har även paddformationen börjat lite. Inte så att jag tycker att det syns. Men det märktes tydligt när jag testade ett par byxor som jag inte haft på 3 veckor. Just dom byxorna fick jag inte ens över rumpan i slutet av förra graviditeten. Jag kanske kan skylla på att byxorna är små i storleken?!
Men just då kände jag mig som en:  PADDA!!!



Den här bilden togs för några dagar sen. Känns som den växt sen dess....



Men det är väl det att den växt bara rakt ut fram tills nu. Nu börjar jag alltså växa på bredden.. Så det kanske blir en tjej till då, om man ska tro på sånt bjäfs?!

Igår hittade jag lite gravkläder på HM i Täby Centrum. Har tokletat efter ett par korta shorts, men nu är jakten över. Köpte även några tröjor på rean. Så nu klarar jag mig nog, sen får man se till hösten om jag behöver större brallor eller inte....

Mår ungefär som vanligt. trött och dann... Mår inte så illa längre i alla fall. Men foglossningen sitter kvar och jag börjar inse att det inte kommer att bli bättre. Men jag märker skillnad när jag kan sitta ner på jobbet mellanåt.
Men annars sparkar det på där inne, så allt är nog som det ska åtminstone!

Om en vecka precis är det dags för ultraljudet!!

idag för 2 år sen

Då hade värkarna satt igång. Då var det fredag, och tur var väl att jag inte då visste att det skulle dröja ända till söndag mitt på dagen tills Pjatten skulle komma ut.
Jag är tokpepp inför nästa förlossning, men den kanske inte behöver ta 2 dygn då....

Det är lite kul att tänka tillbaks på de dagarna precis innan Tuva kom, och dagen när hon kom.

På tisdag firar vi att Tuvaluva blir 2 år!! Idag har vi köpt presenter till henne. Saker jag tror hon kommer älska!!

ny dag

Ny dag. Ny arbetsdag.
Anders får sköta inskolningen idag. Bra övning för båda!

Om jag överlever dagen på jobbet är det meningen att jag ska göra en brudbukett! Det ska bli kul!!
Ett av de roligaste binderierna som man kan göra. Pyssligt o dant.

Och när jag kommer hem förväntar jag mig en färdig middag: bakad potatis med kräftrumpsröra.
Sen ska jag ha snacks med: chips å dip.

Bra med pappalediga fredagar!!!

RSS 2.0